Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam520
Toplam Ziyaret786255
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAŞKAN ORHAN İL DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISINA KATILDI

AK Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.

            Toplantı öncesinde Bakan Çağlayan, AK Parti Mersin Milletvekilleri Nebi Bozkurt ile Ahmet Tevfik Uzun, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt ile birlikte Cem Evi'ni ziyaret ederek, aşure günü etkinliğine katıldı. Burada Alevi Dedesi Hasan Kılavuz ile sohbet eden Bakan Çağlayan, kendisine ikram edilen aşureyi yedi.

            Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Biz bu ülkede ayrılığa son veren, bölünmeye, nifağa son veren bir anlayış içinde olduk" dedi.

            Çağlayan, Mersin İl Teşkilatı tarafından Edip Burhan Spor Salonu'nda düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısı'nda, yerel seçimlerde Mersin'de Büyükşehir başta olmak üzere tüm belediyelere talip olduklarını bildirdi. Teşkilatların seçimlerde çok iyi çalışması gerektiğini vurgulayan Çağlayan, AK Parti'nin kentte zafere çok yakın hale geldiğini ifade etti.

            Edip Burhan Spor Salonu'nda yapılan toplantıya Bakan Çağlayan'ın yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, AK Parti Mersin Milletvekilleri Nebi Bozkurt ve Ahmet Tevfik Uzun, AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN ve çok sayıda partililer katıldı.

            AK Parti Mersin Milletvekilleri Nebi Bozkurt ile Ahmet Tevfik Uzun ve AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt'ın konuşmaların ardından kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, bu ülkede çözüm süreciyle ilgili kim elini taşın altına aldıysa; onun itibarsızlaştırıldığını, zayıflatıldığını ve çökertildiğini belirtti.

            Süleyman Soylu, "Bu ülkenin insanlarının birbiriyle kucaklaşması bir vesileyle engellendi. 1990'lı yıllarda bu ülkede 15-20 vilayete girilmiyordu. Öğretmenler, doktorlar görev yapamıyordu. Otobüsler durdurularak, kimlik kontrolü yapılıyordu. Ancak şükürler olsun ki artık Türkiye'nin 81 vilayetinde gecenin 2'sinde, 3'ünde korumasız, polissiz gezebiliyoruz. Artık ülkenin güzel topraklarında barışı, sevgiyi, kardeşliği hissetmenin tadına varıyoruz. Bu ülkenin birliği de, beraberliği de bu ülkenin bölünmez bütünlüğü de Recep Tayyip Erdoğan'dır ve AK Partidir" diye konuştu.

 

SOYLU: "KİMSE KENDİNİ İFADE ETMEKTEN, KENDİNİ ANLATMAKTAN KORKMAMALIDIR VE ÇEKİNMEMELİDİR"

            Bu ülkede gelinen noktanın tesadüf olmadığını belirten Soylu, "Bu ülkede 1950 ile 1960 yıllarında köylerle şehirlerin delegasyonu sağlanmıştır. İlk kez köyden insanlar şehirlere inmiştir. O zamanlar birileri ey millet, köylünün oğlu savcı oluyor, köylünün oğlu doktor oluyor, bir köylünün oğlu bu ülkede milletvekili, bakan oluyor; sizin ne haddinize! dediler. Bu ülkeyi biz yöneteceğiz, siz diz çökeceksiniz diye bir ayrımcılığı ortaya koydular ve bu ülkede Menderes'i idam ettiler. Biz bunu bitirdik. Artık ayrım yok. Bu ülkede Aleviler 2 dönemde kendilerini rahat hissetmiştir. Birisi 1950-1960, birisi 2002 ve şu an içimizde bulunduğu tarihtir. Hiç kimse kendini ifade etmekten, kendini anlatmaktan korkmamalıdır ve çekinmemelidir" şeklinde konuştu.

"EN SON VE EN ÖNEMLİ VİRAJLARIMIZDAN BİR TANESİ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, siyaseti sadece hakaret üzerinden yapanlara seslendiğini belirterek, ülkedeki birliğin, beraberliğin, bölünmezliğin teminatının Başbakan Erdoğan ve AK Parti olduğunu söyledi.

            Siyaseti millete hizmet etmek için yaptıklarını vurgulayan Soylu, Türkiye'nin her alanda yaşadığı gelişimi anlattı. Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimine gidildiğini kaydeden Soylu, "Bu bir devir teslim seçimidir. Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce bizim en son ve en önemli virajlarımızdan bir tanesidir" ifadesini kullandı.

            Soylu, teşkilatların çok iyi çalışması gerektiğini, Mersin'de de büyük destek beklediklerini anlatarak, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin ertesi günü bütün yorgunluğumuzu üzerimizden kaldıracak iş, o güzel adamın Çankaya Köşkü'nün vizesini bu milletin elinden alabilmesidir. Bütün yorgunluklarımızı ortadan kaldırabilecek bir iştir" şeklinde konuştu.

"BİZİM DERDİMİZ ZENGİN OLMAK, ŞAN ŞÖHRET SAHİBİ OLMAK DEĞİL"

            Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bu millete hizmet etmek için görevde olduklarının altını çizerek, "Bizim derdimiz zengin olmak değil. Bizim derdimiz şan şöhret olmak değil. Biz millete hizmet etmeye, hizmetkâr olmaya geldik. Millet geçmişinden en büyük dersi aldı. Millet artık kendisine hükmeden değil hizmet eden, hizmetkâr olan, çeteleri ve mafyaları inine kadar kovalayan bir hükümet istediğini belirterek, "Milet cesur, kararlı, başarılı Başbakan istiyor. Millet Recep Tayyip Erdoğan'ı istiyor" ifadelerini kullandı.

            Her zaman birlik ve beraberlik içinde olduklarını kaydeden Çağlayan, "Bugün Cem Evi'ni ziyaret ettik. Alevi kardeşlerimizle bir araya geldik. Orada ifade ettim. Acınız acımızdır. Hz. Hüseyin, Hz. Peygamberin torunudur. Bu konuda Alevi kardeşlerimizin hassasiyeti, Sünnilerin hassasiyeti aynı hassasiyettir. Bizi görmelerinden dolayı çok memnun ve mutlu oldular. Biz bu ülkede her zaman ayrılığa, bölünmeye son veren anlayışın içinde olduk. Biz Türk'ü de, Kürt'ü de, Arap'ı da, Laz'ı da, Çerkez'i de, Türkmen'i de, Sünni'yi de, Alevi'yi de seviyoruz. Çünkü biz yaradanı seviyoruz" dedi.

            Bakan Çağlayan, AK Parti'yle sandıkta mücadele edemeyen, bileğini demokratik yollarla bükemeyenlerin mafyalarla, çetelerle, Balyoz ve Ergenekon ile önünü kesmeye çalıştıklarını anlatarak, "AK Parti Genel Başkanı, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 'höt' denildiğinde fötürünü alıp kaçacak insan zannettiler. Tayyip Erdoğan, milletin bağrından çıkmış bir partinin lideridir" ifadesinin kullandı.

 

"ESKİ LİDERLER YAPAMAZLARDI, CESARET EDEMEZLERDİ"

            Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Keşke Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın göstermiş olduğu babayiğitliği, cesareti ve bugün çözüm sürecinde elde etmiş olduğumuz mesafeyi eski liderler yapsalardı da en başta biz gidip onların ellerini öpseydik. Ancak yapamazlardı, cesaret edemezlerdi" dedi.

Terörü bitirme konusunda önemli adımlar atıldığına işaret eden Çağlayan, şunları kaydetti:

            "Keşke bugün Erdoğan'ın ve kadrolarının göstermiş olduğu cesareti, çözüm sürecinde elde ettiğimiz cesareti eski liderler yapsaydı da gidip onların elini öpseydik. Yapamazlardı, cesaret edemezlerdi çünkü milletin desteği onların arkasında değildi. Bugün 11 ay oldu artık ülkemizde acı haberler gelmiyor, annelerin gözyaşı akmıyor. Anaların gözyaşı akmadığı gibi şükürler olsun Doğu ve Güney Doğu'ya yatırım patlaması oluyor. Teşvik sistemiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yatırım yapılıyor."

            Bülent Arınç'ın sözleriyle ilgili de yorum yapan Çağlayan, gittikleri yolda önlerine engel koymak isteyenlerin olabildiğine dikkati çekerek, "Öyle bir garip vaziyetteler ki bir bakan arkadaşımızın yapmış olduğu ifadeden güya kendilerince pay çıkartıp 'AK Parti'yi bölebilir miyiz', 'AK Parti'yi sandıkta yenemedik bu hileyle yenebilir miyiz, bölebilir miyiz?' arayışı içine girdiler. Bu kadrolardan, bu AK Parti'den bu tür düşüncesi olanlara ekmek çıkmaz. Hepsi avuçlarını yalarlar. Biz böylesine bir kadroyuz. Bir ve beraberiz" diye konuştu.

            Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretine de vurgu yapan Çağlayan, bugün adeta bir tarihin yaşandığını, muhalefet partilerinin liderlerinin bunu yapamayacağını ifade etti.

BAŞKAN ORHAN: "DUYGULU ANLAR YAŞADIK"

            Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Murat Orhan; "Yerel seçimler öncesi aday adaylığı yarışına katılan, medeni cesaret gösteren, partimize, davamıza gönül veren arkadaşlarımızla beraber, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Süleyman Soylu, Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan ve İl Başkanımız Sayın Mekin Merter Salt'ın konuşmalarını dinledik. Çok önemli mesajların verildiği İl Danışma Meclisimizde, duygulu anlar yaşadık. Demokrasi tarihimizin ne denli sınavlar verdiğini, milletimizin ne denli bedeller ödediğini bir kez daha hissetmiş ve yaşamış olduk. Büyük Türkiye vizyonu hedefi ile başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere onun takımında yürüyen bizler, insanımıza hizmet etmek için, gönüllere ulaşmak için, muhabbeti her zaman sürdürmek için çalışacağız. Milletimizden aldığımız güçle, milletimize hizmet edecek, onların refah ve mutluluğunu arttırmak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışacağız. Birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerinden bir tanesini vermiş olduğumuz İl Danışma Meclisimizin ülkemize, ilimize, partimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

             Bakan Çağlayan ve Genel Başkan Yardımcısı Soylu, AK Parti'ye diğer partilerden yeni katılan kişilere de AK Parti rozeti taktı.



873 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın