Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam90
Toplam Ziyaret789055
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Dünya Gıda Günü Kutlama Etkinliği Yapıldı

 İlçemizde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Mut Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından Dünya Gıda Günü münasebetiyle Gazi İlköğretim Okulu’nda etkinlik düzenlendi.

             Gazi İlköğretim Okulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte, Tarım İlçe Müdürlüğünde görevli gıda mühendisleri öğrencilere 'Dünya Gıda Günü' konulu bilgilendirmeler yaptılar.

             Programda bilgilendirme yapan yetkililer, 2013 Dünya Gıda Günü temasının, 'Gıda Güvencesi ve Beslenme için Sürdürülebilir Gıda Sistemleri' olarak belirlendiğini kaydetti. Yetersiz ve dengesiz beslenmenin nedenleri arasında çocuklar ve yetişkinlerin güvenilir olmayan gıda seçimlerinin olduğunu anlatan yetkililer, "Güvenilir olmayan gıda tüketimi özellikle çocuklar, yaşlılar ve hamileler gibi bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde ciddi tehlikeler oluşturabilmektedir. Sağlıklı beslenme hem kalite hem de miktar olarak dengeli beslenmedir. Tüm dünyada beslenme uzmanlarının ilk tavsiyesi 'Çeşitli gıdalar yiyiniz' şeklindedir. Bu basit slogan aslında besin kalitesinin sağlanmasına yönelik en temel ilkeyi ifade etmektedir. Güvenilir gıdaya ulaşmada yapılan denetimler kadar tüketicilerin üzerine düşen görevleri yapmaları da oldukça önemlidir. Tüketicilerin satın alacakları gıdalarda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kayıt/onay belgesi veya gıda sicili numaralarını aramaları, son tüketim tarihinin geçmemiş olmasına dikkat etmeleri, açıkta satışa sunulan ve uygun koşullarda muhafaza edilmeyen, bombaj ve sızıntı yapmış ambalajlı gıdaları satın almamaları gerekmektedir" şeklinde uyarılarda bulundu.

             Düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren, programda şiir okuyan öğrencilere ödülleri verildikten sonra etkinliğe katkıda bulunan Safir Zeytinyağı Fabrikası Sahibi Murat Yıldız’a, Alpet Ufuk Petrol sahibi Şahin Sezer’e teşekkür plaketleri verildi. 



1237 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın