Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam15
Toplam Ziyaret786500
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT'TA BÜYÜK BULUŞMA : Üç Mut'lu Hizmetkâr, Mut halkıyla kucaklaştı

Mut'lu Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa SEVER ve Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN'la birlikte Mersin'in zafer yürüyüşünü Mut'tan başlattılar.

             Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever'in seçim çalışmaları kapsamında kendisi için Mut'ta düzenlenen aday tanıtım toplantısına başta Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan olmak üzere, Ak Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, Ak Parti Mut İlçe Başkanı Av. Hüseyin Yeşil, AK Parti İl ve İlçe Yöneticileri, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanı ile binlerce vatandaş katıldı.

            Aday tanıtım organizasyonuyla hemşerilerimizle buluşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mut'ta soğuk havaya rağmen binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı. Şimşek tesisleri önünden Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN ve binlerce kişi tarafından karşılanan Sever ve Çağlayan konvoy halinde, Mut'ta bir ilçe turu yaptıktan sonra aday tanıtım toplantısının yapılacağı Cumhuriyet Meydanına geçti.

            Halkın bağrına bastığı Bakan ÇAĞLAYAN, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa SEVER ve İl Başkanı Mekin Merter Salt'la Mut Belediye Başkanı Murat Orhan'ı makamında ziyaret etti. Cuma namazını heyetle beraber tarihi Laal Paşa Camisi'nde kılan Çağlayan, cumhuriyet meydanına hemşerileri tarafından çiçeklerle, posterlerle ve sevgiyle karşılandı. Yoğun ilgiden dolayı güçlükle ilerleyen ve herkesle tek tek selamlaşan Çağlayan, sloganlar eşliğinde tanıtım programına geçti.

            Mersin'e en iyi şekilde hizmet etmeye talip olduklarını ifade eden Sever, Ak Parti belediyecilik anlayışıyla çalışacaklarını söyledi. Bakan Çağlayan ise, “Mustafa Sever'i Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçtiğimiz gün hepimiz mutlu olacağız" dedi.

            Aday Tanıtım programın ilk sözü Ak Parti Mut İlçe Başkanı Av. Hüseyin YEŞİL aldı. Av. Hüseyin Yeşil konuşmasında: "Sizleri burada görmekten son derece mutluyum.

            Sayın bakanımız Mut'umuzun medarı iftarı, fahri hemşerimiz, hizmetlerimizin destekçisi. Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'a sizler adına hoş geldiniz diyorum. Yine içimizden biri, Mut'a hizmet için, Mersin'e hizmet için Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan ve inşallah büyükşehir belediye başkanımız olarak sizlere hizmet edecek olan, ilçemizin evladı, ağabeyimiz kardeşimiz, hemşerimiz Mustafa Sever'e hoş geldiniz diyorum. Yine aramızda bulunan İl başkanımıza, komşu ilçelerden gelen ilçe başkanlarımıza yönetim kurulu üyelerine, kadın ve gençlik kolları başkanlarımıza sizler adına hoş geldiniz diyorum. Bizleri yalnız bırakmayan siz değerli hemşerilerimi, teşkilatım adına saygıyla selamlıyorum" dedi.

            Ak Parti Mut İlçe Başkanı Hüseyin YEŞİL'in konuşmasının ardından, Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN söz aldı.

            Vatandaşların yoğun tezahüratları eşliğinde sahneye çıkan Başkan ORHAN'a Mutlular; "Mutlular Seninle Gurur Duyuyor, En Büyük Başkan Bizim Başkan, Mutluların Adayı Murat Orhan" sloganlarıyla destek verdi. Kendisine gösterilen yoğun ilgi ve destekten dolayı teşekkür eden Başkan Murat ORHAN konuşmasında şu sözlere yer verdi; "Öncelikle bu soğuk havada, sizlerin bu meydanı doldurmasından dolayı duymuş olduğum mutluluğu, sizlerle paylaşmak istiyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bizler sizlere hizmetkârız, siz olmasanız bizler olmayız.

            Hep söyleniyordu Mut'un bir tane bile vekili yok diye. 2011 yılında kendisine Mut kimliği verdiğimiz ve bizlerden daha çok Mutlu olan değerli hemşerimiz Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan, içimizden birisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mustafa Sever, her zaman Mut için elinden geleni yapmaya çalışan değerli İl Başkanımız Sayın Mekin Merter Salt, değerli teşkilat mensuplarımız, ayaklarının altı öpülesi anneler, çok kıymetli beyefendiler, değerli hemşerilerim, hepinizi saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum.

             2009 yılında sizler bize bu görevi emanet ettiniz. 5 yıllık görev süremiz boyunca; bu emanetin bilinciyle, durmadan, gece gündüz demeden, sizlere hizmet etmeye çalıştık. Mut'un makûs kaderini değiştirdik. Mut'a birçok hizmetler yaptık. tabi bu hizmetleri tek başımıza yapmadık. Öncelikle yerel kalkınmanın mimarı dünya lideri Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Değerli hemşerimiz Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'a, değerli hemşerimiz Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mustafa Sever'e, İl Başkanıma, milletvekillerime, bugüne kadar görev yapmış ilçe teşkilatlarıma, belediye meclis üyelerime, il genel meclis üyelerime ve hizmetin yapılmasını sağlayan siz değerli Mutlu hemşerilerime teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun.

30 Mart 2014'te yapılacak olan yerel seçimlerde hem Mut'u, hem de Mut'tan misli misli oylarınızla Mersin Büyükşehir'i almaya hazır mısınız? Durmak yok, yola devam, saygılar sunuyorum hepinize".

             Aday tanıtım programında Mutlulara teşekkür eden Ak Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter SALT şöyle konuştu; "Mut'un mutlu insanları. Ben şu kalabalığı görünce başka bir şey demiyorum. Sizlere helal olsun. Evet kardeşlerim, Mutluların adayı Murat Orhan diyorlar, genel merkezimizin yaptırdığı çalışmalar neticesinde yılbaşına doğru adaylarımız açıklanır. Ondan sonra durmak yok, yola devam. Bu soğukta, bu meydanı dolduran kalabalığı ve coşkusunu, Mutluların bu duruşunu her yerde anlatacağım. Sizler hem çok şanslısınız, hem de mutlu çünkü Mersin Büyükşehir Adayı Mut'tan çıktı. Sizin evladınız, ona destek olacağız değil mi?

            Seçime gidiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mustafa Sever'le beraber geldik. Sizlerin desteğiyle hem Mut'u, hem Mersin'i alacağız. Çalışacağız, çalışırken de bizim Türkiye'de yaptıklarımız, hizmetlerimiz anlatılmalı. Ak partinin ak hizmetlerini herkes görsün, bilsin. İktidarımızın desteğiyle Murat Başkanımız son dört yılda çok güçlü, güzel hizmetler yaptı, ellerine sağlık. Biz seçimlere giderken, şehrimizin bir bakanı var. Sayın Zafer Çağlayan şehrimizin bakanı ve şehrimize geldiği günden beri, insanlarla ilişkileri, insanlara dokunabilmesi, insanları anlayabilmesi O'nu içimizden biri yaptı. Mutlular ne yaptı, Sayın bakanımıza nüfus cüzdanı verdi. Bizim diğer avantajımız Bakanımız, Milletvekillerimiz, İl Teşkilatımız, ilçe teşkilatlarımız, belediye başkanlarımız, kadın ve gençlik kollarımız, hepimiz bir ve beraber olarak bu şehri bu hale getirdiysek, milletvekilleri seçiminde nasıl birinci parti olduysak, yerel seçimlerde de aynı başarıyı yakalayacak ve büyükşehir belediyesiyle beraber bütün ilçeleri de alacağız" şeklinde konuştu.

            "Mersin'in gururu Mustafa Sever" tezahüratlarıyla kürsüye çıkan ve halkı selamlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa SEVER, hemşerilerinin vermiş olduğu desteklerden dolayı mutlu olduğunu belirtti.

            Coşkulu kalabalığa seslenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa SEVER,"Saygıdeğer bakanım, teşkilatımızın değerli mensupları, değerli il başkanım, saygı değer hemşerilerim, gönül dostlarım, dava arkadaşlarım, yol arkadaşlarım, hepiniz hoş geldiniz, sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Değerli hemşerilerim içinizden yetişmiş bir kardeşiniz olarak, bu memleketin ekmeğini yemiş suyunu içmiş bir hemşeriniz olarak, bugüne kadar bütün hizmet hayatım boyunca, en baştan bakan yardımcılığına kadar nasıl sizlerle el ele verdiysek; inşallah şimdiden sonra da aynı şekilde devam edecek. İlçemize Hayırlı uğurlu olsun büyükşehir belediye başkan adaylığımız.

            Değerli dostlarım buradan başta sayın başbakanımız olmak üzere, sayın bakanımıza, sayın vekillerimize, il başkanımıza, teşkilatımıza, bütün hemşerilerime, dava arkadaşlarıma, yol arkadaşlarıma, büyükşehir belediye başkan adaylığımdaki destekleri için, beni bu göreve layık gördükleri için hepsine teşekkürlerimi, şükranlarımı ve saygılarımı arz ediyorum.

            Değerli dostlar Allah'ın izniyle, sizlerin gayretiyle, biz bu seçimi alacağız ve 31 Mart'ta yeni bir devir yeni bir çığır açacağız. Var mısınız, hazır mısınız?

İnşallah bütün meslek hayatım boyunca edindiğim bilgi birikimimi, tecrübemi ve en önemlisi sayın bakanımın yanında 4,5 yıl genel müdürlük ve bakan yardımcılığı yapmış biri olarak bütün enerjimle inşallah Mersin'e en güzel hizmetleri yapacağız. Mersin'i hak ettiği noktaya taşıyacağız" şeklinde konuştu.

             Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Sever, Mersin'in Türkiye'nin 9. Büyük ili olduğunu belirterek, refah düzeyi sıralamasında ise 24. Sırada bulunduğunu söyledi. Bu durumun Mersin'e yakışmadığını belirten Sever, Mersin'e en iyi şekilde hizmet etmeye talip olduklarını ifade ederek, Mersin'i AK Parti belediyecilik anlayışıyla çalışacaklarını kaydetti.

"Allah'ın izniyle sizin gayretlerinizle Belediye Başkanı olacağım ve hepinizin hizmetinde olacağım" diyen Sever, "Hemşerinizi seçtiğiniz takdirde bu tablo üst sıralara çıkacaktır. Bizim vizyonumuz, kesinlikle kendi kabuğuna hapis olmuş, günlük çekişmeler ve çıkar kavgalara mahkûm edilmiş bir Mersin değil. Bizim hayalimiz dünya ile bütünleşmiş, dünya ile yarışan bir Mersin istiyoruz" diye konuştu.

            Aday tanıtım programının sonunda coşkulu alkışlarla ve tezahüratlarla halka seslenen Ekonomi Bakanımız hemşerimiz Sayın Zafer ÇAĞLAYAN; Türkiye'nin artık krizlere meydan okuduğunu ifade ederek, "Ekonomide bir taneyiz şükürler olsun" dedi.

Konuşmasında, dünyanın ekonomik ortamının bozulduğu bir dönemde Türkiye'nin adeta krize meydan okuduğunu ifade eden Çağlayan, "Ekonomide bir taneyiz şükürler olsun. Biz milyonlarca işsiz insanımızı işe katıyoruz. Bundan 1 yıl önce sizlerden toplanan verginin 88 TL'si sadece borçların faizine ödeniyor. Birileri çalıyor, birileri çırpıyor, birileri yanlış yapıyor, faturayı sizler ödüyordunuz. Ama şimdi Türkiye'de toplanan 100 TL verginin, evvel Allah iktidarın sayesinde devletin bizlere teslim etmiş olduğu hazinesini namusumuz gibi bilerek sadece 100 TL'nin 14 TL'sini faize ödüyoruz. Faiz lobisinin hortumlarını kestik Allah'a şükürler olsun. Eskiden sizlerden toplanan paralar faiz lobisine giderdi. Şimdi ise sizlerden toplanan paralar size hizmet olarak geliyor. Hastane olarak, sağlık olarak, yol olarak, eğitim olarak" dedi.

                        "Mustafa Sever'i Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçtiğimiz gün hepimiz mutlu olacağız" diyen Çağlayan şöyle devam etti:

            "Bin 250 yataklı 643 milyon liraya yapılacak Mersin Şehir Hastanesi'nin 26 Aralık'taki temelini atmaya hepinizi davet ediyorum. Mut'a gelirken Sertavul üzerindeki yoldan geldik. Ama yapmış olduğumuz yolların ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar gördüm ve 115 kilometre olan Silifke, Mut, Konya yolu yapılmış. Yolun geri kalan kısmını da Allah'ın izniyle gerek çift yol yaparak gerek Silifke-Mut arasındaki yolu genişleterek sizlerin en iyi şekilde gidip gelmesini sağlamak bizim boynumuzun borcudur. Yine Mut'a yapımı süren yeni Mut Devlet Hastanesinin yüzde 45'ni tamamlamış durumdayız, şuan hızla devam etmekte ve 17,5 milyon TL'lik yatırım yapıyoruz. Mutlulara helal olsun. İnşallah Mayıs 2015'de açılışını beraber yapacağız. Bu hastane her ay 20 bin Mutluya hizmet verecek. Artık bizim vatandaşımız hastane kapısında beklemiyor. Hastanede muayene olmak için sabahın beşinde sıraya girmiyor. Size layık olan en iyi hizmetleri yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Mersin Şehir Hastanesinde her ay 370 bin Mersin'limiz tedavi olacak ve 5 bine yakın doktor, hemşire görev yapacak. Mut'ta son 10 yılda eğitime yaptığımız yatırımlar 9 milyon TL. Bir tane lise yaptık. 18 ilköğretim okulu yaptık. 1 anaokulu ve 1 spor salonu yaptık. 200x2 yurt yapımı devam ediyor. Önümüzdeki yıl Haziran ayında açılışını yapacağız. Dereyurt sulama suyu göleti ihalesini bu ay yapıyoruz ve önümüzdeki yıl sizlerle birlikte açılışını yapacağız. Burada 4 bin 230 dekar araziyi cazibeli suyla sulayacağız. Hacınuhlu, Kelceköy sulama suyu göletini 20 gün önce ihalesini yaptık, 20 milyon TL buraya harcayacağız. Kurtsuyu sulamasının da müjdesini veriyorum. İhalesi bu ay içerisinde yapılacak ve 2014 yılı sonu itibarıyla bitireceğiz. Buraya da 40 milyon TL harcanıyor. Yaklaşık 20 bin 640 dekarlık araziye sulama imkanı getiriyoruz. Mut Barajı Sakız Ovası sulama suyu işimiz var. Burası sadece sulama değil taşkın koruma ve enerji üretecek hale getiriliyor. DSİ şimdi proje çalışmalarına başlıyor. Önümüzdeki yıl ya da 2015 yılında ihalesini yapıyoruz, 729 milyon TL harcama yapılacak"

            Konuşmanın ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, İl Başkanı Mekin Merter Salt, İlçe Başkan'ı Hüseyin Yeşil, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan'la birlikte poz verdi. 

             Aday tanıtım programının ardından, Başkan Murat ORHAN'ın makamına yeniden gelen Bakan Zafer ÇAĞLAYAN ve beraberindeki heyet kısa bir sohbet toplantısı yaptılar. Başkan ORHAN, misafirlere sıkma ikram etti. Ziyaret sonrası ilçemizden Gülnar'a hareket edecek olan Zafer ÇAĞLAYAN'a, İzorya Zeytinyağları firması sahibi Erdoğan ŞENTÜRK, ahşap kaplama ve üzerinde Zafer Çağlayan'ın resmi işlenmiş organik Mut zeytinyağı hediye etti. Mut'un zeytin ve zeytinyağında çok önemli bir potansiyeli olduğunu belirten Çağlayan, kendisine hediye edilen yağı evinde kullanacağını ve ilk kez böylesine güzel bir hediye aldığını söyledi. Yapılan sohbet toplantınsın ardından bakan Çağlayan ilçemizden ayrıldı.



969 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın