Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam615
Toplam Ziyaret786350
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

FOTOĞRAF VE RESİM SERGİSİNE BÜYÜK İLGİ

Mut'lu sanatseverlerden İlknur Kılınç, Ayla Ata ve İrem Büyükçetin'in “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”ne özel açmış oldukları Fotoğraf ve Resim sergisi büyük ilgi gördü.

            Serginin açılışını Mut Kaymakamı Mustafa Şahin ve Mut Belediye Başkanı Murat Orhan birlikte yaptı. Arkadaşları adına, sergilerinin açılışına katılan tüm sanatseverlere teşekkür eden İlknur Kılınç; Şuna inanmak lazım ki; yeryüzünde gördüğünüz herşeyde kadının eli vardır ve dünya kadının emeği ile güzelleşir. Bu düşünceden yola çıkarak “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nde yine toplumun her alanında kadının şiddet görmediği, değer bulduğu ve önemsendiği bir toplum istiyoruz. “Sanat güzelliğin ifadesidir… Bu ifade söz ile olursa şiir, nağme ile olursa musiki, nakş ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık… olur” der Mustafa Kemal Atatürk. Fotoğraf bizim için bir bakış açısı. Sanat olup olmadığı tartışılıyor şuanda ama ben görsel sanatlar içerisinde çok önemli bir değer olduğunu düşünüyorum. Çünkü fotoğraf insanın zekâsı, gözleri ve yüreği ile çekilir. Aynı zamanda şu anlamda bir kimliği de var fotoğrafın; çektiğimiz fotoğrafın içerisinde aşk, mutluluk, heyecan, üzüntü var. Her fotoğraf bir belge niteliği taşır. Yıllar sonra da olsa bu belgeler vazgeçilmezlerimizden olur. Bu özelliğinden dolayı fotoğraf beni hep etkilemiştir” dedi.

 Mut Belediye Sergi Salonunda açılan sergiye CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP Parti Meclis Üyesi Fikri Sağlar, siyasi partilerin temsilcileri, belediye başkan adayları, ilçedeki bürokratlar yoğun ilgi gösterdi. Böylelikle kültür sanatın birleştirici gücü bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

            Sergi ile ilgili görüşlerini aldığımız sanatseverler; kültür ve sanata olan bu ilginin Mut'un bu tür etkinliklere aç olduğunun göstergesidir, yaşamımızda kültüre ve sanata daha çok yer vermemiz gerekir, dediler. Mut Çıtlık TSM korosu şefi Kazım Evrendilek tarafından klasik Türk müziklerinin kemanla seslendirilmesi de sergiye ayrı bir renk kattı. Sergi 11 Mart Salı gününe kadar açık kaldı.



1141 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın