Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi63
Bugün Toplam348
Toplam Ziyaret786083
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

JANDARMA'DAN KAÇAK SİGARA OPERASYONU

İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin yaptığı operasyon sonucunda 6 bin paket kaçak sigara, 11 cep telefonu ve 2 adet av tüfeği ele geçirildi.

 Edinilen bilgiye göre, Mersin İl Jandarma Komutanlığınca Mut ilçesinde son dönemde bandrolsüz sigara kaçakçılığının artması üzerine yapılan çalışmalar neticesinde kaçak sigaraların Gaziantep-Van-Urfa ve Adana illerinden temin ederek başta Mut ilçesi olmak üzere Erdemli ve Silifke ilçelerinde piyasaya sürmeye çalışan organize suç örgütünün olduğu tespit edilmiştir. Suç örgütünün yurtdışından ülkemize getirilen kaçak sigaraları kamyon kasalarına gizleyerek ve otomobillerle Mut –Erdemli ve Silifke ilçelerinde piyasaya süren bu yöntemle haksız kazanç elde eden suç örgütüne yönelik 28 Şubat 2014 tarihinde Adana, Mersin ili Akdeniz- Mezitli- Erdemli –Silifke ve Mut ilçelerinde gerçekleştirilen eş zamanlı faaliyet sonucunda şüphelilerin kaldığı 14 ev ve 4 işyerindeki arama yapılarak, 11 şüpheli şahıs ile birlikte 6000 paket çeşitli markalarda kaçak sigara, 11 adet cep telefonu ve 2 adet av tüfeği ele geçirilmiştir. Suç örgütüne yönelik İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Mut, Erdemli ve Silifke ilçelerinde bugüne kadar yapılan operasyonlar da 28.000 paket kaçak sigara ele geçirilerek el konulmuştur.

  Ele geçirilen kaçak sigaraların piyasa değerinin yaklaşık 100 bin TL civarında olduğu değerlendirilmekte olup Mut Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Mut İlçe Jandarma Komutanlığı'nda gözaltına alınan 11 şüpheli şahıs ifade işlemlerinin ardından Mut adliyesine sevk edildi.



931 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın