Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi21
Bugün Toplam485
Toplam Ziyaret787571
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

PARKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM

Bir şehrin olmazsa olmazı parklara verilen zararlar, vatandaşların büyük tepkisini çekiyor.

Mahalle ve sokaklarda vatandaşların hoşça vakit geçirmesi, bunaltıcı yaz sıcağında kendini dışarı atan vatandaşların çoluk çocuğuyla rahat nefes almasını sağlaması ve şehrin görsel güzelliğine katkıda bulunması amacıyla Mut Belediyesi’nce yaptırılan parklarda yapılan tahribatlar; vatandaşları ve belediye yetkililerini isyan ettirdi. Kendini bilmez kişilerce parklara verilen zararlar, maddi yönden de tahammül sınırlarını aşıyor.

Belediye tarafından vatandaşlardan toplanan vergilerle inşa edilen parklar, bazı kendini bilmez sorumsuz kişilerce tahrip ediliyor. Her defasında onarılan ve tekrar vatandaşların hizmetine sunulan parklara verilen zararlar bir türlü önlenemezken; parkta bulunan oyun araçları, çöp tenekeleri ve parktaki diğer araçlara zarar veriliyor. Park içerisinde bulunan büfeler ve duvarlar da, üstlerine yazılan çirkin yazılarla bu tahribatlardan nasibini alıyor. Ayrıca gece geç saatlerde parklarda içki içen kişiler de, kırdıkları şişelerle parklara zarar veriyorlar. Duyarlı vatandaşlar bu konuya sert tepki gösterirlerken, parklara zarar veren kişilerin yakalanıp cezalandırılmasını istiyorlar. Konuya duyarlı bazı mahalle sakinleri ise, gece geç saatlere kadar mahallelerindeki parklarda nöbet tutuyorlar.

Belediye yetkilileri, parklara verilen tahribat nedeniyle oluşan maddi zararın tahammül sınırlarını aştığını ifade ederlerken; vatandaşlara “Parklara sahip çıkın” çağrısında bulunuyor. Belediye olarak halkın rahat nefes alacağı yeni parklar ve mesire alanları inşa etmeye çalıştıklarını ifade eden yetkililer, “Kendini bilmezlerin verdiği tahribatlar yüzünden parklar kullanılmaz hale geliyor” dediler. Parklardaki zararların vatandaşın parası ile tamir edildiğini ifade eden yetkililer, “Bu tahribatları vatandaşlarımızın ödediği vergilerle tamir ediyoruz. O kadar büyük zararlar oluşuyor ki bu durumu görmek bizi üzüyor” şeklinde konuştular.

Belediye yetkililerinin yaptıkları uyarılar şöyle: “Vatandaşlarımızı parklara zarar veren kişilere karşı daha duyarlı olmaya davet edeceğiz. Bu parklar hepimizin kullanımı amacıyla inşa ediliyor ve genelde çocuklarımız yararlanıyor. Belediye olarak vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın rahat vakit geçirebilecekleri, spor yapabilecekleri alanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Mut’un mahalle ve sokaklarında herkesin vakit geçirebileceği kendine yakın alanlar olsun istiyoruz. Bu düşünce ile park yapım çalışmalarına devam ediyoruz. 2010 yılında bu bilinçle birçok yeni park oluşturduk. Bütün bu çalışmalarımıza kendini bilmez insanlar gölge düşürmeye devam ediyorlar. Parklarımıza zarar veren kendini bilmezlerin oluşturduğu tahribatlar için binlerce TL harcama yapmak zorunda kalıyoruz. Bu tahribatlar nedeniyle son iki yılda çok para harcadık. Bu para belediye bütçesinden çıkıyor. Bu zararı veren insanlar kendi ödediği paralara da ihanet ediyorlar.”



1023 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın