Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam543
Toplam Ziyaret783564
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BELEDİYE BAŞKANI MURAT ORHAN'dan DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN, kurum personeli ile birlikte, görev süresi boyunca yapılan hizmetlere ilişkin değerlendirme toplantısı düzenledi.

"Marka Belediyecilikte Mersin'in Gururuyuz" diyerek sözlerine başlayan Başkan Murat ORHAN; "Söz Verdik, Yaptık. İnsanımıza karşı mahcup değiliz, başımız dik, alnımız ak" şeklinde konuştu.

                2009-2013 yılları arasında, Mut Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla 92 Milyon 150 Bin TL'lik yatırımlara imza attığını belirten ORHAN; "Göreve geldiğimiz 2009 yılında emekliye ayrılan 27 personelin, emeklilik tazminatı olan 1 Milyon 538 Bin TL dönemimizde ödenmiştir" dedi.

 Çalışmaları slâyt sunumuyla birlikte anlatan ORHAN; Yeni Mut Belediye Binası, Mut Dere Islahı, Meydan Spor Kompleksi, Karacaoğlan Çınaraltı Parkı Restorasyonu ve Şahin Tepesi Kent Parkı hakkında bilgiler verdikten sonra, "Göreve geldiğimizde sadece 9 tane park vardı ve ilçemizin toplam yeşil alanı 3,840 metrekareydi. Biz, 4 yılda 37 yeni park çalışması yaptık ve ilçemizdeki yeşil alan miktarını 120.146 metrekareye çıkardık" dedi.

Hayvan Pazarı, Orta Refüj Yapım ve Aydınlatma, Toptancı Hali, Pazar Yerleri ve Mezbaha çalışmalarına değinen ORHAN, içkili mekânların şehir dışına alınması hususunda çok ciddi bir çalışma yaptıklarına vurgu yaptı ve ailelerden konuya hassasiyet beklediklerini belirtti.

 Bu yıl 30 km soğuk ve 30 km sıcak asfalt çalışması yapacaklarını ifade eden ORHAN; "İlçemizin toplam yol ağı uzunluğu şu anda 297 km'dir. 2009-2013 yılları arasında 145 km soğuk asfalt yaptık ve bu çalışma için tam 4 milyon 300 Bin TL para ödedik. 2013 yılı için 30 km daha soğuk asfalt çalışması yapacağız. Temmuz ayı içinde ihalesini yaptığımız çok ciddi bir diğer çalışma da şehir merkezimizde, 30 km BSK yani Bitümlü Sıcak Karışım olarak bilinen Sıcak Asfalt çalışması yapacağız. 30 km sıcak asfalt için tam 6 Milyon TL kaynak ayırdık. Dönemimizde yeni açılan 37 adet imar yoluna tam 1.792.779,06 TL kamulaştırma bedeli ödedik. 2006 yılında altına köprü yapılarak açılan Cumhuriyet Mahallesi Karacaoğlan Caddesi'ndeki köprünün olduğu bölgenin kamulaştırma bedelini de biz ödedik" şeklinde konuştu.

Göreve geldikten sonra modernizasyona her alanda önem verdiklerinin altını çizen Başkan Murat ORHAN; "4 yılda tam 47 yeni hizmet aracı aldık. 2 Milyon 635 Bin TL para ödedik. Modern araçlarla hizmet yapıyoruz. Eskinin hurda araçlarını, çöp kamyonlarını gözünüzde canlandırın, şimdi geldiğimiz noktaya bakın. Biz hizmet yapıyoruz" dedi.

                Vakumlu Yol süpürme aracı ile şehrin daha ciddi bir temizlik potansiyeline sahip olduğuna değinen ORHAN, "Mahallelerimizde her gün çöp topluyoruz. Temizliğe çok ciddi özen gösteriyoruz, çöp araçları ve konteynırlarımızı dezenfekte ediyoruz. Geri kazanım projesini uyguluyoruz. Katı atık deposu kurduk. Aynı zamanda şehir merkezimizde yabancı ot ile mücadele, dere yataklarında temizlik, larva, sinek ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Sinek ilaçlama çalışmasını son 2 yıldır köylerimizde de yapıyoruz" diyerek çalışmalardan bahsetti.

İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisini hayata geçireceklerini belirten Başkan Murat ORHAN; 11 milyon liralık bir hizmet olduğunu söyledi.  Su ve kanalizasyon işleri için 4 yılda 12 milyon TL bütçe ayırdıklarını belirten Murat ORHAN, "Deveci Mahallesine 500 ve 600 tonluk iki adet motopomp terfi merkezi kurduk. Deveci ve Sarıtaş'ta 1500 hanenin su ve kanalizasyon sorununu çözdük" dedi.

 "Sertavul'a rekor hizmetler yaptık" diyen ORHAN; "2009-2013 yılları arasında mücavir alanımız Sertavul'da, 4.500 tonluk 10 yeni içme suyu deposu, 12.800 metre yeni içme suyu şebekesi, 3.500 metre kanalizasyon şebekesi, 25 km asfaltlama, 5 km stabilize yol alt yapı, 3 km parke, 10 adet menfez, 1 adet Çocuk Parkı ve Aile çay bahçesi ile Jandarma Karakolu Yapımı hizmetleri hayata geçti" diyerek "Kozlar Yaylası'nda bütün sokak aralarında parke çalışması yaptık. Kozlar yolunun genişletilmesinde çok ciddi gayret gösterdik ve özel idaremizle birlikte iş makinalarımızla yolu genişlettik. 1.300 metre içme suyu şebekesi ve 2 yeni içme suyu deposu yaptık. Şimdi Kozlar Yaylası'nda Çocuk Parkı ve Aile Çay Bahçesi inşaatına başlıyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan ORHAN; "İnsanımızla gönül köprüleri kurduk" diyerek, iftar sofrası, kandil simidi, aşure dağıtımı, gül suyu ve taziye çadırı uygulamalarından söz etti.

Ulusal ve uluslararası birçok organizasyona imza attıklarına vugu yapan ORHAN, ilçemizde gerçekleşen Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası, Türkiye Yıldızlar Karakucak Güreş Şampiyonası, Judo Şampiyonası hakkında bilgiler verdi. Kayısı Kültür ve Sanat Festivalinde, dedikodulara rağmen ücretsiz halk konserlerinin olduğunu belirten ORHAN, ünlü isimlerin Mut'ta konser verdiğini söyledi ve "Sosyal faaliyetlerimiz; insanımıza ve ilçemize verdiğimiz değerin göstergesidir. 25 yıl aradan sonra ilçemize yeniden bir sinema kazandırdık. Vizyondaki filmleri insanımız gönül rahatlığı ile belediyemiz çok amaçlı sinema salonunda izleyebilecek. Sayın Bakanımızın katılımıyla, 25 Temmuz 2013 günü açılışını gerçekleştireceğiz" diyerek Sinema Salonu müjdesini verdi.

Başkan ORHAN; Belediye Spor Kulüplerinin birçok branşta faal olduğunu ifade ederek, "Gençlik servisleri Merkezi tarafından ödüle layık görülmüş bir belediyeyiz" dedi.

                 Eğitimde Belediye Dönemi ile Mut'ta birçok şeyin değiştiğine dikkat çeken Başkan ORHAN; ilçemize Sağlık Meslek Lisesi, 400 Yataklı Öğrenci Yurdu, Karşıyaka Kapalı Spor Salonu kazandırıldığını söyledi.

 Sağlıkta Mut Belediyesinin önemine vurgu yapan ORHAN, inşaatına 29 Temmuz'dan itibaren yeniden başlanacak olan 75 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi, İl Özel İdaresi tarafından 150 Bin TL ve Mut Belediyesi tarafından 250 Bin TL nakdi kaynakla hayata geçen Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sağlığı Merkezi ile ilçemize hibe olarak belediye girişimleri ile hayata geçen 5 yeni 112 Acil Yardım ve Sağlık İstasyonları hakkında bilgiler veren ORHAN; "Göreve geldiğimizde ilçemizde uzman doktor yoktu. Biz bu konuda da çok mücadele verdik. Mut'un Zorunlu hizmet kapsamında olması birilerini rahatsız etse de uzman doktorlarımızın gelmesini bu yolla sağlıyoruz. Bu rahatsızlık hastanemizin yapımında da olmuştu. Birilerinin rantı işleri aksatsa da hastanemiz için mücadele verdik, kazandık" dedi.

                İlçemizde 96 Konut TOKİ, 65 Aileye Afet Evleri, 73 Aileye Hibe Ev Projesi, Üst Geçitler, Kudep Projeleri ve Bayrak Çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Murat ORHAN, "Vatanını en çok seven, vatanına en çok hizmet edendir. Mustafa Kemal Atatürk'ün bu sözünü birileri iyi anlasın. Atatürk, sadece birilerinin değil hepimizin Atatürk'üdür. Ay yıldızlı al bayrak bizim onurumuzdur, namusumuzdur. Aziz milletimizin hassasiyet gösterdiği konularda kimse bizim gayretlerimizi ve çabalalarımızı karalamaya kalkmasın" şeklinde konuştu.

                Başkan ORHAN; Mut halk Kültürü üzerine yapılan çalışmalar, yayınlar, Türk Hava Yollarına ait bir uçağa Mut isminin verilmesi, mahalle toplantıları, sosyal yardımlar ve İş-kur projeleri hakkında konuştuktan sonra; "Her şeyden önce Cenab-ı Allah'a hamd ediyorum. Bizleri bu makama taşıyan ve kendilerine hizmet etme imkânı veren aziz milletimize çok teşekkür ediyorum. Sizlerin desteği ve duasıyla inşallah ilçemizi daha ileri noktalara taşıyacağız. Evet, biz, farklı bir kadroyuz. Çünkü biz çok çalışıyoruz. İnsanımızı çok seviyoruz, insanımıza değer veriyoruz. Bundan dört yıl önce saydığımız bu hizmetlerimizi duyan birileri inanmamıştı ve hayal demişti, rahatsız olmuştu. Biz hayallerimizi gerçekleştirdik. Mut, bizim dönemimizde çağ atladı" diyerek konuşmasını tamamladı.

                 Toplantı esnasında konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan ORHAN, "Belediye çalışanlarımıza, temizlik şirketi ve İş kuruyla teşekkür ediyorum. Hep birlikte yola devam" dedi.



1014 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın