Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam588
Toplam Ziyaret786323
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Kasım Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Kasım ayı meclis toplantısı 05.11.2013 günü Belediyemiz Sinema ve Konferans salonunda yapıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından imar komisyonuna havaleli evraklar görüşüldü. Uygulama imar planı tadilatları yer almadığı için meclise havaleli evraklara geçildi.

Meclise havaleli evraklar içerisinde belediyemiz araç parkından ekonomik ömrünü tamamlamış olan Nissan marka aracın hurda olarak satışı görüşüldü. Konu hakkında bilgi veren Başkan Murat ORHAN, “Aracımız yapmış olduğu kaza sonrası ekonomik ömrünü tamamladı. Yaz aylarında mucura kaptırılan bir kaza olayı. Çok şükür personellerimizin sağlığına herhangi bir zarar gelmedi. Konu ile ilgili yasal süreç devam ediyor. Araç tamir masrafı olmasındansa yenisini almak daha ekonomik” şeklinde konuştu. Belediye olarak araçlara kasko sigortası yaptırılamadığını belirten Başkan Murat ORHAN; “Belediye olarak yasa kasko yaptırmıyor. Yapılan kasko kişi borcu olarak çıkıyor. Bizim belediye olarak yasal zorunluluğumuz Zorunlu Trafik Sigortası yaptırmak. Göreve geldiğimizde sadece iki araçta sigorta vardı. Dönemimizde bütün araçlarımızda zorunlu trafik sigortası var” şeklinde konuştu. Ekonomik ömrünü tamamlayan aracın hurda olarak satışı kabul edildi.

Meclis gündeminin diğer maddesi yedek katip üyeliği seçilmesiydi. 2011 yılında seçilen katip üyeliklere bazen katılım olmadığında yedek üye atanmasını öneren Başkan Murat ORHAN, “5393 Sayılı belediye yasasının 19. Maddesine göre 2 tane yedek katip üyemizi gizli oy kullanarak seçeceğiz” dedi ve Durmuş Ali YILDIRIM ile Halit Dursun TAPAN’ı yedek katip üye olarak önerdi. Oylama sonucunda Halit Dursun TAPAN ve Durmuş Ali YILDIRIM meclis yedek katip üyesi olarak seçildiler.

Meclise havale edilen evraklar arasında Meclis Bütçe Komisyonunun önerisi yer aldı. Meclis Bütçe Komisyonu, Köylere Hizmet Edilebilmesi için 2014 Yılında 1 Ocak’tan itibaren 30 Mart 2014’e kadarlık süre için bütçe harcama kalemlerine başlık konulması karar talebinde bulundu. Konu hakkında bilgi veren Başkan ORHAN; “Yeni bir yasal süreç. Yasa gereği zaten 30 Mart sonrası köylerimiz belediye sınırımız ve hizmet alanımızda ancak o tarihe kadar, yeni bütçe dönemi için harcama kalemi açarak, vatandaşlarımıza hizmet götürmek istiyoruz ve inisiyatif alıyoruz” dedi. Belediye meclisi üç aylık dönem için köylere hizmet götürme konusunda bütçe harcama kalemlerini Bütçe komisyonun talebi doğrultusunda kabul etti.

Son olarak geçtiğimiz aylarda eksik kalan yerlerde sıcak asfalt yapılması konusunda İller Bankasından 1 Milyon TL’lik bir kredi kullanımının iptalini isteyen Başkan ORHAN; “Yapmış olduğumuz asfalt çalışmaları ve incelemeler neticesinde 1 Milyon TL’lik kredi yerine 600 bin TL’lik teminat mektubu almak yeterli. Şimdi oylayacağımız madde ile önceki kredi kararını iptal ediyor teminat mektubunu kabul etmiş oluyoruz” dedi. Belediye Meclisimiz sıcak asfalt çalışmasının devamı için 600 Bin TL’lik teminat mektubu alınmasını kabul etti.



992 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın