Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam308
Toplam Ziyaret783895
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT HALKI İFTAR SOFRASI'NDA

Her Yıl Ramazan Ayında halkımıza hizmet veren, "Mut Belediyesi İftar Sofrası" bu yıl da hizmet vererek, Mut halkının her kesimini bir araya getirdi.

 Mut Belediyesi İftar Sofrası uygulaması, ilk kez Murat ORHAN döneminde 2009 yılından bu yana vatandaşımızın yoğun ilgisi ile birlikte yapılmakta.

 2013 yılının Ramazan ayının ilk günü, Mut Belediyesi İftar Sofrasından vatandaşımıza seslenen Başkan Murat ORHAN; "Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadisi şerifinde şöyle buyuruyor: 'Kim Allah Teâlâ yolunda bir gün oruç tutsa, Allah onunla ateş arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar'. Bütün hemşerilerimin ramazan ayını tebrik ederim. Her yıl Cumhuriyet Meydanı'nda, ramazan ayı boyunca, geleneksel olarak düzenlediğimiz iftar sofrasına teşriflerinizden ötürü hepinize teşekkür ederim. Mübarek Ramazan ayı, kardeşlik, birlik ve beraberlik ayıdır. Dayanışma kültürümüzün zirveye ulaştığı, zaman dilimidir. Zenginin yoksulu, sağlıklının hastayı, gencin yaşlıyı daha farklı bir samimiyetle düşündüğü, mübarek bir aydır" diyerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

 Mut insanıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını ve iftar sofrasının Ramazan ayı boyunca devam edeceğinin altını çizen Belediye Başkanı Murat ORHAN; "Nefsin, gururun ve kibirin yaradana sığınarak köreltildiği; insanlığın, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün esas kılındığı bu mübarek Ramazan ayının, tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Biz insanımızla her ortamda, her koşulda konuşuyor, sohbet ediyor, dertleşiyor ve bir şeyler paylaşıyoruz ama iftar sofrasında bir araya gelmek; daha anlamlı ve mukaddes oluyor. İftar soframız Ramazan ayı boyunca tüm Mut halkının hizmetindedir, herkese kapımız açıktır. Mut'ta ilk kez hayata geçen bu uygulamamıza hayırsever vatandaşlarımızın da desteklerini bekliyoruz. Allah ibadetlerimizi kabul etsin, Cenab-ı Mevlam ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine, dirliğine ve kardeşliğine kast eden düşmanlarımıza aman vermesin" şeklinde konuştu.



940 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın