Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam571
Toplam Ziyaret786306
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

6500 metrelik 6 Tünel ve 3500 metrelik 9 Viyadükle Silifke Mut Arası 6 km Kısalacak

Mut Silifke Arasına 6500 Metre uzunluğunda 6 Tünel ve 3500 Metre uzunluğunda 9 Viyadük Yapılıyor.

            Mut-Silifke BSK Duble Yol Projesi İhale Aşamasına Geldi. Mut Silifke arası mesafe 6 km kısalıyor.

İlçe Kaymakamı Mustafa ŞAHİN, Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN, Karayolları Bölge Müdür Vekili Duran YILMAZ, Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve yol güzergahlarındaki köy muhtarlarının katılımıyla gerçekleşen Mut-Silifke ve Mut-Ermenek Duble Yol, Viyadük, Tünel çalışmaları değerlendirme toplantısı yapıldı.

            Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Murat ORHAN, Mut'un her alanda cazibe kazandığını ve kabuğunu kırdığını belirterek, hizmetlerin bir an önce Mut'a kazandırılması gerektiğini söyledi. Başkan ORHAN konuşmasında; “Mut insanı her zaman ifade ettiğimiz gibi hizmetlerin en iyisine, en güzeline layıktır. Mut'un makus talihinden kurtulması için hep birlikte gayret göstermek son derece verimli bir gelişme. Gerek belediyemiz, gerek kaymakamlığımız, gerek karayollarımız, DSİ Müdürlüğümüz ve gerek hükümetimiz el birliği ile Mut için çalışıyoruz. Mut bu güzel sinerji ile ilerleyen yıllarda Türkiye'nin gözde yerleşim yerlerinden birisi olarak, ilk akla gelen merkez konumuna ulaşacaktır. Şu an ilçemizden komşu iki ilçemiz olan Silifke ve Ermenek güzergahlarında çok ciddi yol projeleri hayata geçiyor. İçerisinde tüneli, viyadükü ve asfalt kalitesinin yüksek oluşuyla tam manasıyla asrın projesinin ilçemizde hayata geçtiğini göreceğiz. İnanılmaz bir süratle karayollarımız çalışmalarını tamamladı. Kamulaştırmalarıyla, proje çalışmalarıyla takdire şayan bir hizmet, hükümetimizin de üzerinde en çok durduğu lojistik açısından, çok değer arz etmektedir. Yapılacak olan çalışmanın önemini ilçe olarak çok iyi biliyoruz. Geleceğe emin adımlarla ilerlediğimiz her gün Mut'un gelişmesi adına katkı vermek bizler için gurur vericidir. Yapılacak olan çalışmalara ilçe olarak sahip çıkacağız, şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı Mustafa ŞAHİN, her yörenin kendine has bir kaderi olduğunu ve yoruma açık bir değerlendirme yapılabileceğini belirterek, “Mut İç Anadolu'dan Akdeniz'e açılan bir kapı olduğu gibi, Akdeniz'de yine Mersin'den Antalya koridoruna ulaşılan bir merkez. İstikametlerin orta yerinde ve bu ilçeden çok ciddi yollar geçecek. Mut, mecburen gelişecek. Yollarla birlikte yeni iş sahaları ortaya çıkacak. Mut son 3-4 yıldır çok ciddi gelişti. Devlet yatırımı noktasında, özel sektör noktasında iyi yatırımlar aldı. Elbette ki, Mut insanı bu hizmetlere layıktır. Hizmetlerin gecikmesinin de hiçbir gereği yoktur. Belediye Başkanımızla beraber sanayi bölgesi noktasında çok ciddi gayretler gösteriyoruz. Yol ile birlikte sanayi açısından gereken projeler hayata geçecek. Dolayısıyla Mut, enerji üssü olmasıyla birlikte, yoğun bir trafiğin, tarımın ve sanayinin de merkezi olacak. Bu ilçenin değerini inanın anlatmaya kelimeler yetmiyor. Yıl on iki ay üretim, güneşi, rüzgarı, su kaynakları, doğal güzellikleri ile gerçekten bir değerdir” şeklinde konuştu.

 

            6500 METRE 6 TÜNEL VE 3500 METRE 9 VİYADÜK

Karayolları Bölge Müdür Vekili Duran YILMAZ, Mut-Silifke ve Mut-Ermenek arasındaki yol çalışmalarından ve Mut-Gülnar arasında devam eden projeler hakkında bilgiler verdi. Karayolları Bölge Müdür Vekili Duran YILMAZ konuşmasında Türkiye'nin sayılı projelerinden bir tanesinin Mut'ta hayata geçtiğini belirtti ve “Türkiye'deki sayılı projelerden olan Mut-Silifke yolundaki revizyon bitti. Türkiye'de kuzey ve güney akslardaki en uygun güzargah Mut ve Silifke arasında. İki ilçe arasındaki 75 kilometrelik mesafe yeni proje ile 6 kilometre kısalıyor.Yol eğimi maksimum yüzde 6'larda ve virajlar yok denecek kadar azalıyor. Proje kapsamında Mut-Silifke arasında 6 tane tünel bulunuyor ve toplam uzunluğu 6 bin 500 metre. Yine proje içerisindeki 9 viyadükün uzunluğu 3 bin 500 metre. Aynı zamanda Mut çevre yolu 7 km olarak hayata geçecek. Yolun standardı ile birlikte araç trafiği de artacak. Yollar BSK (sıcak Asfalt) olarak yapılacak ve tahmini maliyet 500 ile 600 milyon lira civarında. Proje bir yandan ihale aşamasına gelirken son olarak zemin ve sondaj çalışmaları tamamlandığı anda kesin proje imzadan çıkacak. Türkiye'deki dev projelerden bir tanesi hayata geçiyor. Kamulaştırma çalışmalarımızı süratle bitirdik. Bizler karayolları olarak böylesine büyük bir hizmetin hayata geçmesinden son derece mutluyuz” dedi.

Mut-Ermenek arasındaki yol çalışmaları hakkında da bilgiler veren Karayolları Bölge Müdür Vekili Duran YILMAZ, “44 km'lik bir yol ağımız söz konusu. Yolu 7 metreden 12 metreye genişlettik, tırmanma şeritlerinde 15 metrenin üzerine çıkardık. İhale aşamasına gelen yerler var. Bu bölgede sulama suyu hatlarından kaynaklı vatandaşlarımızın sorunlarını çözdük, sıkıntı olduğu takdirde hemen çözüm üretiriz” dedi. Mut-Gülnar arasındaki yol çalışmalarının proje safhasında devam ettiğini ifade eden Duran YILMAZ, muhtarlara proje üzerinden paftalarla birlikte güzergah hakkında sunum yaptı.

Toplantının sonunda muhtarların soruları yanıtlandı.

10576 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın