Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam264
Toplam Ziyaret785999
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

YENİ BAKAN MUT-ERMENEK BSK YOLU'NUN TEMELİNİ ATTI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan “Türkiye'de, Hava Yollarından Demir Yollarına; Deniz Yollarından Karayoluna Kadar Çığır Açtık” dedi.

Bakan ELVAN,  ilçemiz Kadıköy Köyü köprübaşı mevkiinde düzenlenen Mut-Ermenek yolu temel atma törenine katıldı.

Bakan ELVAN, Konya'yı Karaman'a bağlayan hızlı tren projesinin, Karaman'ı Ayrancı ve Ereğli'ye bağlanan yolun bölünmüş yol haline getirilmesi projesinin ve Karaman'ı Bucak Kışla üzerinden Ermenek'e bağlayan yolun temel atma törenini gerçekleştirdiklerini belirtti.

            Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan “Türkiye'de, Hava Yollarından Demir Yollarına; Deniz Yollarından Karayoluna Kadar Çığır Açtık” dedi.

Bakan ELVAN,  ilçemiz Kadıköy Köyü köprübaşı mevkiinde düzenlenen Mut-Ermenek yolu temel atma törenine katıldı.

Bakan ELVAN, Konya'yı Karaman'a bağlayan hızlı tren projesinin, Karaman'ı Ayrancı ve Ereğli'ye bağlanan yolun bölünmüş yol haline getirilmesi projesinin ve Karaman'ı Bucak Kışla üzerinden Ermenek'e bağlayan yolun temel atma törenini gerçekleştirdiklerini belirtti. Elvan, konuşmasında "Karaman'dan Sertavul'a kadar olan kesimde yol yapım çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle Sertavul geçidinde bir viyadük çalışmamız ve birde tünel çalışmamız var. Bununla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Tamamlanır tamamlanmaz inşallah bunlarında ihalesine çıkacağız ve artık Sertavul'da yolda kalmak tarih olacak. Önemli projelerimizden birisi de Mut'u Silifke'ye bağlayan yol. Bu yol üzerinde çalışmalarımız devam ediyor, ihale hazırlıkları devam ediyor. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Mut-Ermenek yolunun yapımının birkaç yıl öncesinden başladığını hatırlatan Bakan Elvan, yolun standardının yükseltileceğini ve BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) yani sıcak asfalt olacağını söyledi.

“Mut Ermenek yolumuzun bu yıl 25 kilometresini BSK yapmayı hedefliyoruz” diyen Ulaştırma Bakanı Lütfi ELVAN; “Diğer taraftan Manavgat ile Ermenek arasındaki yolunda iyileştirme çalışmalarına başlıyoruz. İhalesine çıktık bu yıl iyileştirme tamamlanacak. Bir başka önemli projemiz Alanya'ya bağlanacak yol. Bu yol güzergahındaki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. O yol güzergahında 5 adet tünelimiz var. Bu tünel çalışmaları 2 bin metreyi buldu, 700 metrelik bir kısmı kaldı.  700 metrelik kısmını inşallah Haziran ayı içerisinde tamamlayacağız” dedi.

Bakan Elvan, "Hava yollarından demir yollarına, deniz yollarından karayoluna kadar Türkiye'de bir çığır açtık. Yapılmaz denilenleri yaptık. Tünelleri deldik deliyoruz. Bugün biz 130'dan fazla tünel üzerinde çalışıyoruz. Geçmişi hatırlayınız Bolu tünelini bile açamadılar. 20 yılda tamamlayamadılar” dedi ve geçen hafta Bursa Yalova ve İstanbul'u ziyaret ederek İstanbul'u İzmir'e bağlayacak olan 10 saatlik yolu 3,5 saate düşürecek otoyol üzerinde incelemelerde buluğunu söyledi.

            Bakan Elvan, konuşmasının ardından Mut-Ermenek yolu temelini attı. Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN, törende Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a doğum günü dolayısıyla çiçek hediye etti.

Törene, Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ve Ayşe Türkmenoğlu, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Elvan, Hamam Köyümüze uğrayarak, kahvede vatandaşlara hitap etti ve çay içti. Kendisine müzik dinletisi yapılan Bakan ELVAN, Hamam sakinlerine teşekkür ederek, ilçemizden ayrıldı.



1210 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın