Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam298
Toplam Ziyaret783885
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Bakan Çağlayan ; "Benim adayım Murat ORHAN" dedi

Bakan Zafer Çağlayan : “Birlik ve Beraberlik Ruhumuzun Gıdasıdır”

Mut Belediyesi'nin Organize ettiği İftar yemeğine katılan

Bakan Çağlayan ; "Benim adayım Murat ORHAN" dedi.

Mut Belediyesi'nden büyük organizasyon. Bakan Çağlayan 8.000 kişilik iftar yemeğinde konuştu: "Benim adayım Murat ORHAN" dedi.

 Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğine Bakan Çağlayan'ın yanı sıra Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt, Belediye Başkanı Murat Orhan ve 8 bin kişilik vatandaş topluluğu katıldı. 

  İftar programında konuşan Belediye Başkanı Murat ORHAN; "Kıymetli hemşerilerim bir kez daha bizleri mahcup etmediniz. İlçemizin öz evladı Sayın bakanımız Zafer Çağlayan'a ve bizlere sahip çıktınız. Allah razı olsun. Mut'un her türlü hizmetinde bir nefer olarak çalışan, Mut'un hizmetkârı olan Sayın Bakanımıza ilçem adına teşekkür ediyor, katılımcılarımıza, misafirlerimize ve siz sevgili hemşerilerime hoş geldiniz diyorum" şeklinde konuştu.  

GELİŞEN TÜRKİYE EKONOMİSİNDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR

Bakan Çağlayan, iftar yemeği öncesinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de birlik ve beraberlik sürecinin başladığını, IMF'ye borcun kalmadığını, faizlerin 4.63'e düştüğünü söyledi ve "90 milyar liralık hava alanı ihalesi yapıldı. Üçüncü köprünün temeli atıldı ve 22 milyar dolarlık nükleer enerji santrali anlaşması yapıldı. Ama bu gelişmelerden rahatsız olanlar var. Türkiye'nin birlik ve beraberliğinden, gelişmeye devam eden ekonomisinden korkanlar var. 11 yıl önce Türkiye'yi karanlık günlere götürmek isteyenlere vatandaş gerekli tepki ve cevabı veriyor. Türkiye'yi dış güçler ve onların uzantıları temsil etsin istediler. Biz bunların nasırlarına bastık. Evelallah şunu bilsinler ki bu milletin desteği arkamızda olduğu müddetçe bu ülke için bu ülkenin birlik beraberliği için, bu ülkenin bağımsızlığı bu ülkenin zenginliği için onların nasırlarına basmaya devam edeceğiz" dedi.

TÜRKİYE EKONOMİDE TARİHİNİN EN GÜZEL DÖNEMİNİ YAŞIYOR 

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Bakan Çağlayan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ak Parti'nin büyümesinde, Ak Parti'nin gelişmesinde Türkiye'nin büyümesinde Türkiye'nin gelişmesinden gerek dışarıdaki gerekse içerideki uzantıları Türkiye üzerine ciddi bir tezgâh kurmak istediler. Rantları kesilen, faizleri kesilen bazı kesimler Ak Parti hükümetini ve başbakanımızı hedef aldılar. Ama unuttular.  Ak Parti'nin arkasındaki bu millet desteğini, milletin sevdasını unuttular. Yeniden ekonomiyi eski günlere götürmek istiyorlar. Yeniden Türkiye'yi siyasi istikrarsızlık ortamına götürmek istiyorlar. Sebepleri ne biliyor musunuz? Sebepleri; 2002'den önce Ak Parti iktidara gelmeden önce, bunlar Türkiye'yi sömürmeye, Türkiye'nin kanını emmeye IMF karşısında 1 milyon dolar borç almak için Türkiye'yi yüzüstü çöktürmeye alışmışlar. Nedir hedefleri? Türkiye'nin başında son derece dik onurlu bir Tayyip Erdoğan var. Biz ülkemizi faiz lobisine 11 yıl boyunca soydurtmadık, Allah'ın izni, sizlerin desteğiyle soydurtmayacağız. Bakın Mayıs ayında Türkiye çok önemli günler yaşadı.

Mayıs ayında, Türkiye yıllarca borçlu olduğu, borçlu olduğu için talimat aldığı IMF'yle yollarını ayırdı. IMF'ye borcumuzu sıfırladık, evelallah IMF'ye eyvallahımız kalmadı.  ve yüzde 70'te, yüzde 80'le borçlanan Türkiye aslında borçlanmayan Türkiye'ye bakın Mayıs ayında borçlanma faizleri yüzde 4,5'lara kadar düştü. Aynı Mayıs ayında 90 milyar liralık hava alanı ihalesi yapıldı. Üçüncü köprünün temeli atıldı ve 22 milyar dolarlık nükleer enerji santrali anlaşması yapıldı. Ama bu gelişmelerden rahatsız olanlar var. Türkiye'nin birlik ve beraberliğinden, gelişmeye devam eden ekonomisinden korkanlar var. 11 yıl önce Türkiye'yi karanlık günlere götürmek isteyenlere vatandaş gerekli tepki ve cevabı veriyor. Türkiye'yi dış güçler ve onların uzantıları temsil etsin istediler. Biz bunların nasırlarına bastık. Evelallah şunu bilsinler ki bu milletin desteği arkamızda olduğu müddetçe bu ülke için bu ülkenin birlik beraberliği için, bu ülkenin bağımsızlığı bu ülkenin zenginliği için onların nasırlarına basmaya devam edeceğiz".

FAİZLERİ DÜŞÜRDÜK 

Faizlerin düştüğüne vurgu yapan Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN, "Faizleri o kadar düşürdük ki 100 liralık verginin sadece 12 lirası faize gidiyor. 88 lirası halkımızın ve devletimizin cebinde kalıyor. Kalan bu 88 lirayla da eğitim, sağlık, iletişim ve ulaşımda yatırımlar yapıyoruz. Hükümetimizin iktidara geldiği günden bugüne kadar faizlerde yapmış olduğumuz indirimlerle 642 milyar lira milletimizin cebinde kaldı. Eğer Türkiye AK Parti öncesi dönemlerdeki faizlerle karşı karşıya kalacak olsaydı devletimizin cebinden 642 milyar lira fazla para çıkacaktı. Onlara inat Türkiye'yi büyütmeye ve zenginleştirmeye devam edeceğiz" dedi. 

SAHİL YOLU PROJESİ

Sahil yolu projesi hakkında bilgiler veren Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN, "Doğu Akdeniz ve Mersin-Antalya bağlantısı için Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde de çalışmalarımız hızla devam ediyor. Erdemli'den başlayıp Antalya'ya kadar 227 kilometre yol inşaatı devam ediyor. Bunun 158 kilometresini bitirdik. Geriye kalan 31 kilometresindeki çalışmalar devam ediyor. Bazı yerlerde güzergâhlar değişti. Eğer güzergâhları değiştirmemiş olsaydık yol 2014'ün sonuna kadar bitecekti. Bu nedenle 7 tüneli, 22 tünele çıkardık. İnşallah 227 kilometrelik yolun tamamı birkaç yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak" şeklinde konuştu. 

BİRLİK VE BERABERLİKTEN YANA OLAN HERKES ASİL UNSURDUR

Gece gündüz demeden toplumun refahı için çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN, "Ülkemizde Türk'ün, Kürt'ün, Arap'ın ve Laz'ın birbirlerine üstünlüğü yok. Bu ülkenin birlik ve beraberliğinden yana olan herkes bu ülkenin asli unsurudur" dedi. 

 “Siyasetçinin kefeni her zaman cebindedir" diyen Çağlayan, "Bu ülke için canımızı vermemiz gerekiyorsa veririz, helali hoş olsun. 8 aydır Türkiye'de şehit haberi gelmiyor, analar babalar ağlamıyor. Ama bu birilerinin işine gelmeyecektir. Türkiye bu çözüm sürecini mutlaka başaracaktır. AK Parti ve hükümetimiz, çıkmış olduğu bu kardeşlik yolundan geri adım atmayacak ve bu süreci nihayetlendirecektir. Artık Türkiye'nin kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var" şeklinde düşüncelerini ifade etti.

BENİM TERCİHİM MURAT ORHAN

Mut'un kendisi için her zaman önemli ve ayrıcalıklı olduğunun altını çizen Zafer ÇAĞLAYAN, "Mut'a her gelişimizde bizlere gösterilen ilgi ve alakanın, sürekli arttığını görüyoruz. Böyle bir kalabalığı görünce mutlu olmamak elde değil. Hep birlikte Mut'u hak ettiği zenginliklere, Mut insanını daha iyi yaşam kalitesine ulaştırmak için çalışacağız. Mersin'in hangi ilçesine gidersem gideyim, gittiğim her yerde göğsümü gere gere; Ak Parti'yi istiyorsanız, Ak Partili belediyenin hizmetlerini görmek istiyorsanız; gidin Mut'a, Mutlulara sorun' diyorum. Şimdi size soruyorum; Mutlulara soruyorum, belediye hizmetlerinden memnun musunuz? Başkanımızdan memnun musunuz?" diyerek vatandaşımıza soru yöneltti.

Hep bir ağızdan "EVET" cevabını veren ve Mut Belediye Başkanı Murat  ORHAN' dan memnun olduklarını söyleyen kalabalığa seslenen Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN, "Benim tercihim de Murat Başkan. Ben de Murat ORHAN'dan yanayım. Mut'ta ve Mersin'de durmak yok, yola devam" diyerek Mut halkına müjdeli haberi verdi.

 Belediye Başkanı Murat ORHAN'ın çalışmalarından övgüyle bahseden Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN; "Mut Belediyesi'ni AK Parti'ye kazandıralı tam 4 yıl oldu. 4 yılda Başkan Murat Orhan çok çalıştı ve 64 milyar lira harcama yaparak hizmetler verdi. Mut insanı marka belediyeciliği gördü. Mut, Mersin'e ve diğer ilçe belediyelerine örnek oldu" şeklinde konuştu.

            Mut Belediyesi'nin yapmış olduğu hizmetleri sıralayan Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN, "Mut Belediye Binası, Mut Dere Islahı, Meydan Spor Kompleksi, Karacaoğlan Çınaraltı Parkı Restorasyonu, Şahin Tepesi Kent Parkı, 37 yeni park çalışması, Hayvan Pazarı, Orta Refüj Yapım ve Aydınlatma, Toptancı Hali, Pazar Yerleri ve Mezbaha çalışmaları, 47 yeni hizmet aracı alındı, 1500 hanenin su ve kanalizasyon sorununu çözdük, ilçemize Sağlık Meslek Lisesi, 400 Yataklı Öğrenci Yurdu, Karşıyaka Kapalı Spor Salonu, İnşaatı devam eden 75 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi, 5 yeni 112 Acil Yardım ve Sağlık İstasyonları, 96 Konut TOKİ, 65 Aileye Afet Evleri, 73 Aileye Hibe Ev Projesi, Üst Geçitler, Kudep Projeleri, sosyal yardımlar ve İş-kur projeleri yapılmıştır yenilerini yapmaya devam edeceğiz" diyerek yeni projelerin de hızla devam edeceğinin sinyallerini verdi.

 Konuşmasının sonunda şu sözlere yer veren Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN; "12 Haziran 2011 seçimlerinde Mutluların bize vermiş olduğu, Ak Parti'ye vermiş olduğu desteği daha fazla artırmaya hazır mıyız? Sizlerin bize bu desteği sürdüğü müddetçe bilin ki, bizler her zaman sizin, Mutluların hizmetkârı olmaya devam edeceğiz. Bu coşkuyla Mersin Büyükşehir'i de, 13 ilçeyi de alacağız.12 Haziran seçimlerinde bu milletin kaçı oy vermişti.  Yüzde 50'si. Son yapılan anketlerde Ak Parti'nin oyu kaça çıktı biliyor musunuz? Yüzde 51,5 çıktı" dedi ve "Mut'a 25 yıl sonra sinema açan Başkan Murat ORHAN'I tebrik ediyorum. Mut halkına hayırlı uğurlu olsun. Allah'a emanet olun, sağ olun varolun" diyerek kürsüden ayrıldı.

 Konuşmasının ardından Bakan ÇAĞLAYAN'a plaket ve elde dokunmuş Mut Halısı verildi. ÇAĞLAYAN, daha sonra Mut Belediyesi Sinema Salonu'nun açılışını gerçekleştirerek ilçemizden ayrıldı.

BAŞKAN ORHAN'DAN TEŞEKKÜR

Ekonomi Bakanı Sayın Zafer ÇAĞLAYAN, Bakan Yardımcısı Mustafa SEVER ve Ak Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter SALT'ın katıldığı iftar programına, Mut halkının yoğun ilgi ve teveccüh göstermesinden dolayı teşekkür mesajı yayınlayan Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN; "Çok değerli hemşerilerim, Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer ÇAĞLAYAN'ın katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz iftar programımıza teşriflerinizden, göstermiş olduğunuz yoğun ilgi ve coşkudan dolayı sizlere sonsuz teşekkür ederim. Kimimiz aç, kimimiz tok kalksak da, gönüllerimizin ve dualarımızın bir olduğunu bilmek en büyük mutluluğumuzdur. Güzel gönüllerimizin birlik ve beraberliği ruhumuzun gıdasıdır. Allah yar ve yardımcımız olsun" diyerek Mut halkına teşekkür etti.

1147 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın