Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam611
Toplam Ziyaret786346
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Belediye Başkanı Murat ORHAN, Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Partisinin Kadın Kolları Tarafından Düzenlenen Etkinliğe Katıldı

Mut Belediye Başkanı ve Ak Parti Mut Belediye Başkan Adayı Murat ORHAN, AK Parti Mut Kadın Kolları tarafından düzenlenen “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla düzenlemiş olduğu müzikli etkinliğe katılarak, konuşma yaptı. Bütün kadınların dünya kadınlar gününü kutlayan Murat ORHAN, “Kadınlar olmasaydı dünyadaki hiçbir şeyin önemi kalmazdı. En kıymetli varlık olan Doğumdan ölüme kadar her hayatın her anında hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Anne başa taç imiş, Her derde ilaç imiş, Bir evlat sultan olsa da; Anneye muhtaç imiş!” dedi.

            Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleşen program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Programı Ak Parti Yönetim Kurulu Üyesi Gülten DEMİRCİ sundu. Açılış konuşmasını AK Parti Mut İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe ŞEN yaptı.

            Daha sonra alkışlar eşliğinde sözü alan Ak Parti Mut Belediye Başkan Adayı Murat ORHAN, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla görüşlerini paylaştı. ORHAN; "Medeniyetimizde çok özel bir konuma sahip olan, toplumsal hayatta önemli roller üstlenen, ürettikleri artı değer ile ülkemizin gelişip güçlenmesine büyük katkı sağlayan kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum." dedi.

            Kadınların 8 Mart 1857'de başlattıkları hak mücadelesinin, kadın haklarının kazanılması açısından en önemli başlangıcı temsil ettiğini, verilen mücadelelerin yanı sıra, demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle, kadın haklarının tanınması ve korunması yönünde uluslararası seviyede adımlar atıldığını belirten Başkan Murat ORHAN, Türkiye'nin, kadın hakları alanında öncü bir ülke olarak özgün bir deneyime sahip bulunduğunu söyledi ve "Osmanlı'nın son dönemindeki modernleşme hamleleriyle başlayan ve Büyük Atatürk'ün öncülüğünde Cumhuriyet döneminde sağlanan ilerlemelerle kadın hakları konusunda adeta bir sıçrama yaşanmıştır. Yapılan köklü reformlar, toplumsal yapıyı yeniden şekillendirirken, Türk kadınının sosyal statüsünün güçlendirilmesini ve temel haklarına kavuşturulmasını mümkün kılmıştır." dedi.

            Başkan Murat ORHAN, son yıllarda da, aynı anlayış çerçevesinde gerçekleştirilen düzenlemelerle kadın hakları ve kadınların durumu ile ilgili olarak, eğitim, sağlık, çalışma hayatı, siyaset gibi hayatın temel alanlarında ciddi iyileşmeler sağlandığını, engeller ve ayrımcılıkların önemli oranda kaldırıldığını bildirdi.

            Konuşmasının sonunda bir şiirle duygularını ifade eden ORHAN, eşi Funda ORHAN'a teşekkür ederek, “Kadınlar olmasaydı dünyadaki hiçbir şeyin önemi kalmazdı. En kıymetli varlık olan Doğumdan ölüme kadar her hayatın her anında hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Anne başa taç imiş, Her derde ilaç imiş, Bir evlat sultan olsa da; Anneye muhtaç imiş!” şeklinde konuştu. Başkan ORHAN, konuşmasını tamamladıktan sonra programa katılan kadınlara karanfil dağıttı.



827 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın