Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam6
Toplam Ziyaret786491
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Tarihi Eser Operasyonunda 3 Gözaltı

Mersin İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, sit alanları ve eski yerleşim alanlarında kazı yapıp, tarihi eser niteliğinde objeleri çıkartarak sattıkları tespit edilen 3 kişiyi yakaladı.

            Edinilen bilgiye göre jandarma ekipleri, ilçemizin değişik sit alanları ve eski yerleşim alanlarında kazı yaparak, tarihi eser niteliği olan objeleri para karşılığında satmak isteyen şahısların olduğu yönünde bir ihbar aldı. İhbarı değerlendiren jandarma ekipleri, ilçemiz  Sarıkavak köyünde üç kişiyi takibe alarak bulundukları evlerde arama yaptı.

             Yapılan sıkı takip ve arama sonucunda evde 350 adet obje ele geçirildi. Ele geçirilen objeler Silifke Müze Müdürlüğü'nde görevli arkeolog eşliğinde incelendi. Yapılan incelemede Helenistik, Klikya, Roma ve İslami dönemlere ait sikke, yüzük, kemer tokası, bilezik parçası, ok uçları, kolye uçları, halka ve çeşitli şekillerde tarihi eser özelliği taşıyan objeler olduğu belirlendi.

             Olayla ilgili 3 şahıs gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilirken, tarihi eserler ise Silifke Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.



860 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın