Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam20
Toplam Ziyaret788985
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Başkan ORHAN; "Hak doğrunun yanındadır"

Ak Parti Mut İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen İlçe Danışma Meclisi Toplantısı; 27 Eylül 2013 günü Mut Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşti.

 Toplantıya Ak Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter SALT, Ak Parti Mersin Milletvekili Nebi BOZKURT, Belediye Başkanı Murat ORHAN, Ak Parti Mut İlçe Başkanı Veli ŞIKŞIK, İl Genel Meclis Üyesi Ali CAN, İl Genel Meclis Üyesi Sefa ÇİFTÇİOĞLU, AK Parti Gülnar İlçe Başkanı Ayhan AKSEKİLİ, Belediye Meclis Üyeleri, Zeyne Belediye Başkanı Mehmet BAHAR, çok sayıda partili ve basın mensupları katıldı.

 İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, Saygı Duruşu, İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın okumuş olduğu Mehmedim şiirinin slâyt sunumuyla başladı. Ak Parti ilçe teşkilatının faaliyetlerini anlatan slâyt sunumunun ardından, İlçe Başkanı Veli ŞIKŞIK konuşmasını yaptı.

 Belediye Başkanı Murat ORHAN, yapmış olduğu konuşmasında katılımcılara teşekkür ederek, "Danışma Meclisimizin partimize, ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. 2009 yılında 20 yıllık bir dönemi öncesinde ise 1869 yılında kurulmuş bir belediyeyi, Allah'ın izni ve sizlerin desteği ile devraldık. 2009 yılında da Mersin'e örnek olacak şekilde Ak Parti'ye kazandırdık. Yaratılmışların en şereflisi olan insanımıza hak ettiği hizmetleri yapmaya çalıştık. Mut'un birçok kanayan yarası vardı" diyerek Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'dan bir şiir seslendirdi. "Kanayan bir yara gördüm mü yanar tâ ciğerim, Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!, Adam aldırma da geç git, diyemem aldırırım. Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!" diyen Başkan ORHAN; "2007 yılında Belediye binamız yıkıldı. Yenisini yapmak bizlere nasip oldu Allah’a şükürler olsun. Binamızı asla makam kapısı olarak görmedik, hizmet kapısı olarak bütün insanımıza açtık. Gönüllerimizi hangi kesimden hangi fikre sahip olursa olsun, bizim insanımıza kapımızı da gönlümüzü de açık tuttuk. 1970 yılında projelendirilen ve bugüne kadar da belediye başkan adaylarının vaadi olan dere ıslahını da biz yaptık. Dere ıslahının etrafında yürüyüş ve bisiklet yolu, ailece oturulabilecek kamelyalarıyla eşsiz bir peyzaj projemiz devam ediyor. Biz belediyeyi devraldığımızda 3 bin 8 yüz 41 metrekare olan yeşil alanımızı tam 171 bin metrekareye çıkardık. Hani birileri diyorsa ağaç sevgisi, evelallah ağaç sevdası bizde var. İşte Meydan Spor Kompleksimiz tamamlandı. Bunun yansıra Çınaraltı Parkımızın restorasyon çalışması tamamlandı. Buradan şunun müjdesini de vermek istiyorum, hayırlı uğurlu olsun, Mersin'de bir ilki Mut Belediyesi olarak başardık. İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin ihalesi bitirdik. Yer Teslimini gerçekleştirdik. Bir ay sonra temellerini atacağız. İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisimizin ilçemize kazandırılmasında çok emeği olan özellikle İl Başkanımız Sayın Mekin Merter Salt Beye teşekkür ediyorum.  Ülkemizde nüfusu 30 binin alında olan yerlerde Sağlık Meslek Lisesi açılmaz normalde. Diyorlar ki; Mut Belediyesi Sağlık Meslek Lisesini boşaltmadı diye. Eğer biz yer taahhüdünde bulunmasaydık, Sayın Nebi Bozkurt hocamla Milli Eğitim Bakanlığında bu konu üzerinde gidip, hem kendi şahsı hem de Mut Belediyesi taahhüdü olmasaydı, ilçemize Sağlık Meslek Lisesi açılmıyordu. Allah'a çok şükür bugün ilçemize Sağlık Meslek Lisesi kazandırdık. Prof. Dr. Nebi Bozkurt hocama ilçem adına huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Toki, Hastane, Arıtma Tesisi, Sıcak Asfaltı, Kanalizasyonu ... bizler hizmet için buradayız. Sağlık Meslek Lisesinden kimseye siyasi rant yok. Durmak yok hizmete devam" dedi.

 

"Hak doğrunun yanındadır" diyen ORHAN; "Allah'a binlerce kez hamd ediyorum. 4 buçuk yıl boyunca yapmış olduğumuz hizmetlerde Allah yardımcımız oldu. ve 30 bin kişide bir kişiye nasip olan bir görevi sizlerin desteğiyle bizlere nasip etti. Bundan sonra da durmak yok yola devam. Hepinize sevgiler saygılar" şeklinde konuştu.

 Başkan ORHAN'ın konuşmasının ardından İl Başkanı Mekin Merter SALT konuşmasını yaptı. Seçim sürecinin başladığını ve Büyükşehir Belediyesinin de alınmasının önemine değindi. Hizmetlerin tanıtımının çok iyi yapılmasının önemi değinen SALT, "Partimizin bu ülkede neler yaptığını, emeğini çok iyi anlatacağız. Ak Parti inanılmaz şeyler yaptı, çok iş yaptı. Yapılanlar az zamanda çok güzel hizmetler" dedi. Parti politikalarının çok iyi bir şekilde kamuoyuna bildirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt konuşmasında; "Mut'un potansiyeli çok iyi. Cenab-ı Allah’ın bir çok lütfu ile donatılmış bir ilçe. İnsanlarının samimiyeti ve sıcakkanlılığı öne çıkan özelliklerinden" dedi. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Nebi Bozkurt, "Sayın Bakanımız daha önce ifade etti ama bir kez de ben söylemek istiyorum, Başkan Murat ORHAN benim de adayım" dedi.

Ak Parti Mut İlçe Danışma Meclisi toplantısı dilek ve temennilerin ardından son buldu.

 Toplantının akabinde Başkan ORHAN, Milletvekili Nebi BOZKURT ile birlikte ilçemiz Dağpazarı köyüne ziyaretlerde bulunmak üzere gittiler. Dağpazarı kilisesinde incelemelerde bulunan Nebi BOZKURT, ceviz hasadı yapan Dağpazarlılarla bir süre sohbet etti.



877 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın