Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam534
Toplam Ziyaret786269
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KİTAP ŞENLİĞİ'NE BAŞKAN ORHAN'da KATILDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül Hanımefendi'nin himayelerinde düzenlenen Konuşan Kitap Şenliği'nin 7'inci durağı Mersin oldu.

            Mersin Valiliği'nin ev sahipliğinde Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen şenliğe Hayrünnisa Gül Hanımefendi, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın eşi Songül Çağlayan, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu, ülke çapında ün yapmış yazarlar, il ve ilçe protokolü, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ile öğrenciler katıldı.

            2008 yılından bu yana Türkiye genelinde 80 ünlünün katılımıyla vatandaşlarımızı okumaya yönlendirmek, okumayı hayatın vazgeçilmez unsuru haline getirmek ve okumanın önemine dikkat çekmek için yapılan şenlik bugüne kadar İstanbul'dan başlayarak Şanlıurfa, Kayseri, Ordu, İzmir ve Erzurum illerini dolaştı.

            Şenliğin açılış konuşmasını yapan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, şenliğin 7'incisinin Mersin'de yapılmasının önemine dikkat çekerek, "Akdeniz'in incisi, uluslararası ticaret merkezi, medeniyetler beşiği Mersin'de Hanımefendi'nin himayelerinde Konuşan Kitap Şenliği'nin sonuncusuna ev sahipliğini yapmanın onurunu yaşıyoruz. 2011 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün ziyareti sırasında çok istemesine rağmen Mersin'e rahatsızlığı nedeniyle gelemeyen Hanımefendiye, Türkiye'ye değer katan şenliğin final toplantısını Mersin'le buluşturduğu için teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

            Konuşan Kitap Şenliği'ne dikkat çeken Vali Güzeloğlu, "Bu şenlik, cennet ülkemizin her köşesinde gerçekleşen ve bugün Mersin ile buluşan çok güzel bir çalışma olarak okumaya bağlı kişilik gelişmesine dikkat çeken, okumaya dönük isteksizliğin giderilmesine yönelik harcanan çok büyük emeklerin sonucudur. Kitap geçmişteki tüm birikimlerin bizlerle konuşmasıdır. Okumak olumlu yönde değişerek kendi iç merkezine ve evrenine yolculuk yapmayı sağladığı kadar çevremizi de tanımaya da yardımcı olur. Tüm öğrencilerimizin bu paydada alacağı çok ders, okuyacağı çok kitap var. Kendi doğrumuzu tanımlamak için okumanın erdemiyle buluşmalıyız. Okumak, kendisini, çevresini ve dünyayı olumlu yönde değiştirmenin ilk adımıdır. Bu proje ile başta öğrencilerimiz olmak üzere herkesin alacağı çok ders ve alacağı çok yol var" şeklinde görüş belirtti.

ÜLKE OLARAK DAHA DA İLERLEMEK İÇİN OKUMAYA İHTİYACIMIZ VAR

            Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan Hayrünnisa Gül Hanımefendi ise konuklara hitaben, "Kitapların renkli dünyasına yaptığımız yolculukta yeni bir sayfa açtığımız bugün siz Mersinlilerle birlikte olmaktan dolayı mutluyum. İnsanımızı daha çok kitap okuyan haline getirmek için çıktık bu yola. Yapılan araştırmalarda dünyada yılda 20 kitap okunurken ülkemizde bu sayı 7'ydi. Araştırmalar her 4 ilden 1'inin okuma alışkanlığının olduğunu ve vatandaşlarımızın yüzde 32'sinin hiç okumadığını gösteriyordu. Ülke olarak ileriye gitmek, bilimde, sanatta, sporda örnek gençler yetiştirmek için kısacası gelişmek için okumaya ihtiyacımız var. Kitap okumak en temel ihtiyaçlarındandır. Çünkü her insan dünyaya öğrenmeye gelir. Kimilerinin büyük emeklerle zaman ve para harcayarak ulaştığı bilgiyi bize cömertçe sunan kitaplardır. Bir kitap okumak dünyayı tanımaktır. En iyi kitaplar anlatır bizi. Bu nedenle projemize konuşan kitap ismini verdik. 'Neden kitap okumalıyız' sorusunu kitaplar anlatsın istedik" dedi.

            Konuşmasının devamında Hayrünnisa Gül Hanımefendi;"Bu proje ile kültür, sanat ve edebiyat dünyamızın öncü isimleri genç dimağları okumaya özendirmekle kalmayıp onların dünyalarında pırıl pırıl bir yer edindiler. Yola çıktığımız ilk günden itibaren bizi bu yolda yalnız bırakmayan, şenliklerimize katılarak çocuklarımıza model olan yazar ve aydınlara teşekkür ediyorum. Bugüne kadar İstanbul, Şanlıurfa, Kayseri, Ordu, İzmir ve Erzurum illerinden geçti yolumuz. Her biri birbirinden değerli bu illerimizde bu anlamlı çağrımıza misliyle cevap verildi. Seferberlik ruhuyla projemize sahip çıkılması sevindirdi. Yurdun dört bir yanında hayata geçirilen projeleri heyecanla takip ettik. Evlerde okullarda okuma saatlerini, okuma yarışmalarını gördük, anlattık her yerde. İllerimizden dünyanın en yüksek katılımlı kitap okuma etkinliğini yapan Mersin'i örnek gösterdik diğer kentlerimize" şeklinde konuştu.

            Hanımefendi konuşmasının sonunda birlik ve beraberlikle doğan sinerji ile projeye destek veren katılımcılara teşekkür etti ve 2013 Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapan Mersin'i dünyada önemli bir kent haline getirmek için daha çok çalışılması temennisinde bulundu.

            Konuşan Kitap Şenliği'ne AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter SALT ile birlikte katılan Belediye Başkanı Murat ORHAN; Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz DONAT ile sohbet ederek, eğitim ve öğretimde kitap okumanın çok önemli bir yer teşkil ettiğini belirterek, güncel konuları değerlendirdiler.



843 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın