Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam595
Toplam Ziyaret786330
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT ANADOLU LİSESİ TÜBİTAK PROJE YARIŞMALARINDA BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU

   Mersin'de TÜBİTAK tarafından 45. Si düzenlenen Mersin Bölgesi (Karaman, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep ve Kıbrıs) Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına katılan Mut Anadolu Lisesi Coğrafya Projesi 1182 proje arasında ilk 100'e girerek bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı. 17-20 Mart 2014 tarihleri arasında yapılan bölge yarışmalarında Mersin Bölgesinde 1.ci olan bu proje 5 Mayıs 2014 tarihinde Ankara'da yapılacak olan Türkiye finaline katılmaya hak kazanmıştır.

Coğrafya alanında bölge birincisi olan projenin adı  " MUT VE ÇEVRESİNDE EKO-TURİZM POTANSİYELİ VE YEREL HALKIN EKO TURİZME YAKLAŞIMIN TESBİT EDİLMESİ" olup, proje Mut ve çevresinde eko turizmin gelişmesini ve bölge halkının gelirini artırmaya hedeflemektedir.

            Projenin hazırlanmasında Danışman öğretmen olarak Mut Anadolu Lisesi Coğrafya öğretmeni Aysel UYSAL,  Okulun 10-C sınıfı öğrencilerinden Hatice ÇELİK ve Muhlis CÜLÜC görev aldılar.

            Okul Müdürü Mehmet ÇELİK, projede görev alan öğretmen ve öğrencilere, projeye desteklerinden dolayı Okul Aile Birliği'ne teşekkür ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi. Projemizin Mersin Bölgesini 5 Mayıs 2014 tarihinde Ankara'da yapılacak yarışmalarda en iyi şekilde temsil edeceğini beklediğini ifade etti.



1062 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın