Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam534
Toplam Ziyaret786269
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

HACINUHLU ve KELECEKÖY SULAMA SUYU GÖLETİNİN TEMELİ ATILDI

Hacınuhlu ve Keleceköy Köylerinin 11 Yıllık Projesi Hayata Geçti. Gölet'in Temelini Ekonomi Eski Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN Attı.

Hacınuhlu-Keleceköy gölet açılışı, Ekonomi Eski Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN, AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa SEVER, Mut Belediye Başkanı ve AK Parti Mut Belediye Başkan Adayı Murat ORHAN, Mut İlçe Kaymakamı Mustafa ŞAHİN, AK Parti Mut İlçe Başkanı Hüseyin YEŞİL ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Hacınuhlu Köyü Muhtarı Kadir Ceylan, “Bu göletin mazisi 30 yıllık. 30 yıldır direndik gerekli yerlerde mücadelemizi yaptık. Sonunda başardık. Köylülerimle beraber bu hizmetin gelmesinden dolayı çok sevinçliyiz. Köylerimize hayırlı uğurlu olsun. Bizlere destek veren, bu hizmetin gelmesini sağlayan başta Ekonomi Eski Bakanımız Sayın Zafer ÇAĞLAYAN'a, AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mustafa SEVER'e, Mut Belediye Başkanı ve AK Parti Mut Belediye Başkan Adayımız Sayın Murat ORHAN'a ve Mut İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa ŞAHİN'e teşekkür ediyorum” dedi.

Temel atma töreninde konuşan Ekonomi Eski Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN, “Bizler hizmet için varız. Yıllardır uğraş verdiğiniz gölete ilk kazmayı bugün vuruyoruz. DSİ tarafından ihaleye verilen Hacınuhlu-Keleceköy Sulama Suyu Göleti, 25 Kasım 2013 tarihinde ihaleye verildi. Bu gölet sizlere 31 Mart 2015 tarihinde yapılmış olarak teslim edilecek. Maliyeti ise 4 milyon 909 bin 462 TL. Hayırlı uğurlu olsun. Gölet arazisinin kamulaştırmasını da köylülerimiz kendi imkanlarıyla yapmışlar, sizlere helal olsun diyorum” dedi.

Hacınuhlu- Keleceköy Sulama Suyu Göleti'nin, 21.40 m yüksekliğinde, 250 bin m3 toprak dolgu hacmi, 800 bin m3 depolama su miktarı, bin 160 dekar arazi sulama kapasitesinde olduğu ve Kırkpınar kaynağından 3 km uzunluğunda iletim hattı ile kış aylarında su depolanacağı öğrenildi.

Mut İlçe Müftüsü İbrahim Köksal tarafından dua okunduktan sonra kurban kesilerek göletin temeli atıldı ve iş makineleri çalışmaya başladı.



958 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın