Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi24
Bugün Toplam447
Toplam Ziyaret787533
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ALAHAN MANASTIRI’NDA RESTORASYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Kaymakam Mustafa Şahin, çalışmaların devam ettiği manastırı ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığınca inanç turizmi açısından önemi bulunan manastırın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmesi için başvuruda bulunulduğunu belirtti.

Restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının yıl sonunda tamamlanmasının planlandığını vurgulayan Şahin, şunları kaydettti:

"Manastırın yenileme ve çevre düzenlemesi kapsamında, doğu ve batı kilise duvarlarının güçlendirilmesi, eksik malzemelerin tamamlanması, dehliz ve duvar resimlerinin onarımı, doğu kiliseye koruyucu çatı yapılması, ahşap yürüyüş yolları ve çelik merdiven yapılması, kilise içi ve çevre aydınlatması, yeşil alan çalışması, otopark ve çevre düzenlemesi, bekçi kulübesi, danışma ve tuvalet yapımı, sütunlu yolun onarımı, duvar tamiratı ile kiliseler içerisindeki bezemelerin tamiratı yer alıyor."

            Alahan Manastırı

            Mut'un 20 kilometre kuzeyinde M.S 5. yüzyılın başlarında yapıldığı bilinen Alahan Manastırı, Bizans dönemi dini mimarisinin ender örneklerden biri olarak gösterilmektedir. Yapı, bir manastır ve ona bağlı kilise ile müştemilattan oluşmaktadır. Evliya Çelebi'nin "usta elinden yeni çıkmış gibi duruyor" diye anlattığı Alahan Manastırı; batı kilisesi, manastır, doğu kilisesi, kayalara oyulmuş keşiş odacıkları ve çevredeki mezarlardan oluşuyor.



1028 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın