Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi24
Bugün Toplam446
Toplam Ziyaret787532
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever Mut'ta Hemşerileriyle Bayramlaştı

Ramazan Bayramı münasebetiyle hemşerileriyle bayramlaşmak biraz olsun memleket hasretini dindirmek amacıyla ilçemize gelen Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, “Türkiye'nin, son yıllarda gösterdiği ekonomik başarısıyla tüm dünyada dikkat çeken bir ülke haline geldi" dedi.

 Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Ak Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt ile birlikte Ak Parti Mut İlçe Başkanlığınca düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Ramazan Bayramı dolaysıyla Mut Ak Parti ilçe başkanlığı binası önünde gerçekleşen bayramlaşma programında konuşma yapan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Türkiye'de oluşan siyasi ve ekonomik istikrar sayesinde, ekonomide, eğitimde, tarımda, sağlıkta, ulaştırmada, sanayide ve ihracatta hayal edilemeyecek hedeflere ulaşıldığını söyleyerek, "Ülkenin ekonomik alanda daha güçlü olması için yapılan yatırımların arttı. Avrupa'nın hızlı büyüyen ülkesi haline geldik. Artık dünyada dikkat çeken bir ülke haline geldik. Son yıllarda gösterdiğimiz ekonomik başarıyla tüm dünyada dikkat çeken bir ülke haline geldik." dedi.

 İhracatta önemli gelişmeler sağlandığını ifade eden Sever,"2012 yılında ihracatımızı yüzde 13 artırarak, 152 milyar doları aşarak Cumhuriyet tarihi rekorumuzu kırdık. Ayrıca 44 milyar dolar da hizmet ihracatımız var. Toplam mal ve hizmet ihracatımız 197 milyar dolara ulaştı. 2013 yılının ilk beş ayında ise 62,8 milyar dolar ihracat ile geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9 artış kaydetti. 12 aylık ihracatımız 154,3 milyar dolar diyen Sever, yılın kalan yedi ayında hedeflenen ihracat rakamına ulaşacağız" dedi.

794 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın