Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam370
Toplam Ziyaret786105
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Vali Güzeloğlu’ndan İki Fabrika Açılışı

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Valiliği Sosyal Hizmet Projeleri'nin tanıtım toplantısı için geldiği ilçemizde 2 tane zeytinyağı fabrikasının açılışını gerçekleştirdi.

İlk olarak Mut ilçesi Köselerli köyü Sivri mevkinde bulunan, Sadık Çiftçi ve Nevzat Çolak isimli iki girişimci vatandaşın ortaklaşa olarak yaptırdığı 'Köselerli Zeytinyağı Fabrikası'nın açılışını gerçekleştiren Vali Güzeloğlu, “Mut'a her geldiğimde hayırlı işlerin açılışını gerçekleştiriyoruz. Karaman Valiliğim döneminde de Mut ile birlikte çok güzel birliktelikler yaşadık. Çok şükür 4 yıldır Mersin Valiliği görevim boyunca Mut'a hizmet etmek nasip oldu. Mut'a hizmet için tekrar il yöneticileri olarak hep birlikte buradayız” diye konuştu.

Açılışa gelmeden önce Mut Kaymakamı Mustafa Şahin'in kendisini fabrika açılışı hakkında bilgilendirdiğini ve 'Sayın Valim zamanınız olursa bu fabrikalarımızın açılışını gerçekleştirmek istermisiniz?' diye sorduğunu ifade eden Vali Güzeloğlu şöyle devam etti: “Zamanın sözü mü olur? Gelir katılırız ve açarız dedim. Burası hepimizin yeri. Zeytine katma değer katıp, zeytinyağı ile buluşturmak iyi niyetli bir ilk adımdır. Mut, zeytinde ve zeytincilikte sadece üretim yeri değil, ürün çeşitlemesi ile de marka bir değer olacaktır.” Köselerli Zeytinyağı Fabrikası'nda günde 70 ton zeytinin preslendiği ve 10 kişinin doğrudan istihdamın sağlandığı bilgisi verildi.

Daha sonra ilçe girişindeki 'Safir Zaytinyağı Fabrikası'nın da açılışını gerçekleştiren Vali Güzeloğlu, fabrikanın hem Mut hem Mersin hem de Türkiye için önemli bir üretim merkezi olacağını ifade etti. Fabrikada 30 kişinin doğrudan istihdam edildiğini, dolaylı olarak da 100 kişiye istihdam sağlanacağının altını çizen Vali Güzeloğlu, “Türkiye büyürken ve gelişirken, 2023 yılında dünyanın sayılı ilk 10 ekonomisi olma hedefine ulaşmak için refahımızı her yere ulaştırmak zorundayız. İstihdamı ve üretimi gün be gün arttırmak zorundayız” diye konuştu.

Mut'un zeytinin ana vatanı olduğunu belirten Vali Güzeloğlu, “Zeytinin bir marka değer olarak katma değeri yüksek bir ürün çeşitlemesine girmesi gerekmektedir. İşte bizim bütün meselemiz zeytinden nasıl daha fazla gelir sağlayabiliriz, insanımızı nasıl iş ve aş sahibi yapabilirizdir. Fabrika sahibi Murat Bey 2014 yılı Şubat ayında fabrikada yan üniteler ile birlikte şişeleme tesislerinin açılışını gerçekleştrimek istediklerini bana iletti. İşte bu gelişmişliğin en büyük göstergesidir. Bizler ekonomik canlılığın peşindeyiz. Bizim için hedef her zaman daha ötesi olmalıdır. Devlet, Milletine hizmet etmek için vardır” ifadelerini kullandı.

Safir Zeytinyağı Fabrikası'nda günde 250 ton zeytinin preslendiği bilgisi verildi. Vali Güzeloğlu her iki fabrikadaki konuşmasının ardından fabrikayı gezdi, çalışanlarla sohbet edip yetkililerden bilgi aldı.



1080 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın