Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam614
Toplam Ziyaret786349
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ÖĞRETMEN İLE ARABA KARŞILIĞINDA DERS ANLAŞMASI YAPTIM

İlçemizde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershahe ve okuma salonlarını kapatmaya yönelik kanun tasarısı hazırlamasına tepki gösterdi.

İlçemizde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershahe ve okuma salonlarını kapatmaya yönelik kanun tasarısı hazırlamasına tepki gösterdi. Mutlu STK temsilcileri, öncelikle okulların eğitim kalitesini arttırması gerektiğini belirtip, dershanelerin kapatılmasının son derece yanlış olduğuna dikkat çektiler.

'ÖĞRETMEN İLE ARABA KARŞILIĞINDA DERS ANLAŞMASI YAPTIM'

Mut Ticaret Odası Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, dershanelerin kapanması ile eğitimde büyük boşluklar oluşacağını vurgulayıp, ”Dershane olmazsa çocuklar üniversiteye nasıl hazırlanacak. Ben kendi çocuğum için özel ders alması için öğretmenle anlaştım. Sadece günde 2 saat, matematik ve geometri dersleri için yıllık 4 bin TL para verdim. Parası olmayanlar nasıl yapacak. Daha sonra öğretmen ile araba karşılığında ders anlaşması yaptım. Arabayı verdim üzerine para aldım. Dershaneyi kapatmak hiçbir şeyi çözmez. Aksine eğitimde büyük sorunlar başlar. Dershanelerin zengin ve fakir öğrencilerin eşitlendiği yerdir. Bütün gelişmiş ülkelerde üniversiteye hazırlık kursları mevcuttur.” şeklinde tasarıya tepki gösterdi.

Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Özdemir ise dernek bünyesinde ki okuma salonları ile 7 yıldır fakir, yetim ve ihtiyaç sahibi çocukları ücretsiz olarak sınavlara hazırladıklarını söyledi. Özdemir, hükümetin dershaneleri ve etüt merkezlerini kapatmaya yönelik girişimi kadar yanlış bir şey olmadığını belirterek, “Okuma salonlarında öğrenciler sınavlara hazırlanıyor. Hiç bir siyasi ve ideolojik duygu ve düşünce içerisinde değiliz. Bu kurumlarda Millî Eğitim Bakanlığı'nın eğitim amaçları doğrultusunda ahlaklı, dürüst, memleketini seven ve sayan öğrenciler yetiştiriliyor. Fen liseleri ve Anadolu liselerine 160 öğrenci yerleştirildi. Bu çocukların çoğu imkansızlıktan dolayı okumayacaktı. Okuma salonları eğitimde sosyal eşitliği sağlayan eğitim yuvalarıdır.” diye konuştu.

Bir insan yetiştirmenin çok önemli olduğunu hatırlatan Özdemir, ”Bu kurumlar eğitime çok büyük bir katkı sağlıyor. Bu çocuklar okumasa köyünde arazisine mahkum olacak. Bu vesile ile çocuklar eğitime kazandırılıyor. Bizler bu çocukların ve ailelerin hayır duasını alsak yeter. Millî Eğitim Bakanlığı dershaneleri ve etüt merkezlerinin kapatma kararından vazgeçmeli.” şeklinde konuştu.

Mut Şifa Çalışanları Derneği Başkanı Halil İbrahim Çekmece ise, dershanelerin kanunla kapatma kararının eğitimde fırsat eşitliğine aykırı olduğunu söyledi. Milli eğitimin okullarında binlerce branş öğretmeninin olmadığını kaydeden Çekmece, ”Eğitim konusunda bir çok eksiğimiz mevcut. Bir çok köy ve şehirlerde branş öğretmeni yok. Bu durum çocukların eğitimini olumsuz yönde etkiliyor. Düşünebiliyor musunuz, bu yıl üniversiteyi kazanamayan bir öğrenciyi kim hazırlayacak. Dershane ve etüt merkezleri aslında milli eğitime katkıda bulunuyor. İl ve ilçelerin eğitim kalitesini yükseltiyor.” diye konuştu.

Cemre Eğitim Gönülleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Behiye Düzenli de, dershanelerin kapatılırsa gençlerimiz için büyük bir hezimet olduğunu söyledi. Düzenli, ”Türkiye'de eğitim konusunda bir eşitsizlik varken dershanelerin kapatılmasıyla bu eşitsizlik daha da artacaktır. Dershaneler eğitimdeki açıkları kapatıyor. Çocuklarımıza çok büyük bir destek oluyor. Yetkililerden, bu konuda gereken hassasiyeti göstermesini bekliyoruz.” dedi.



1038 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın