Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam450
Toplam Ziyaret786185
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUTLU BİR GELECEK İÇİN MUT'A 115 BİN TL HİBE DESTEĞİ

Mersin Valiliği Sosyal Destek Projeleri Tanıtım Programları çerçevesinde Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan “Öksüz ve Yetim Öğrencilere Gönül Elçileri” ile Mut Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği'nce hazırlanan “Güçlü Yarınlar” isimli 2 projeye verilen toplam 115 bin TL'lik hibe çeklerini Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu düzenlenen törenle teslim etti.

Mut Ziraat Odası Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen Mersin Valiliği Sosyal Destek Projeleri Mut İlçesi Tanıtım Programı toplantısına Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, il ve ilçe protokolü, projelerden yararlanan kurum, kuruluş ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin Valiliği'nin Sosyal Destek Projeleri'ne verdiği destekleri anlatan kısa film gösteriminin ardından katılımcılara hitap eden Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu; “Bugün güzel ilçemiz Mut'ta siz sevgili Mut'lu kardeşlerimizle olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

İlçe gezisi kapsamında çok önemli tesislerin açılışını gerçekleştirdiklerini aktaran Güzeloğlu; “Bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunan ve değer katan bu güzel gelişmelerin yanı sıra Mutlu gençlerimiz için hazırlanan bu güzel projelerle birlikte en önemli varlığımız gençlerimizle Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümünde dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisinden biri olma hedefine kararlılıkla yürümekteyiz. Kendine, kentine, çevresine ve ülkesine güvenle bakan Mut”lu çocuklarımız bu hedefimizi çok güzel bir şekilde ortaya koyuyor” diye konuştu.

'Ülkemizi daha iyiye ve daha güzele taşımak için gençlerimizin eğitimine gereken önemi vermeliyiz' sözleriyle eğitim alanında yapılan hizmetlere dikkat çeken Vali Güzeloğlu konuşmasına şöyle devam etti;  “Her zaman söylediğimiz gibi en önemli varlığımız gençlerimiz, en büyük hedefimiz ise geleceğimizin hazırlayıcısı olan gençlerimizin eşit, kaliteli ve sağlam bir eğitim hizmetini almasını sağlamaktır. Gençlerimizi milletine, ülkesine bağlı olarak yetiştirmek, bu ülkenin kalkınması gelişmesi ve hedeflerine ulaşması demektir. Bu hedefle Mersin Valiliği olarak İçişleri Bakanlığımız, Maliye Bakanlığımız, Çukurova Kalkınma Ajansımız, KÖYDES projelerimiz ile Mut ilçemize son 4 yılda 7,5 milyon liralık kaynak aktarıldı. 60 bin metre köy yoluna parke taşı döşendi. Kırsal altyapı noktasında 30 sulama projesi gerçekleştirildi. Bu yatırımlar gelecekteki çok güzel gelişmelerin habercisi olacak. Önümüzdeki 3-4 yılda bu gelişmelerin en az 2 katı önemli sıçramalar yaşanacak.”

Mut'un cennet doğasını güzel insanını daha iyi bir noktaya taşımak için kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Bizim bütün çalışmalarımız bunun için. Hepimizin tek bir gayesi var. Her günümüzü, geride bıraktığımız her günden ve bugünümüzden daha iyi hale taşımak. İnsanımıza hak ettiği güzellikleri yaşatarak milletimize hizmet etmek. Bu inançla ilçemizde hazırlanan projelere katkı olduk, ilgi olduk, sevgi olduk, dokunduk. Çocuklarımızın doğal taleplerine destek olduk. Engelli kardeşlerimizin engelleri aşmasına katkıda bulunduk. 4 yıla ulaşan görev süremizde 22 milyon liralık kaynakla 2 bin 100 Mersinli iş sahibi oldu. “Yok mu benim sesimi duyan” diyen her seslenişe kulak vermeye, çare olmaya çalıştık. En büyük kazancımız olan birlik ve beraberliğimiz için çalıştık ve bunun en güzel neticesi milletimizin kaynaşması, bütünleşmesi oldu. En büyük zenginliğimiz olan birlik ve beraberliğimizi Allah bozmasın.”

“Bugünkü projeler çok önemli bir yaraya dokunmuştur” diyen Güzeloğlu, “Bu projelerle 260 yetim ve öksüz çocuğumuzu ziyaret edecek, anne ve babasızlığını unutturmak için özel ilgi göstereceğiz. Başını okşayacağız. 15 öğretmenle onlara anne baba olacağız. Bundan daha önemli bir proje olabilir mi. O çocuklarımızın acısını azaltmanın değeri ölçülemez. Devletimiz kimsesizlerin kimsesi, çaresizlerin çaresidir. Darda olana zorda olana bitmek tükenmek bilmeyen şefkat elidir. Ufuk Okuma salonları Beyza gibi hava gibi çocuklarımıza hem sınavlara hem de hayata hazırlanma noktasında büyük destek olacak. Onlar da çalışarak bu ülkeye hizmet yarışında katkılı olacaklar. Mut ilçemize son 3 yılda yaklaşık 400 bin TL'lik destek verildi. Mut, çok güzel projelerle karşımıza geldi ve bu desteği hak etti. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 “Mut'un son 4 yılına katkıda bulunmaktan, bu yatırımları Mut halkına sunmaktan mutluk duyuyorum.”diyen Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu; “Mut”a dönük hizmetlerde katkıda bulunan Mut'un hemşerisiyim diyen Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'a teşekkür etmek istiyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

İlçede Sosyal Destek Projeleri ile eğitim alanında yaşanan değişime vurgu yapan Mut Kaymakamı Mustafa Şahin yaptığı konuşmasında; “İlçemizde gelinlik kızın belindeki altın bir kemer gibi karayolu inşaatları, eğitim, tarım ve sosyal alanlarda pozitif gelişmeler yaşanmakta, negatif sorunlar ortadan kalkmaktadır. Valiliğimiz tarafından verilen desteklerle SBS sınavında 2011'de yüzde 40, 2012'de yüzde 46 artış olmuştur. SODES projeleri ile ulaştığımız 60 öğrencimizin tamamı hedefledikleri liseyi kazanmıştır. İlçemizde 5 olan lise sayısı 7'ye çıkmıştır. Öğrenci yurtlarında 260 olan yatak kapasitesi 540 olmuştur. 78 derslikli ortaöğretim okulumuz açılmış, Anaokulu sayısı 4 olmuştur. İspanya ve İtalya'dan öğrenciler Mut'a incelemelerde bulunmaya gelmiştir. Valimizin başkanlığını yaptığı Çukurova Kalkınma Ajansı, Köydes ve Maliye Bakanlığımız tarafından aktarılan kaynaklar ile 5 olan fabrika sayısı 11'e çıkmıştır. Mut'un sanayi özlemini giderecek çalışmalar yapılmış, yakın zamanda ilçemizin sanayiye kavuşmasının altyapısı hazırlanmıştır. İlçemizin bugünü dününden daha iyi, geleceği daha parlaktır. Valimiz bu çalışmaların içinde hatta tam ortasındadır. Ne mutlu Mutlulara ki böyle bir Valiye sahibiz” şeklinde görüş belirtti.

Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Zekeriya Özdemir yaptığı konuşmasında;  “2007 yılında kurulan derneğimiz tarafından köylerde dershaneye gidemeyen 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyan öğrencilere yönelik seviye belirleme kursları verilmektedir. Destek olduğumuz 160 öğrencimizden tamamı sınavlarda yüzde yüz başarı elde etmişlerdir. Bu yılki projemizle dezavantajlı öğrencilerimize yaşıtlarıyla eşit eğitim imkânı sunmak amacındayız. Öğrencilerimizin topluma kazandırılmasında Valimizin katkılarını unutmayacağız. Kendisine canı gönülden teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi.

2011-2012 yıllarında toplamda 4 projelerinin desteklenmeye değer görüldüğünü aktaran Mut İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, “Yatılı Okuldaki Oğlan” projesiyle SBS hazırlık dershanelerine gidemeyen öğrencilerimize okuma saati, gezi, piknik ve ödüllü aktivitelerle hizmet sunulmuş, bu gençlerimizden 6'sı Fen Lisesi, 16'sı Anadolu Öğretmen Lisesi ve 48'i de Anadolu Lisesi'ni kazanmıştır. “Okul Öncesi Eğitimde Birinciyiz” projesi ile 4-5 yaş arası çocuklarımıza kahvaltı desteği verilmiştir. “Kızlarımız Ortaöğretime Devam Ediyor” projesi ile 525 kız öğrencinin okula devam etmesi sağlanmıştır. 65 öğrenciye dershane imkânı verilmiş ve 35'i üniversite eğitimi almaya hak kazanmıştır.  Bu yıl “Gönül Elçileri” projesi ile 256 yetim ve öksüz öğrencimizin eğitim giderleri karşılanacak, her 15 öğrenciye bir rehber öğretmen görevlendirilecek. Sinema, tiyatro etkinlikleri, geziler düzenlenecek ve müzik korosu oluşturulacaktır. Bize bu yolda sonsuz destek veren, dünyayı değiştirmenin yolunun eğitimden geçtiğini her fırsatta dile getiren Valimiz vizyonu ile bize ışık tutmaktadır” diyerek Vali Güzeloğlu'na teşekkürlerini iletti.

       Projelerden yararlanan ve başarıya ulaşan Zekeriya Çetin İlköğretim Okulu öğrencisi Havvanur Dilli ile Mareşal Fevzi Çakmak Yatılı Bölge İlköğretim Okulu öğrenci Beyza Çolak ise Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği'nde gördükleri ilgi ve sevgiyle başarıya ulaştıklarını ifade ederek, “SODES projesi bizim gibi köyde yetişen öğrencilerin ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılamakta. Ufuk okuma salonlarında gösterilen ilgi ile hem sosyal etkinliklere katılarak kendimizi geliştirme fırsatı bulduk hem de çalışarak derslerimizde başarılı olduk. Ana babaya saygıyı, çalışkanlığı ve dürüstlüğü öğrendik. Beni ve benim gibi arkadaşlarımı önemseyen Sayın valimize teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz” dediler.

Konuşmaların ardından Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gergin'e “Gönül Elçileri” projesi için 70 bin TL, Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Zekeriya Özdemir'e “Güçlü Yarınlar” projesi için 45 bin TL tutarındaki çekleri teslim etti. Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Zekeriya Özdemir Vali Güzeloğlu'na Mut yöresel ürünlerinden bir hediye takdim ederken, öğrenciler Havvanur Dilli ile Beyza Çolak ise Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na çiçek verdi. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun il, ilçe protokolü ve Mut halkı ile Hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından tören sona erdi.



1000 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın