Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam70
Toplam Ziyaret789035
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Veli Şıkşık ve Yönetim Kurulu ile Göksu Belde Teşkilatı Göreve Geldikten 9 Ay Sonra İstifa Etti

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Ak Parti Mut İlçe Yönetimi, Göksu Belde Teşkilatı ve Ak Parti Mut Belediye Başkan aday adayı Hasan Aydoğdu istifa etti.

            Ak Parti Mut İlçe Teşkilatı olarak yapılan basın açıklamasında bir konuşma yapan Veli Şıkşık yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi;

Hepiniz hoş geldiniz

Çok değerli Ak Partinin ak ve güzel insanları sizi saygıyla selamlıyorum hoş geldiniz.

Sözlerime başlamadan önce iki gün önce aramızdan ayrılan kaybettiğimiz ve 25 yıllık yediğimiz içtiğimiz ayrı giden sadece ve kader birliği ettiğimiz eski ilçe Başkanımız Ali Akgül bey için bir fatiha okumanızı istiyorum. Ondan sonra başlayalım.

Değerli dostlar tıpkı 9 ay önce böyle Cuma günü burada hep beraber ilk göreve başladığım gibi o günü hatırlıyorum. O gün bugün zaten. Bu dokuz ay içinde hep beraber elimizden geldiği kadar dilimizin döndüğü kadar ilçemizde Ak Partimizi barışın huzurun ve kardeşliğin adresi yaptık. Bunu yaparken ilçe yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber sizlerle ve köy mahalle temsilcilerimizle beraber ve Mut halkıyla beraber bir saygı ve sevgi iklimi oluşturduk.

Mahalle mahalle ve köy köy dolaşarak sizleri ziyaret ettik. Ve yaptığımız ziyaretlerde yaptığımız çalışmalarda hep şunu gördük, saygı ve sevginin ön planda olduğu hizmetlerin ön planda olduğu ak kadroların ön planda olduğu hareketi gördük. Kavganın olduğu ortamda hiç bulunmadık. Bize taş atanlara, hep gül atarak karşılık verdik.

Neden çünkü Mut halkı Ak Partiye olan desteğini hiç eksiltmeden devam ediyor. Ve bu desteğe karşılık gelen hizmetler de Mut halkını rahatlatıyor elbette. Dolayısıyla halk Ak Partiyle bütünleşiyor. Halk Ak Partiyle bütünleştikçe bazılarının hevesi kaçıyor. Neden bu parti tabanına sahip çıkar neden bu parti tabanı dimdik durur, biz vurduğumuz halde diye? Ve adamlar hayıflanıyor. Neden Ak Parti ilerlemesin diye, çakmalarla yola devam edin.

Ak Parti tabanıyla buluştukça bunların rüyaları kaçıyor. Uykuları kaçıyor ve dolayısıyla Ak Partinin yokluğunda kendilerine varlık bekliyorlar. Ve gelinen noktada hepinizin bildiği gibi gece gündüz demeden bir haftada sekizinci günü bir ayda 3. günü bir günde 25. saati bulmak için çalıştık. Kimseye muhtaç olmadım ve hiç kimseye ihtiyaç duymadan kendi tabanı üzerinde başardık.

Gelinen noktada geçen hafta da bir basın toplantısı yaptık. Gazetelerde gördünüz. Ben yedinci başkanım dört yıl içinde. Ve gelinen noktada 4 yılda 7. ilçe başkanı. Düşünmeye değer. Ve bunlardan iki tanesi rahmetli oldu geçen sürede. Bir şey bedel ister. Elbette. İnsanların namusuyla insanların şerefiyle insanların haysiyetiyle oynanmaz. Belden aşağı vurulmaz. Ve bu insanlar kolay yetişmiyor kardeşim.

Biz kanunlara ve nizamlara uyan partiyi destekleriz biz kanunlara ve nizamlara uyan insanlarız. Ve sonuna kadar gideceğiz dedik.

Gelinen noktada parti tabanı ile partimizi buluşturduk demiştik. Bu gün itibariyle partimiz açık. Bu kadar güzel gelişmişken, hala bu partiyi bitirmeye çalışan zihniyette durmuyor. Biz nasıl uğraşıyorsak, onlarda durmuyor. Bu partiyi bitirmek için, parti kendi ayaklarında dolanmasın diye bu parti yok olsun, ben var olayım diye, uğraşan insanlar zihniyetler devam ediyor. Şimdi gelinen süreçte bakıyoruz, parti yönetimle beraber çalışmalar yapmışız. Danışma meclisleri yapmışız her şey güzel fakat bir şey istiyorlar. Ak Parti binasında kavga olsun, Ak Parti binasında huzursuzluk olsun. Ak Parti binasında istenmeyen şeyler olsun ki biz güçlenelim. Daha bu partide ben geleli kavga olmadı. Hep küçük küçüklüğünü büyük büyüklüğünü bildi. Ama birileri istiyor ki huzursuzluk olsun. Olmayacak inşallah. İlçemize yapılan hizmetleri biliyorsunuz.

Dere ıslahı DSİ tarafından ıslah ediliyor. Toki tarafından Toki binamız bitti. Toki hastanemiz devam ediyor. Artı milli eğitim bakanlığımız tarafından 2 tane 400 kişilik yurt yapılıyor. Artı bunun yanında sıcak asfalt çalışmalarımız karayolları tarafından devam ediyor.

Hizmetler devam ediyor. Fakat bu hizmetleri zehir etmek isteyen bir zihniyette devam ediyor. bu hizmetler insanlar buluşmasın bu Ak Partiyi ne yapalım, edelim, bitirelim diyen bir zihniyet. Yani ağız tadıyla yemeği yedirmiyorlar kardeşim. Olay budur. Biz Mut halkı olarak seçmen olarak hep şunu istiyorum bu partide huzur olmasın isteyenler kendileri de huzur bulmasınlar istiyorum.

Ve göreceksiniz. rabbim nasip edecek, biz bunları göreceğiz. İnsanlar o kadar kolay yetişmiyor kardeşim. Biz Mahmut başkanı da biliyoruz rahmetliyi ali başkanı da biliyoruz ve onların her şeyine biz kefiliz onlar dürüst insanlardı. Onlar delikanlı insanlardı. Onlar bu partiye gecesini gündüzüne katan insanlardı.

Gelinen noktada ben şunu görüyorum bizim halkımız delikanlı insanları sever. Her ne kadar bazen yanlış olsa da halk yanlış yapmaz. Ben mut halkını böyle görüyorum. Bu halk kendine hizmet edeni genel merkezini sever kardeşim.

Fakat bu halk çakmaları sevmez.

Bu halk bu partiyi bitirmek isteyenleri hiç sevmez.

Gelinen noktada rabbim nasip etti. Bize bugünlere geldik. Geçen hafta yönetim kuruluyla bir karar aldık arkadaşlar, ne yapalım. Hizmet her zaman güzeldir. Makamlar güzeldir. Fakat makamlar hizmet etmenizi engelliyorsa o makamı terk etmek de bir erdemdir dedik. Yönetim kurulumuzla beraber helalleştik. Dedik ki, biz bu koltuklar emanettir. Biz bu koltuklara birşey katamıyorsak bu koltuklar bize hiçbir şey katmaz. Eğer bu koltuklarda hizmet edemeyeceksek biz bu görevi genel merkezimize iade ederiz dedik. Dün gittim. Ve genel merkezimize ben ilçe başkanlığı görevinden yönetim kurulu üyelerimizle beraber 24 tane. Kadın kollarımız ve belde başkanımız olarak tümden istifa ettik.

Ve yönetim olarak dedik ki biz burada Allah rızasının kalmadığını gördük.

Allah’ın rızasının olmadığı bir hizmet ortamında bizim bulunmamız mümkün değildir dedik. Ve biz bu görevden affımızı istiyoruz dedik. İmzalarımızı verdik ve istifa ettik. Dolayısıyla Ak Parti Mut ilçe teşkilatı istifa etmiştir. Sayın genel merkezimiz kabul etmese de bizim görüşümüz son görüştür.

Kararımızı basın açıklaması yapmadan nezaketen sizinle paylaşalım diye görüşümüzü bildirdik. Ve çekildik yönetimden. Bunu şunun işçin yaptık, biz istifa etmeden farklı hareketlerde yapabilirdik fakat küçük oyunların içine girmedik. Biz makamları mevkileri hizmet etme yeri olarak gördüğümüz için bu makam ve mevkileri hizmet edemiyorsak terk etmesini de bilmeliyiz. Yani kişi düşerken de delikanlı olmalı kalkarken de delikanlı olmalı. Hakkınızı helal edin.

Biz bu parti dik dursun istiyoruz. Biz bu partinin kurumsal kimliğine kimse zarar vermesin istiyoruz. Ne olur diyoruz Mersin ilinde Ak Parti kimliğini ve Ak Parti tabanını yok etmek isteyen çakmalara ve bu ak partiye düşmanlık yapanlara ne olur izin vermeyin.

Bu parti sağlam adamlar durursa kalır. Eğer bu tabanı yok ederseniz Mersinde Ak Parti diye bir şey kalmaz.

Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Veli Şıkşık’a yöneltilen sorular ve cevaplar şu şekilde oldu:

Cihan Haber Ajansı:- Bundan iki gün önce basın mensubu arkadaşlarla yaptığınız toplantıda yöneltilen hakkınızda istifa edeceğiniz yönünde söylemler var bu konuda ne söyleyeceksiniz diye bir soru yöneltilmişti ve siz bu konuda öyle bir şey yok görevimizin başındayız demiştiniz. İki gün içinde ne oldu da istifa kararı aldınız? 

Veli ŞIKŞIK: Bu kararı belirli istişarelerden sonra aldık.

İhlâs Haber Ajansı: -Belediye başkanının konuyla ilgisi var mı?

Veli ŞIKŞIK: -Takdir sizindir.



885 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın