Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam614
Toplam Ziyaret786349
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

AK Parti Eski İlçe Başkanları ŞIKŞIK ve TUNÇ'tan MHP Belediye Başkan Adayı Nebi Yılmaz'a Destek

AK Parti Mut ilçe Başkanlığı yapmış Veli Şıkşık ve Mustafa Tunç, ilçe yönetiminde ve şuan Mut Belediyesi meclis üyesi olan ve onlarla birlikte yaklaşık 200 partili, MHP Mut Belediye Başkan adayı Nebi Yılmaz'la bir araya gelerek sadece bu seçimde destek sözü verdiler.

            Veli Şıkşık'ın işyerinde toplanan partililer önce kendi aralarında konuşup bir karar verdikten sonra Nebi Yılmaz'ı davet ederek sorunlarını anlatıp paylaştılar. Daha sonrada hep beraber destek vereceklerini ifade ettiler.

            Bir konuşma yapan eski Mut AK Parti ilçe Başkan'ı Veli Şıkşık, “Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda hep çizgimizi ve dürüstlüğümüzü efendiliğimizi delikanlılığımızı koruyarak bugünlere geldik.  Ve hiçbir zaman yanlışın karşısında eğilmedik. Doğrunun yanında da dimdik durduk. Ve bunu yaparken de rabbime hesap verme konumunda olma adına yaptık. Ve bunu hep beraber gerçekleştirdik. 

            Geldiğimiz şu noktada hepinizin de bildiği gibi ilçemiz bir yerel seçime gidiyor. Bu yerel seçime giderken güç birliğimizi anlayış birliğimizi ve gücümüzü ilçede bulunan doğru dürüst ve adil olan insanlarla birlikte devam etme adına bu toplantıyı yapıyoruz.

            Biz geçmişten bu güne kadar milletin malına milletin namusuna milletin şerefine her zaman değer veren insanlarla beraber olduk. Bundan sonrada yine aynı insanlarla yola devam edeceğiz.

            Yanlışı gördüğümüz zaman yanlışın karşısında olacağız. Ve bunu yaparken de hiçbir zaman nefsi davranmayacağız. Hiçbir zaman için ölçülerimizi kaybetmeyeceğiz.  Hiçbir zaman için Rabbime hesap verme noktasında sıkıntıya düşmeyeceğiz.

            İnsanlar geliyor belediyede olan olumsuzlukları değerlendirirken hayal ederek konuşuyor. Ahlaki sorunları anlatırken utanarak konuşuyor. Yani bunu bir AKP değil bunu MHP bile olsa kaldıramaz. Bunu CHP'de olsa böyle bir insanı kaldıramaz. Çünkü konuşulan şeyler insan adabına insan ahlakına toplum ahlakına uygun değildir.

            2009 seçimlerinde hiç unutmuyorum Mut ilçemizdeki Gazinoların, içki satan yerlerin hepsinin bir sınırlandırılması getirilmesi gerektiğine söz vererek hep beraber çalıştık ve uğraştık gelinen noktada 10 gazino varsa 17 gazino oldu. İçki satan yer 10 tane ise 100 tane oldu. Bunu mübala etmiyorum. Bakkalından, marketine kadar marketinden manavına kadar bütün spor toto bayisinden kasabına kadar içki satılan ve içki içilen yer olarak kullanılıyor.  

            Biz bunları hak etmedik. Eğer Ak kadrolar Mut belediyeciliği bu şekilde temin edecek ise hakikaten bunda bu ilçede bir yanlışlık var. Dolaysıyla biz toplum adına insanlarımız adına bunların düzeltilmesini istedik fakat başaramadık. Yapmadılar ve hatta şunu dediler. Eğer bir yerde ihtiyaç olmazsa gazino açılmaz demek ki ihtiyaç var ondan yenileri açılıyor diye savunmaya gitti Mut Belediyesi. Ve inanın insan kendi kendine AK Partinin hangi misyonuna bu tarz açıklama uyar diye düşünmeye durduk. 2009 da ilçe dışına çıkaracağız diye söz verirken acaba bizmi yanılıyoruz diye kendi kendimizi sorgulamaya durduk.

            Okul açacak oluyorlar kreş yapacaklar inanın içki satan yerlere 100 metre şartı var ama içki satan yere 100 metre uzaklıkta yer bulamıyorlar. Her tarafta içki satılıyor. Başbakanımız kanun çıkartıyor ana yol kenarlarında içki satılmayacak diye ana yollara da ruhsat veriyorlar.  

            Dolaysıyla biz gelinen noktada şunu gördük biz doğrunun yanında olacağız dürüst insanların yanında olacağız ve her zamanda hesap verilebilir konumda olacağız. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir hesabın altına da imzamızı atmayız.

            Bu yerel seçimler ilçemize sahip çıkma seçimleridir. Bunun partisi pırtısı olmaz. Dolaysıyla dürüst nerdeyse, yapıcı insan nerdeyse, dürüst kadrolar nerdeyse insanlara bakıp bunu değerlendirmek zorundayız. İşte onun için bugün buradayız” dedi.

            Eski AK Parti Mut İlçe Başkan'ı Mustafa Tunç ise, “biz bu partimizi 2002 yılında kurduk parti o günkü şartlarda genel merkezden 25 kuruş gelmeden 45 kişinin kendi arasında topladığı parayla ayakta durduk. Ama o günün şartlarındaki sloganımız neydi yemeyecek yedirmeyecek partinin hakkını koruyacağız ve insanlarımıza paylaştıracağız.

            O gün bir rüzgar estirdiler o gün yine bir hesap kitap yaptılar bu arkadaşımızı aday olarak verdiler ve bizde dedik ki her şeyi içimize atalım, bu partimizin adayı artık bu ilçemiz iktidarla bir şeyi paylaşması gerekiyor buradaki 20 yıllık belediye başkanlığı yapmış kişiye son verildi. Ve bu arkadaşımızı belediye başkanı seçtik. Beklentimiz şuydu ilçemizin çok iyi bir şekilde yönetilecek adil yönetilecek iktidardan alabildiğimiz hizmetleri ilçemize kazandırmaktı. Ama ne yazık ki bunların hepsi hayal oldu” dedi.  

            MHP Mut Belediye Başkan Adayı Nebi Yılmaz konuşmasında, “Ben 10 yıllık aktif siyasetin içinde insanlarımızın genelinde Cenabı Allahımın yarattığı bir emanet gözüyle bakıp saygı duydum ve bu ölçüde hizmet ettim. Her ne kadar MHP saflarında seçilmiş bir üye olsam da insanlara bakarken parti dışında ve gerçekten cenabı Allahın yarattığı varlık olarak gördüm. Ben belediye başkanlığı makamının insanların anne ve baba evinden sonra sığınabilecek tek liman olarak bilirim.

            Belediye başkanlığı makamı ciddi bir makam. Biz eleştirilere açık paylaşımcı katılımcı bir belediye yöneteceğiz. Benim sizlerden isteğim bana sadece 30 Mart'a kadar oy verecekseniz bana oy vermemenizi tavsiye ediyorum. 30 Mart'tan sonra bu ilçenin temel sorunlarına proje olarak enerji olarak güç olarak yanımda dimdik duracaksanız bana destek verin. Beni seçimde yalnız bırakmayın. Benimle birlikte parti gözetmeden bu ilçeye sahip çıkacaksanız oylarınıza ihtiyacım var.

            Sizin oylarınızın altın vuruş olduğuna inanıyorum. Kıymetinizi biliyorum. Sizler bir partinin temsilcilerisiniz sizlere saygı duymamak elde değil. Kızıldağ'a kum ocağına ruhsat verilmiş sorusuna Yılmazın cevabı, Kızıldağ'a kum ocağı durdurulmuş idi. Geçen il özel idarenin yetkililerini aradım Ankara migenden ruhsat çıkmış. Ana ruhsat verilmiş işletmeyi açma ruhsatı ise il özel idaresi verir. Onu da seçim sonuna kadar cesaret edip alamazlar seçimden sonra büyükşehir başkanı ve Mut belediye başkanının sorunu olduğunu düşünüyorum ama ben şahsım adına milletin ayağa kalktığı bir meselede haklıda olsam millete saygı duyup geri adım atacağım. Net söylüyorum millet huzursuzsa ben o işi yapmayacağım özellikle biliyorum hem yapılaşmada tehlike var hem geleceğe yönelik meyvecilikte tehlike var o taş ocağını bu millet istemiyor şahsım adına bana sorarsanız ben hiç istemiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından birlik ve beraberlik sözü verildi.

Haber ve Fotoğraflar: Hasan ÇETİN



2092 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın