Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam522
Toplam Ziyaret786257
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Göksu Beldesinde MURAT ORHAN Rüzgarı

Ak Parti Mut Belediye Başkan Adayı Murat ORHAN, Göksu Beldesi'nde sevgi seliyle karşılandı. Göksu Belediye Başkanı ve Demokrat Partili Meclis Üyeleri, DP Mut İlçe Başkanı, DP Göksu Belde Başkanı ve Teşkilatı, Muhtarlar ve toplamda 500 kişilik grup Mut'ta Murat ORHAN, Mersin'de Mustafa SEVER'e destek olmak için AK Parti'ye katıldı.

Göksu Beldesi Belediye Başkanı Sunullah YERLİKAYA'nın ev sahipliğinde, 04.03.2014 günü Göksu Beldesi'nde, AK Parti Mut Belediye Başkan Adayı Murat ORHAN'ın, “Proje Tanıtım Toplantısı” düzenlendi. Düzenlenen toplantı, www.muratorhan.webtv adresinden naklen yayınlandı.

Akşam saatlerinde gerçekleşen toplantıya yoğun bir katılım gerçekleşti. Mut'tan konvoy halinde gelen Murat ORHAN ve beraberindeki heyete, çevre köylerden ve Göksu Belde sakinlerinden de destek geldi. Açılış konuşmasını Ak Parti Mut İlçe Başkanı Hüseyin YEŞİL yaptı.

Hüseyin YEŞİL, yerel seçimlerde en iyi adayla yola devam ettiklerini, belediye seçimlerini alacaklarını ve partisinin kapısının herkese açık ve birlik beraberliğin adresi olduğunu vurguladı. YEŞİL, “Bizleri bu denli samimi ve hoş karşılayan değerli hemşerilerime teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Bizler, yapmış olduğumuz ziyaretlerimizde, iki konu üzerinde duruyoruz. Birincisi Mut, ikincisi Mersin. Mut'ta 5 yıl boyunca hizmet rekorları kırmış, kapısı herkese açık ve iktidarın gücünü yerele aktarmayı başarmış bir isim Murat ORHAN var. İkincisi, ilçemizin Zeytinçukuru köyünden çıkmış, Ekonomi Bakan yardımcılığına kadar yükselmiş ve şimdi de Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mustafa SEVER. Özellikle belirtmeliyim ki, her iki adayımız da son derece mütevazi, köylünün, memurun, esnafın dilinden anlayan içimizden insanlar. Kariyerleri hep başarılarla dolu iki adayımızın, Mut'un tarihinde yakaladığı en büyük fırsat olduğunun altını özellikle çizmek istiyorum. Yıllarca Mut'un bir milletvekili çıkaramaması ve bundan dolayı yaşadığı üzüntüyü, mutluluğa çevirebilecek gerçek bir hizmet fırsatı. Kapısını rahatça çalabileceğimiz, derdimizi anlatabileceğimiz, içimizden biri olan isimleri hem Mut'ta hem de Mersin'de verecek olduğumuz oylarla desteklemeliyiz. Murat Başkanımız, beş yıllık süreçte 92 Milyon TL'yi aşan hizmet karnesi ile gururumuz. Mut'u ve Mersin'i kazanmak istiyoruz. Bizlere destek veren bütün hemşerilerime, Belediye Başkanıma, DP'den bize destek veren Belde ve İlçe Başkanlarıma, teşkilatlarına, belediye meclis üyelerine ve siz değerli Göksu Belde sakinlerine teşekkür ediyorum. Durmak Yok Yola Devam” dedi.

Demokrat Partililerin Mut'ta Murat ORHAN, Mersin'de Mustafa SEVER'e tam destek sözü vermesi, büyük alkışlarla ve tezahüratlarla karşılandı. Toplantının devamında konuşan Demokrat Parti Mut İlçe Başkanı Yunus Emre SOYLU; “Saygıdeğer hemşerilerim, hepinizi sevgi, saygı ve hürmetlerimle selamlıyorum. Söylenecek çok fazla şey yok. Milletimiz ne derse o. Bugün burada Mut'ta Murat ORHAN, Mersin'de Mustafa SEVER'e destek vermek için toplandık. 30 Mart'ta sandıklarda her iki adayımıza da sonuna kadar destek olacağız. Sizlerde hazır mısınız?” dedi. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen SOYLU, “Göksu Beldemizde Sunullah Başkanımız, Mehmet Ündar başkanımız ve şahsım olarak ekibimizle beraber sizlerle beraber aynı yolda yürüyecek ve hep birlikte Mut için ne gerekiyorsa yapacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

Programın devamında Göksu Belediye Başkanı Sunullah YERLİKAYA konuşmasını yaptı. Tezahüratlar eşliğinde sahneye çıkan YERLİKAYA; “Sevgili hemşerilerim, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Değerli Belediye Başkanımıza ve beraberindeki heyete hoş geldiniz diyorum. Beldem adına şahsım adına ziyaretinizden çok memnun olduk. 2004 yılında Belediye Başkanı olduğum günden bu güne beraberimde güçlü bir ekip vardı. Her zaman dayanışma içinde olduk, birlikte hareket ettik ve beni hiç yalnız bırakmadılar. Bugünde aynı yolda yürüdüğümüz arkadaşlarımızla beraber, Murat Başkanımıza sonuna kadar destek olacağız. Mut'ta Murat ORHAN için, Mersin'de Mustafa SEVER için üzerimize düşeni yapmaya söz veriyoruz. Biz sizlerle aynı yolda yürümeye varız, hazırız, sizlerle beraber ilçemiz için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Programda son olarak Mut Belediye Başkanı ve Ak Parti Mut Belediye Başkan Adayı Murat ORHAN konuşmasını yaptı. Coşku ve sevgi seliyle tezahüratlar eşliğinde konuşmaya başlayan ORHAN; “Herşey Mut İçin, Herşey Mersin İçin ve Herşey Türkiye İçin” diyerek konuşmasına başladı. “Saygıdeğer hemşerilerim sizleri sevgi, saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum. Allah sizlerden razı olsun. Sizlerdeki bu coşku, bu sevinç ve gözlerinizdeki ışığı gördükçe, en büyük gıdamızı alıyoruz. Sizlerle beraber hem Mut'ta hem de Mersin'de milletin sesini, Mut'un birlik ve beraberliğini herkese göstereceğiz. Bundan eminim. Bizlere destek veren, omuz veren, hiçbir karşılık beklemeden sonuna kadar bizim yanımızda olacaklarını söyleyen Demokrat Parti Mut İlçe Başkanımız Yunus Emre SOYLU'ya, Göksu Belediye Başkanımız Sunullah YERLİKAYA'ya, Demokrat Parti Göksu Belde Başkanı Mehmet ÜNDAR'a, değerli teşkilatlarına ve meclis üyelerine, muhtarlarımıza, siz değerli Göksu sakinlerine ve bizlere ses veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“2014 yılı yerel seçimleri ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olsun. Bizler, yolculuğumuza hizmet noktasından çıktık, en iyi hizmet noktasına varmak için çalışıyoruz. Yolculuğumuz tamamen hizmet merkezlidir. Biz Gönüllere talibiz, hizmete hazırız. Biz 2009 yılında insanımızın umudu olduk ve Mut halkı bizleri hizmet göreviyle yetkilendirdi. İlçemizin kalkınmasını bizim omuzlarımıza yükledi. Hamdolsun milletimize karşı mahcup değiliz. Milletimizin karşısına rahatlıkla çıkabiliyoruz. Çünkü seçimden seçime değil, 5 yıl aralıksız iş yaptık. Mut'a kazandırdığımız rekor çalışmaları, güzel eserleri, köylerimize yani yeni mahallelerimize taşımak istiyoruz. Güvendiğimiz yer; milletimizin bize olan derin muhabbeti ve sevgisidir. Biz gücümüzü milletimizden ve milletimize olan sevdamızdan alıyoruz” diyen ORHAN,  2009 yılından 2014 yılına kadar yapmış oldukları çalışmalarda, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa SEVER'in her zaman katkısı olduğunu ve her zaman destekçi olduğunu belirtti. Başkan Murat ORHAN, Mut'ta ve Mersin'de hizmete oy istedi. “2009-2014 yılları arasındaki hizmet karnemiz 92 trilyonun üzerinde” dedi ve İlçeye uzman doktor gelmesi, 75 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi, Toplum Sağlığı Merkezi, 112 Acil Yardım Ve Servis İstasyonları, yapılan Yeni Belediye Binası, Mut Deresinin Islahı, İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, Meydan Spor Kompleksi, Dünyanın en büyük Türk Bayrağı çalışması, Karacaoğlan Çınaraltı Parkı Restorasyonu, 44 yeni Park ve Yeşil Alan, Yeni Hayvan Pazarı, Sıcak Asfalt Çalışması, 44 adet yeni hizmet aracı, TOKİ,  Afet Evleri, 73 Aileye Hibe Evler, Mut Uçağı, Orta Refüj Düzenleme, Aydınlatma ve Mobese Kamera Sistemi, Toptancı Hali, Mezbaha ek bina Deveci motopomp terfi merkezi, Sertavul'da 12 bin 800 metre yeni içme suyu şebekesi, 3 bin 500 metre yeni kanalizasyon şebekesi, 25 km asfaltlama, 5 km stabilize yol alt yapı, 3 km parke çalışması, 10 adet Menfez ve 1 adet Aile ve çocuk parkı çay bahçesi, Kozlar'da 280 Tonluk 2 Yeni İçme Suyu Deposu, bin 300 metre içme suyu şebekesi, yol genişletme, asfaltlama ve parke çalışması, Aile çay bahçesi ve çocuk parkı inşaatı hakkında bilgiler verdi.

“2011 Yılında Anadolu Yerel Yönetim Derneği Tarafından "Türkiye'nin En Çok Proje Üreten Belediyesi Ödülü'ne" layık görüldük” diyen ORHAN; “Özellikle insana dokunan, gönül köprüleri kuran devrimler yaptık. İftar Sofrası, Aşure Günü, Kandil Simidi, Gülsuyu ve Taziye Çadırımızla insanımızın her zaman yanında olduğumuzu, insana yönelik hizmetler yapmayı kendimize şiar edindiğimizi açıkça gösterdik" dedi.

ORHAN, Geleneksel Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivalinin devam ettiğini belirtti ve "Uluslararası Gençlik Servisleri Merkezi Çalışmalarında Ödüllü Belediyeyiz, ilk kez ilçemizde gerçekleşen organizasyonlar Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası, Türkiye Yıldızlar Karakucak Güreş Şampiyonası, Türkiye Judo Şampiyonası ve Belediye Gençlik Merkezi Kurulması yer alıyor. Mut Halk Kültürü Yayınları ve Halk Oyunları CD'si dönemimizde hayata geçti" dedi ve Mut halk kültürüne büyük katkıları ve emeği olan merhum Gazeteci Yazar Sıtkı SOYLU'ya teşekkür ederek, rahmetle andı.

Ak Parti Mut Belediye Başkan Adayı Murat ORHAN; “Ben varsam varım, yoksam yokum diyenleri gördük. Davayı sadece kendi omuzlarında kimse görmesin. Biz kimseyi kötülemedik, gıybet etmedik. Bu memleketin hayrına, bugüne kadar kim taş üstüne taş koyduysa, kim hizmet edip, bir çivi çaktıysa Allah onlardan razı olsun, dedik. Biz, yaptıklarımızı anlatıyoruz, yaptıklarımızı yapacaklarımıza teminat gösteriyoruz. Vatandaşımızdan bir daha destek ve yeniden yetki istiyorum. Biz hazırız. İş yapmaya, insanımızın dertleriyle dertlenmeye, dertlerine derman olmaya, gönüller almaya varız. Çalışacağız, üreteceğiz ve kazananı yeniden Mut yapacağız. İktidar biz değil, millet olacak. Belediye hepimizin, Mut hepimizin, eserler geleceğimizin. Sandıkta çıkan sonuç, milletimizin çizdiği istikamettir, kazanan Mut olsun, kazanan demokrasimiz olsun, takdirleriniz ve teveccühlerinizle beraber yetkilendirdiğiniz Murat Orhan ve Mustafa Sever olsun" dedi ve yeni dönemde hayata geçirmeyi planladıkları hizmetleri sıraladı.

Konuşmaların ardından, katılım ve rozet takma törenine geçildi. Törende yaklaşık 500 kişi AK Parti'ye katıldı. Katılım yapan 500 kişilik isimlerin bazıları şöyle, Göksu Belediye Başkanı Sunullah YERLİKAYA, Belediye Meclis Üyeleri, Ali ŞİRVANİ, Hüseyin TABAK, Muhammet KISA, Mahmut GÖK, Demokrat Parti Mut İlçe Başkanı Yunus Emre SOYLU, Demokrat Parti Göksu Belde Başkanı Mehmet ÜNDAR ve teşkilatı, Köprübaşı Mahallesi Muhtarı Fikret AKSUN, Göksu Mahallesi Muhtar Adayları Hasan YILMAZ, Muhammet KISA, Mehmet TEKİN, temsilcilerden Selahattin AKSAN, İsmail ÇAKIR, Hüseyin KISA, Mehmet KARA, Ali MISIR.

Programın devamında katılım yapan isimlerle beraber Başkan Murat ORHAN Göksu'da gövde gösterisi yaptı ve müzik eşliğinde karşılıklı oynayarak sevinci paylaştılar.



1486 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın