Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam302
Toplam Ziyaret787388
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Mut Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Basın Açıklaması

Faturada Yeni Dönem:

            Ülke ve İlçe ekonomisine katkı sağlayan yatırım yapan ve hizmet sunan, aş ve iş üreten tüccar ve sanayicimizi yeni uygulamalar beklemektedir. Bu konuda Tüccar ve Sanayicilerimizi bilgilendirmek istiyoruz.

            6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 01 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan ilgili maddesinde tacirin işletmesiyle ilgili belgelerde (fatura, perakende satış fişi, gider pusulası, müstahsil makbuzları) TİCARET ÜNVANI, TİCARET SİCİL NUMARASI- MERSİS VE İŞLETMENİN MERKEZİNİN gösterileceği hüküm altına alınmıştır.

            Tacirlerimiz 01 Ocak 2014 tarihi ve sonrasında kullanacakları belgeleri bastırırken bu belgelerde ticaret unvanının, MERSİS numarasının(Mersis numarası Mut Ticaret Sicil Müdürlüğü'nden verilmektedir.), ticari işletmenin merkezinin gösterilmesine dikkat etmeleri, 01 Ocak 2014 tarihinden öncesinde bastırılan belgelerin bu tarih sonrasında kullanılması halinde, bu belgelerde de anılan bilgilerin gösterilmesini ( bilgileri içerecek şekilde hazırlanan kaşelerin bu belgelere vurulması) sağlamaları, yazarkasalardan alınan perakende satış fişlerinde madde kapsamındaki bilgilere yer verilmesini teminen gerekli program değişikliklerini yaptırmaları veya program değişikliğine gidilinceye kadar bilgileri içerecek kaşeyi fişlerin önüne veya arkasına vurmaları gerekmektedir.

            Söz konusu bilgileri Fatura, perakende satış fişleri, gider pusulaları, müstahsil makbuzları vb. belgelerde gösterilmemesi halinde kanunun ilgili maddesince 2014 yılında 2 bin 240 lira idari para cezası uygulanacağı belirtilmektedir.

            Tacirlerin cezalı duruma düşmemeleri için ticaret ünvanını, mersis numarasını ve merkez adresinin belgelerde kullanmasının önemini bildiriyoruz.

İŞLETME KAYIT BELGESİ

           İşletme kayı belgesi alma süresi 31.12.2013 tarihinde sona eriyor. Gıda ve Yem üretimi yapan işletmeler, lokantalar, bakkallar, marketler vb. işyerleri 31.12.2013 tarihine kadar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden İŞLETME KAYIT BELGELERİNİ almalarını hatırlatıyoruz. Hayırlı işler, sağlıklı yaşam bol kazanç temennisiyle saygılar sunuyorum.

M. Gürsel AYDIN

Yönetim Kurulu Başkanı



926 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın