Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam25
Toplam Ziyaret786510
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

At Arabacılığı Tarih Oluyor

Mut'ta şehir içi taşımacılığında oldukça sık kullanılan at arabaları tarih oluyor.

            Motorlu taşıt araçlarının nakliyecilikte yaygınlaşmasından önce gözde mesleklerden biri olan at arabacılığı yok olma tehlikesi yaşıyor. Eskiden iş yetiştiremeyen at arabacıları şimdilerde iş yapamaz duruma geldi.

            45 yıldan buyana At arabacılığı yaptığını ifade eden Ömer İleri (76), mesleğin bitme noktasına geldiğini söyledi. Yıllardır Cumhuriyet Meydanı Kale yanında bu iş için mekân tuttuklarını ifade eden İleri, "Kendimi bildim bileli bu işi yapıyorum. 15 yıl öncesine kadar çok iyi iş yapıyorduk, ancak taşıtların yaygınlaşmasından sonra bizim işler bıçak gibi kesildi" dedi.

Yıllar geçtikçe bu işi yapan olmayacak diye ifade eden İleri, "Yakın bir zamana kadar bu işi yapan 50–60 kişi vardı şimdi tek ben kaldım. Özellikle kaysı zamanında çok kazandırıyordu. Araçların çoğalmasıyla kazandırmaz oldu herkes teker teker bırakıp atlarını sattılar. Benimde sabit pazarcı müşterilerim var onların işlerini yapıyorum, ancak kurtarmıyor. Bende bu işi bırakmak istiyorum ama yapacak bir şey yok. Mecburen yapıyoruz ve buna da şükür" şeklinde konuştu.



1387 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın