Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam613
Toplam Ziyaret786348
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

“Kırsal Turizm Projesi”ne Belediyeden Destek

Mut Belediyesi, Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi AB Destekli Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklığı Projesi'ne Destek Olmaya Devam Ediyor

             İlçemiz, Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi Eğitim ve Okul Aile Birliği, Kırsal Kalkınma ve Turizme yönelik bir proje geliştirerek Avrupa Birliği fonlarından hibe desteği almaya hak kazandı. Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde İtalya ve İspanya'dan ortak okullarla hazırlanan S.M.A. R.T. adlı kırsal turizm destekleme projesi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) tarafından kabul edildi.

            Proje kapsamında ilçemize gelen İtalyan ve İspanyol 16 öğrenci ve 9 öğretmen ile birlikte, Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, projeye desteklerinden ötürü Belediye Başkanı Murat ORHAN'ı makamında ziyaret ettiler.

             Bu kapsamda İspanya ve İtalya ile ortaklaşa çalışmaların yürütüldüğünü belirten Mut Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Habacı, "Hazırlamış olduğumuz Kırsal Kalkınma ve Turizm Projemiz 'Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklığı Projesi' ile ilçemizin tarımsal ve turizm yönüyle kalkınması, tanıtılması, örencilerimizin dünya ölçeğinde projelere katılması ve geleceğe daha iyi hazırlanması amaçlanmakta. Projemizde Okul Aile Birliğimiz son derece özverili bir şekilde çalışmalarımıza iştirak ettiler. Mut Belediye Başkanımız Sayın Murat Orhan, bize projemizin her aşamasında destek verdi. İlçemizle ilgili her türlü çalışmada başkanımızı rahatlıkla arayabildik ve desteğini aldık. AB hibe destekli bu projemizin uygulamasında belediyemiz bize her konuda yardımcı oldu. Mut tarım ve turizmi ile ilgili bilgi ve belgeler, broşürler, konaklama ve lojistik desteklerini Sayın Murat Başkanımızdan talep ettik. Kendileri Mut adına yapılacak her türlü hizmette katkı sağladılar. Mut Belediye Başkanı Murat Orhan'a desteklerinden ve yardımlarından ötürü, İtalya ve İspanya'dan gelen öğretmen ve öğrencilerimizle beraber teşekkür ziyaretinde bulunmak istedik" dedi.

             İlçemizden Avrupa Birliği normlarında projeler üretilmesinden memnuniyet duyduğunu ve Mut'un tanıtılması, kalkınması, öğrencilerimizin ufkunun açılması adına tasarlanan projenin son derece önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Orhan; "Mut Belediyesi olarak eğitime her zaman destek olacağız. AB ülkelerine gerçekleşen ziyaretler ve aynı zamanda AB ülkelerinden ilçemize gerçekleşen ziyaretler ülkeler arası dostluk köprüleri kurduğu gibi, kültürümüzün tanıtılması, ön yargıların ortadan kalkması ve kırsal turizm açısından da hayati bir önem taşımaktadır. Projenin değeri, insan merkezli, eğitim ve kültür merkezli olmasından kaynaklanmaktadır. Farklı dil, din, ırk ve kültürden olsa da insan, insandır ve bizler yaradılanı yaradandan ötürü severiz. Türk insanının misafirperverliği, yardımseverliği çok asil bir noktadadır. Mut insanı olarak ilçemize gelen öğretmen ve öğrenci kardeşlerimizi çok sevdik. Kendilerini misafir etmekten, onlarla diyalog kurmaktan son derece memnun olduk" dedi.

            Başkan Murat Orhan, S.M.A.R.T. Kırsal Turizm Destekleme Projesi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında ziyaret gerçekleştiren öğretmen ve öğrencilere, “Dünden Bugüne MUT, Gezi Rehberi ve Organik Mut Zeytinyağı”ndan oluşan bir hediye paketi sundu. Ziyaret sonrası hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Orhan, projeyi yürüten Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi öğretmenleri Mehmet Habacı, Halil Gereleğiz, Nergiz Şahin, Şüheda Zeliha Özgür ve Duran Çetin'e, İspanya'da ve Türkiye'de proje boyunca öğretmen ve öğrencilerimize tercümanlık yapan, projeye destek veren, Almanya'da ikamet eden Mut'lu hemşerimiz Eyşe Doğan'a teşekkür etti.



1465 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın