Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam294
Toplam Ziyaret783881
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Jandarma Timlerinden Alkol Uygulaması

Mut İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik timleri, ilçe genelinde alkol kontrolü gerçekleştirdi.

Trafik tim görevlileri sürücülerin alkol almamalarını, kontrollü araç kullanmalarını istedi. Trafik kazalarının başta gelen nedenlerinden birinin alkol olduğunu belirten görevliler, alkollü sürücülerin hem kendi hayatlarını, hem de diğer insanların hayatlarını tehlikeye attıklarını söylediler. Sürücülere alkol ve yan etkileri konusunda da hatırlatmalarda bulunan Jandarma ekipleri,Alkol cezaları kapsamında trafikte alkol alan sürücüler için sert denilebilecek cezai uygulamalar getirildi. Alkolmetre uygulamasına direnen ve alkolmetreye üflemeyen şoförlere verilecek alkol cezası olarak, alkol alıp almadığına bakılmaksızın 2 yıl boyunca ehliyetine el konulacak ve bunun yanında 2 bin TL ceza verilecek.

Yeni Alkol Cezası

Yeni alkol cezası hakkında bildirilen genelgeye göre alkolmetre uygulamasına karşı gelen sürücüler için öncelikle bunun yasal işlemleri ile ilgili olarak Trafik memuru tarafından bilgilendirme yapılacak ve buna karşılık şoför yine de alkolmetre uygulamasına karşı gelirse alkolmetre cihazından “reddetme çıktısı” alınarak tutanak haline getirilecek ve en az iki trafik Memuru tarafından imzalanacak. Aynı tutanak şoföre de imzalatılacak, sürücü bu aşamayı da reddederse tutanağa “imtina notu” konulacak. alkol alanlarda reflekslerinin nasıl zayıfladığını, etrafı nasıl görmeye başladığını ve neleri göremediklerini konularında bilgiler aktardı.

Ayrıca Ehliyete El Koymak

Ehliyete el koymak hakkını alkolmetreye karşı duran sürücülere uygulama hakkına sahip olan emniyet güçleri 2 yıl süreyle alınan ehliyetin yanı sıra 2 bin TL idari para cezası da uygulayacak. Başka bir sürücü alana dek emniyet tarafından çekilen araba da kolluk kuvvetlerinin emanetinde bulundurulacak.

Uygulamalarda alkollü sürücülere cezai işlem uygulanırken, denetimlerin sürdürüleceği bildirildi.



1139 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın