Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam435
Toplam Ziyaret786170
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Vali Güzeloğlu; “Hedefimiz Mut Zeytinciliğini dünyada marka haline getirmek.”

İlçemizde düzenlenen fabrika açılışları, Sosyal Destek Projeleri Tanıtım programı gibi bir dizi etkinliğe katılan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mut zeytinciliğini marka haline getirmek amacıyla zeytin üreticileri ile toplantı gerçekleştirdi.

   Mut Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşma yapan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu toplantıda yaptığı konuşmasında ;“Bugün burada bir dizi hem anlamlı hem değerli etkinliği Mut'ta gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Açılışını yaptığımız Köselerli zeytinyağı fabrikamız ve Safir zeytinyağı fabrikamızın hem sahiplerine, hem ilçemize hem çalışan işçi kardeşlerimize hem de Mutlu üretici hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Mut zeytincilikte Türkiye'de her geçen gün öne çıkan, iddiasını ortaya koyan sadece üretici değil zeytinyağına bağlı olarak marka değeri gelişen ve güçlenen bir merkezimizdir” dedi.

 Mut'un özellikle son yılarda zeytin üretimi alanında çok büyük bir aşama kaydettiğini aktaran Vali Güzeloğlu; “2010 yılında Mut ilçemizde 5 olan fabrika sayısı 11'e ulaştı. Üretim kapasitesi 20 bin tondan 42 bin tona ulaşarak yüzde yüz artış gerçekleştirdi. Mut'ta bugün itibariyle zeytin ağacı varlığımız 10 milyon 500 bin adede yaklaşmış durumda. Şüphesiz sofralık ve yağlık zeytin üretimi bugün sadece Mut'ta değerlendirilememekte. Türkiye'nin değişik bölgelerine üretim ve zeytinyağı olarak gönderilmekte. İnancımız ve hedefimiz Mut'un ürününün Mut'ta değerlendirilmesi, marka değeri haline gelmesi ve gerek Türkiye gerekse dünyaya Mut zeytini, zeytinyağı olarak ulaşması. Bu amaç doğrultusunda sektörel anlamda Mut'un zenginliğini geliştirmek ve daha ileriye taşımak çabası içerisindeyiz. Toplantımızda, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, işletme sahibi üretici fabrika sahibi arkadaşlarımız ve il müdürlerimiz hazır bulunmakta. Zeytin üretimi kapasitesini, potansiyelini, bunun arttırılmasına dönük projeleri konuşmak, tartışmak varsa orta ve uzun dönemli beklentileri karşılamak adına bir aradayız. Öncelikle üretime, ilçemize, ilimize ve ülkemize kattığınız değer için teşekkür ediyorum. Toplantımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.



862 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın