Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi21
Bugün Toplam620
Toplam Ziyaret787706
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Başkan ORHAN; "Siyaseti dedikodu üzerinden değil, hizmet üzerinden yapıyoruz. Bizim farkımız bu" dedi.

Başkan Murat Orhan Basın Mensuplarıyla Biraraya Geldi

Başkan ORHAN; "Siyaseti dedikodu üzerinden değil, hizmet üzerinden yapıyoruz. Bizim farkımız bu" dedi.

 

Mut Beledye Başkanı Murat ORHAN; 26 Ağustos günü, ilçemiz yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek, toplantı düzenledi. Çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan ORHAN, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Doğalgaz

İlçemize Doğalgaz gelmesi ile ilgili olarak her türlü izin ve lisans işlemlerinin Mut Belediyesi tarafından alındığını ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Murat ORHAN, "Biz üzerimize düşeni yaptık, artık söz Mut halkında. Eğer Mut isterse; doğalgazın ilçemize gelmesinde hiçbir engel yok" dedi.

Mersin'in ilçeleri arasında doğalgazın geleceği ilk ilçenin Mut olduğuna dikkat çeken Murat ORHAN, "Mut dönemimizde birçok ilki yaşadığı gibi tarihi sıkıntılarını da üzerinden attı. İlçe merkezimizde yaklaşık 16 bin hane var. İlçe merkezimizdeki hane sayısının en az %60'ının bu hizmetten yararlanmayı taahhüt etmesi ve istemesi gerekiyor. Mersin Valiliği Özel İdaremizin adına bir hesap açıldı. Bu hesaba iade garantili olarak 335 TL ücret yatırmak yeterli. Doğalgazın ilçemize gelmesini bu kadar kolaylaştırdık. Her türlü izin ve lisans işlemleri bitti. Belediye olarak biz, doğalgazın dağıtımında, çoğaltılmasında gerekli taahhütlerimizi verdik. Doğalgaz konusunda Enerji Bakanlığımızla ilgili her türlü iş ve işlemlerde, Botaş Genel Müdürlüğümüzdeki iş ve işlemlerde bizlere destek olan Ak Parti Mersin İl Başkanımız Sayın Mekin Merter SALT'a, Sayın Bakan yardımcımız Mustafa SEVER'e, Ekonomi Bakanımız Sayın Zefer ÇAĞLAYAN'a teşekkür ediyorum. Vatandaşımızın üzerine görev düşüyor, Mut insanından bu hizmetin gelmesi için yardım ve destek bekliyorum" şeklinde konuştu.

Doğalgaz yatırımı sürecinin Mut'a gelmesinin TOKİ'de olduğu gibi talep örgütlenmesi şeklinde yürüdüğüne dikkat çeken Başkan ORHAN, hane başına 335 TL'lik bedelin yatırılması halinde yaklaşık 3-4 ay içinde ihaleye çıkabileceğini, Karaman-Mut hattının BOTAŞ tarafından 1 yıl içinde tamamen döşeneceğini sözlerine ekledi. Şehir merkezindeki dağıtım şebekesinin gerek Mut Belediyesi gerekse özel teşebbüsle yapılabileceğini belirten ORHAN, "Biz Belediye olarak sıvı halde gelen ve çoğaltılarak kullanılabilir gaz haline getiren, doğalgaz çoğaltma istasyonu kurulması konusunda; yer tahsisi ve her türlü işlemler için taahhüt ettik. Şehir dağıtım şebekesini üstlenebileceğimizi ifade ettik. Mersin'in hiçbir ilçesinde olmayan bu doğalgaz nimetinden önce Mut insanı yararlansın istiyoruz. 3 ay gibi bir başvuru süremiz var. Bu süre zarfında şunu akıldan çıkarmamak gerekiyor. Temiz ve ucuz bir enerji. Isınma amaçlı olsun, banyolarımızda sıcak su olsun ve artık mutfakta tüp derdi olmayacak. Yaşam konforu. İklim avantajlarımızla beraber, birçok yöreye göre çok daha ucuz kullanma şansımız olacak. Çevre kirliliği konusunda son derece duyarlı, son derece önemli bir hizmet" dedi.

Dedikodulara cevap: "Görevimin başındayım"

Birkaç günlük çalışma programı çerçevesinde Ankara'da olduğunu, Enerji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü gibi kurumlarda Mut için işlemler yapıldığını belirten Başkan Murat ORHAN; "Toki 2. Etap, Doğalgaz, İmar Revizyonu, Atık Su Arıtma konularında biz, Ankara'da memleketimiz için çalışırken, farklı mecralardan dedikodu kampanyaları ve şahsıma yapılan iftiraları duydum. Görevimin başındayım, hizmetlerimize devam ediyoruz. Bizim siyasetimiz dedikodu üzerinden değil, hizmet üzerinden ve eser üzerinden yürümektedir. Bizim farkımız, budur. Açıklamalarım hakkımdaki iftiralara ve karalama kampanyalarına cevap olsun. İftira atanlara, ayrıca teşekkür ediyorum. Mut'un ilerlemesinden, gelişmesinden ve kabuğunu kırmasından rahatsız olanların kimler olduğunu, bu vesileyle Mut halkı daha iyi öğrenmiş oldu. Durmak yok, hizmete devam" dedi.

Sıcak Asfalt

Toplantının devamında Sıcak Asfalt çalışmaları hakkında bilgiler veren Murat ORHAN; "Sıcak asfalt 2 ay gibi kısa bir zamanda tamamlanacak. Mut, bir tarihi hizmeti daha aldı. Dönemimizde hayata geçirdiğimiz 6 milyon TL'lik dev yatırım, 30 km'dir. Bitümlü Sıcak Karışım yani beton asfalt olarak bilinen, modern, Mut'a yakışır, kaliteli ve dayanıklı şehir içi yollar Mut'un hakkıdır. Mut'un caddeleri, işlek yolları ve muhtarlarımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde belirlediğimiz yollarda sıcak asfalt çalışmalarımızı yapacağız. Sıcak asfalt gibi soğuk asfalt çalışmalarmızda bir yandan devam ediyor. 30 km soğuk asfalt hedefimizin 13,1 kilometresini sertavul'da yaptık. Şehir merkezimizde 20 km daha soğuk safalt yapacağız. Sertavul'da şimdi parke çalışmaları devam ediyor. Kozlar'da parkesiz yol bırakmadık, Sertavul'da da asfaltsız ve parkesiz yol bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

Dere Islahı- Atık Su Arıtma Tesisi

Dere Islahının Mut'ta tarihi bir hizmet olduğunu vurgulayan Başkan ORHAN, "Yıllardır çözülememiş, hep söylenmiş, hiç mesafe alınamayan ve Mut'un kanayan yarası olarak bilinen Mut Deresi ıslahı bütün hızıyla devam ediyor. Dereye akan kanalizasyon ve koku sorunu artık tarih oldu. Modern bir görünüm ve temiz bir çevre artık ilçemizin hak ettiği nokta. Dere ıslahı  8 milyon 321 Bin TL'lik bir yatırım. Dereye akan kanalizasyonun tamamını korige borularla arıtma tesisinin yapılacağı bölgeye alıyoruz. Şimdi bir tarihi hizmeti daha açıklamak istiyorum. 11 Milyon TL bedelle ihale edilen Atık Su Arıtma Tesisimizin yer teslimi gerçekleşti. Çok kısa bir süre içinde çalışmalar başlayacak. Mut halkına sizlerin aracılığıyla bu müjdeyi vermek istiyorum" dedi.

Meydan Spor Kompleksi- Belediye Sinema Salonu- TOKİ

Gazetecilerin Meydan Spor Kompleksi, Sinema Salonu ve TOKİ hakkındaki sorularını yanıtlayan Başkan ORHAN, "50 dönümlük arazi üzerinde bulunan ilçemizin en büyük parkı konumundaki tesisimiz, bölgede bir numaradır. İçerisinde spor tesisleri, çay bahçesi, şehitliği bulunan özel bir yapı. 2 milyon 400 bin liralık yatırım. Belediye olarak %60'ını ödedik. %40'ını Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan hibe aldık. Hemen o bölgede Türkiye'nin zemine işlenmiş en büyük Türk Bayrağımız var. Son derece yoğun ilgi ve beğeni toplayan bir hizmet. Sinema Salonumuz için okulların açılmasını bekliyoruz. İnsanlarımız şu an yaylada, tatilde. Şehir merkezimizdeki canlılığın artmasıyla beraber, 20-25 yıl aradan sonra sinema keyfini insanımıza yaşatmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Toki'nin ikinci etabının 282 konut olarak proje çalışmalarının devam ettiğini belirten ORHAN, "Toki'nin ikinci etabında 282 daire planlanıyor. Proje kapsamında 12 derslikli okul, alışveriş merkezi, cami ve çevre düzenlemesi ile çok kaliteli bir yaşam alanı hedefleniyor" diyerek bilgi verdi.

Doğalgaz Detaylı Bilgi için Beyaz Masa Görev alacak

Gazetecilerin doğalgaz depozito paralarının iadesi konusundaki sorularına cevap veren ORHAN; "Mut halkı istedi, biz getirdik. Doğalgaz yatırımı; Mut halkının %60'ın üzerinde talebiyle gerçekleşecek. Biz oranı aşacağımıza inanıyoruz ancak başvuru süresi sonunda oran aşılmazsa, vatandaşımızın yatırmış olduğu 335 TL ücret iade edilecek. Doğalgaz yatırımı hakkında daha geniş ve detaylı bilgi almak isteyenler, Beyaz Masa servisimize gelerek veya ALO 153 servisimiz aracılığıyla bilgi alabilirler. Sizler vasıtasıyla kamuoyuna duyurmuş olayım"dedi.

Takdir Mut Halkının

Gazeteciler vasıtasıyla kamuoyuna şu sözleri söyleyen Başkan Murat ORHAN; "Siz değerli basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Yapılan hizmetler ve çalışmalarla ilgili sizlerin büyük sorumluluğu var. İnsanımızın bilgiye ulaşmasında çok önemli bir yerdesiniz. Seçim yaklaştıkça doğal olarak hareketlilik artıyor. Asıl olan ve güzel olan, Mut insanının yüz yüze bakacak olmasıdır. Çirkinleştirmeye, bel altı vurmaya gerek yok. Takdir Mut halkınındır. İftira atanlara, bel altı vuranlara, dedikodu yapanlara, çarpıtanlara ve yalana başvuranlara teşekkür ediyorum. Belediye Başkanı olarak yaptığımız hizmetlerden onlar da faydalanıyorlar. Biz, hizmet edeceğiz, birileri rahatsız olsa da hizmete devam edeceğiz. İnsanımız bize hizmet edelim, diye yetki verdi, görevimizi budur" şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Başkan ORHAN, toplantının sonunda gazetecilerle beraber, sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Murat ORHAN, sıcak asfalt BSK karışımını yola döken finişer makinesini kullanarak, çalışmalara eşlik etti.

 



884 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın