Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam368
Toplam Ziyaret786103
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası İlçemizde Yapıldı

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası, 360 sporcunun katılımıyla ilçemiz kapalı spor salonunda yapıldı.

44 ilden sporcuların katılımıyla gerçekleşen müsabakalarda Mut yöresine ait Halk Oyunları Folklor ekibi bir gösteri yaptı.

             İlçemizin ev sahipliği yaptığı, Türkiye Judo Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 2. gününde açılış gösteri yapıldı. Mut Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen programda açılış konuşması yapan Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan'ın büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için teşekkür ettiklerini söyledi.

             Esnaf ve Mut halkının yakın ilgisi ve samimi davranışlarından son derece mutluluk duyduklarını belirten Uysal; "Burada üç gün sürecek şampiyonaya katılar sporculara başarılar dilerim. 44 ilden 360 sporcumuz mücadele edecek. Sporcularımızdan 116 bayan 224 ise erkek." diye konuştu.

            Karaman Valisi Murat Koca ve Mut Kaymakamı Mustafa Şahin yapmış oldukları konuşmalarında şampiyonanın Mut’ta yapılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek mücadele edecek tüm sporculara başarılar dilediler.

            Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası'nın Mut’ta yapılmasından dolayı büyük mutluluk duyduk diyerek konuşmasına başlayan Mut Belediye Başkanı Murat Orhan; “Mut ilçesi Mersin'in güzel bir ilçesi, Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen sporcu kardeşlerimizi burada misafir etmekten mutluyuz. Havasıyla, meyve sebzesiyle Akdeniz’in güzel bir ilçesinde bulunuyorsunuz. Tüm sporcularımıza başarılar dilerim." diye konuştu.

            Yapılan konuşmaların ardından Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, şampiyonaya katkılarından ötürü Mut Kaymakamı Mustafa Şahin’e, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan’a, Karaman Valisi Murat Koca’ya, Mut İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin'e teşekkür plaketi verdi.

            Şampiyonada birinci gün erkeklerde 60, 66 ve 90 kilo, bayanlarda 48 ve 52 kilo, ikinci gün erkeklerde 73 ve 81 kilo, bayanlarda 57, 63 ve 70 kilo, 3. gün ise erkeklerde 100 ve 100 kilo üstü, bayanlarda da 78 ve 78 kilo üstü sporcular karşı karşıya geldi.

            48 kiloda Ebru Şahin, finalde Nesrin Çetin’i yenip ilk Büyükler Türkiye şampiyonluğunu kutladı. Önceki şampiyon Sümeyye Akkuş bu kez bronz madalya kazanırken, Merve Taş da üçüncü sırayı aldı.

            52 kiloda altın madalya Büşra Akyol’a gitti. Büşra finalde Merve Türk’ü yendi. Meltem Akçay ve Damla Çalışkan da bronz madalya taktı. Erkekler 60 kiloda şampiyonluk Ahmet Özbay’ın oldu. Ahmet finalde bir başka İzmir sporcusu Ahmet Beyaztoprak’ı yendi. Üçüncülükler Sefa Gül ve Abdullatif Kopuz’a gitti.

             66 kiloda Dilgam Aliyev finalde Sinan Sandal’ı yenerek ilk sırayı aldı. Necati Güven ve Murat Doğan üçüncü oldu. 90 kiloda ise şampiyonluğa Oğuzhan Efemgil ulaştı. Oğuzhan Finalde Mehmet Barkın Başol’u yendi. Yunus Emre Bayındır ve Şahin Turşak üçüncü sırayı aldı.  

             Şampiyonada ikinci günün ilk finali 57 kilodaydı. İlayda Seyis, finalde Eda Dilekçi’yi yenip, geçen sene ikinci olduğu şampiyonada bu kez altın madalya kazandı. Hasret Cin ve Nazlıcan Özerler bronz madalyanın sahibi oldu.

            63 kiloda Nurcan Yılmaz, Ümmühan Kabak’ı yenerek şampiyon oldu. Bu sıklette üçüncülükler ise Dilara İncedayı ve Kudret Eğilmez’e gitti.

            70 kiloda ise Şükran Bakacak, finalde Esin Taşkaya’yı yenerek Türkiye Şampiyonluğu’na ulaştı. Semanur Erdoğan ve Büşra Işık bronz madalya kazandı.

 

            Erkekler 73 kiloda altın madalya Bayram Ceylan’a gitti. Bayram Ceylan finalde Hasan Yılmaz’ı geçti. Hasan Vanlıoğlu ve Mehmet Durmaz podyumu tamamladı.

            81 kiloda ise Tanju Şorli unvanını korudu. Ahmet Sarı sakatlık nedeniyle final maçına çıkamayınca, Tanju final maçını yapmadan altın madalyayı aldı ve peş peşe ikinci kez şampiyon oldu. Bu sıklette Serhat Kambur ve İlker Güldüren üçüncü sırayı aldı.

             3 Kasım Pazar günü Saat 13.30’da başlayan final seansında dört sıklette madalyalar dağıtıldı. 78 kiloda Ezgi Yılmaz, finalde Firdevs Toprak’ı yenerek altın madalya taktı. Raziye Ersoy ve Çağrı Güzelsoy üçüncü oldu.

            Günün son finali olan +78 kilo finalinde Belkıs Zehra Kaya, Kübra Kara’yı yendi. Bronz madalyalar ise Sebile Akbulut ve Gülşah Kocatürk’e gitti.

            Erkekler 100 kiloda ilk sırayı Erdal Bağaç aldı. Erdal Bağaç finalde Ali Söyler’i mağlup etti. Tayfun Taş ve Samet Bulut üçüncü sırayı aldı.

            +100 kilo finalinde ise Feyyaz Yazıcı, Burak Serbest’i yenip, altın madalya kazandı. Ümit Ocak ve Semih Adıyaman bronz madalya taktı.

1239 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın