Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam243
Toplam Ziyaret789208
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Mut TSM Yetkilileri “Hindi Gıpırdama Vakti” diyerek Öğrencilerle Birlikte Yürüyüş Yaptılar

Mut Toplum Sağlığı Merkezi “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” etkinlikleri kapsamında ilçemiz Kazım Yaprak İlköğretim Okulu öğrencileriyle birlikte yürüyüş düzenlendi.

             Kazım Yaprak İlköğretim Okulu öğrencileri, Mut Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları ve Mut TSM’de görevli Doktor Soner Umut Küver’in katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte bir açıklama yapan Küver; “ Ülkemizde 3-4 Ekim tarihlerinde “Dünya Yürüyüş Günü” kapsamında çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Giderek daha az hareket eden bir yaşam tarzını benimseyen toplumumuzda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon gibi pek çok kronik hastalığın görülme sıklığı artmaktadır. Bakanlığımızın yapmış olduğu araştırmaya göre ülkemizdeki bireylerin % 71.9’unun hareketsiz yaşadığı belirlenmiştir. Yine aynı araştırmaya göre, 6-11 yaş grubu çocuklarımız düzenli egzersiz yapmamaktadır. Bu da bizlere halkımızı fiziksel aktivitenin sağlığımıza olan faydaları konusunda da daha fazla bilgilendirmemiz gerektiğini göstermektedir.” dedi.

            Dr. Soner Küver’in yaptığı açıklamanın ardından Mut Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları ve Kazım Yaprak İlköğretim Okulu öğrencileri önce okul bahçesinde yaptıkları egzersiz hareketleriyle ısınıp,  ardından “Hindi Gıpırdama Vakti” sloganıyla okul çevresinde yaptıkları yürüyüşle etkinliği tamamladılar.



1128 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın