Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam309
Toplam Ziyaret787395
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz Mut'ta Çalışmalarına Devam Ediyor

            MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz ilçemiz Bulutbey Otel'de düzenlenen kahvaltıda sivil toplum örgüt temsilcileri ve sanayicilerle bir araya geldi.

            MHP Mut İlçe Başkanı Mehmet Özkan, MHP Mut Belediye Başkan Adayı Nebi Yılmaz'ında katıldığı toplantıda, ilçe başkanı Mehmet Özkan ve belediye başkan adayı Nebi Yılmaz'ın kısa konuşmalarının sözü MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz'a bıraktılar. Mikrofonu alan Burhanettin Kocamaz, yeni yerel yönetimler yasasına değinerek, bu yasayla federal bir yönetim anlayışına doğru gidildiğini ve bundan dolayı seçmenlerin daha hassas davranması gerektiğini belirtti. Mersin'in toplam 509 köyü kapanan beldeleri ve 13 ilçesiyle birlikte alınması gerektiğinin altını çizdi.  “Mersin'i bir bütün olarak düşünmek zorundayız” diyen Kocamaz; “Hiçbir ilçeyi ötekileştirmeden ihtiyaçlarını tespit ederek, iller bankasından hangi beldeye ne kadar pay gelmişse tamamını o ilçe aktaracaklarını bir prensip haline getireceklerini belirtip, bunu taahhüt olarak veriyoruz.” dedi.

            Öncelikli olarak altyapıya önem vereceklerine değinen Kocamaz, Altyapı olmadan şehir olmanın mümkün olmayacağını belirterek Mersin'in tarım turizm ve sanayinin yanı sıra limanında daha etkin olması ile birlikte artık bir lojistik şehri olduğunu dile getirdi. Kocamaz, yaptırdıkları bir araştırmaya göre Mersin'de tespit edilen üç önemli sorun olduğunu bunların başında %22 ile%29 arasına varan işsizlik oranının olduğunu ardında da trafik karmaşası ve %9,8 ile de terör sorununun olduğunu ancak terörden etkilenen insan oranının %48 olduğunun tespit edildiğini söyledi. Tarsus'ta 20 yıl belediye başkanı olduğunu hatırlatan Kocamaz; “Yerel yöneticiliğin bir okulu yok, Tarsus toplam 2900 belediyenin arasında en mükemmel yönetilen tek belediyecilik olarak ödül almıştır.” dedi. 1994 ten bu yana hiçbir zaman iktidar belediyesi olmadığını ve en borçlu 10. Belediye olarak devraldıkları Tarsus Belediyesini bugün alt yapı sorunu olmayan tek belediye haline getirdiklerini Tarsus'taki misyonu tamamladıklarını açıkladı. 20 yıl süren acemilik döneminin ardından bugüne kadar ki yapılan birikim deneyimleri Büyükşehir Belediyesi'nde de faaliyete geçirmek için aday olduklarını belirterek, “Bu deneyim ve birikimleri sadece Büyükşehir'e değil 13 ilçenin alayına talibiz” diyerek seçimlerde desteklerini istediklerini belirtti. 



849 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın