Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam547
Toplam Ziyaret786282
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Demokrat Parti İl Başkanı Kadızade’den Açıklama

“Başka bir siyasi partiye katılmamız, başka bir adayı desteklememiz söz konusu değil.”

Demokrat Parti (DP) Mersin İl Başkanı Tural Kadızade, Mut İlçe Başkanlığının yerel seçimlerde başka siyasi partilere katıldığı, başka partilerin adaylarını desteklediği şeklinde basına ve internet sitelerine yansıyan haberler üzerine ilçemize gelerek, DP Mut İlçe Yönetimiyle görüştü. Daha sonra basın açıklamasında bulunan Kadızade, partilerinin yerel seçimlerde başka bir siyasi partiye katılmasının ve başka bir adayı desteklemesinin söz konusu olmadığını söyledi.  

            DP Mut İlçe Başkanı Kemal Barış ve ilçe yönetimiyle görüşen İl Başkanı Tural Kadızade, yapılan görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı.  

            Bütün arkadaşlarıyla, partilileriyle beraber DP'yi Mersin'de hak ettiği yere getirebilme adına bir mücadele içerisinde olduklarını belirten Kadızade, “Biz 68 yıllık bir çınarız. Çınar bugün için çok az oy almış, meclis dışında kalmış gibi görünebilir. Çınar bugün için Mersin'de gündemde olmuyor gibi görünebilir. Ama şunu unutmayın, biz Mersin teşkilatları olarak, bütün ilçelerimizle beraber, bütün partililerimizle beraber, inşallah en kısa zamanda çok ciddi bir toparlanmayla, hak ettiğimiz yere geleceğiz.” dedi. 

            DP Mut İlçe Başkanlığıyla ilgili basında ve internet sitelerinde çıkan haberlere değinen İl Başkanı Kadızade, “Yerel seçimlerde geçtiğimiz hafta bir haber okudum. Mut DP'de deprem. 600 tane partili, partisinden istifa edip, farklı bir siyasi parti adayına destek kararı aldılar, işte burası destekleniyor. Böyle bir şey söz konusu değil. DP'nin her ferdi, her evladı, her partilisi farklıdır. DP içerisinde bulunan arkadaşlarım, hiçbir zaman hiçbir partiye asla ve asla hizmet edecekleri kanaatini düşünmüyorum.” dedi.   

            Kadızade şöyle devam etti: “Burada çok kısa bir zaman içinde mevcut bir ilçe başkanımız vardı. Bu ilçe başkanımız görevinden ayrılmış, farklı bir siyasi parti çalışmaları içerisine girmiştir. Saygı duyarız. Doğru mudur, yanlıştır; ama tercih onundur. Allah'la kendi arasındadır. Çünkü bu partinin ilçe başkanlığını yapmak, bu partinin ilçe başkanlığından ve yöneticiliğinden sonra burayı basamak olarak gelip farklı yerlerde kullanan arkadaşlara da bundan sonrada teşkilat başkanı olarak müsaade etmeyeceğim.”  

            DP olarak tek hedeflerinin iktidara gelmek olduğunu söyleyen Kadızade, partilerinin üstündeki bu ölü toprağını kaldırıp, partileri üzerinden oynanan bu oyunları bertaraf etmek olduğunu dile getirdi. Teşkilat başkanı olarak Mut'ta yapılması gereken ne varsa yapmaya ve her türlü desteğe hazır olduğunu söyleyen Kadızade, “Fakat partilimden de bir söz istiyorum. Herkesten canhıraş görev bekliyorum. DP Mut'ta veya herhangi bir yerde hiçbir partinin reklamının, tanıtımının, desteğinin malzemesi olamaz. Bunla ilgili müdahalede bulunan bunla ilgili görevini kötüye kullanan arkadaşlarla ilgili de il başkanı olarak ben hemen gereğini yaparım. Çünkü 2 şey vardır bizim inandığımız şey vatana ve davaya ihanet benim kabul edeceğim şeyler değil. Hiçbir arkadaşımın böyle bir şey içerisinde olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir kanaat taşımıyorum” dedi. Kadızade, basından da belgesiz haber yapmamasını rica etti.  

            DP Mut İlçe Yönetimindeki isimlerin imzasının bulunduğu basın açıklaması konusundaki soruya yanıt veren İl Başkanı Kadızade şunları söyledi: “Böyle bir şey söz konusu olamaz. Parti tüzüğümüz gereği, partimizde yönetici olarak çalışan herhangi bir yöneticimin, ben partimde kalıyorum, ama başka birini destekleme diyebilme yetkisi yok. Partiler seçime girerken başka partilerle birlikte beraber siyaset yapma kararı alabilirler. Bu kararlar Genel İdare Kurulu'nun, MYK'nın almış olduğu kararlardır. İllere tebliğ edilir, bizler ilçe örgütlerine. Türkiye genelinde Genel Merkez haricinde hiçbir örgütümüzün, hiçbir yöneticimizin, hiçbir partilimizin, bireysel herhangi bir partiyi destekliyoruz, biz bırakmadık, ayrılmadık, destek kararı aldık; hiç kimsenin böyle bir karar alma yetkisi yoktur. Böyle bir şeye asla müsaade etmeyiz. Bu tür kararın arkasında olduğunu ifade eden arkadaşlarımızla ilgili de parti organlarımızın disiplin kuruluna gereken çalışmalar başlatır, gerekeni yaparız.” Arkadaşlarından birkaçıyla bu konuyu görüştüğünü dile getiren Kadızade, “Arkadaşlarımız birtakım şeylerden bilgileri olmadığını söylediler, ben uyardım kendilerini. Böyle bir beyanat, böyle bir konu, tekrardan söz konusu olduğu takdirde; o arkadaşlarla ilgili gereken yapılacaktır” dedi.  

            O beyanatlarda bulunan hiçbir ilçe yöneticisinin art niyetli, partisini küçük düşürücü, partisini yıpratıcı konu içerisinde böyle bir açıklama yaptığı kanaatini taşımadığını ifade eden Kadızade şöyle konuştu: “O kardeşlerimizde bizim yöneticimizdir. Bizim içimizden çıkan dostlarımızdır. Dava arkadaşlarımızdır. Hepsine sonsuz teşekkürler ediyorum. Emekleri geçmiştir. O arkadaşlarımız birtakım yanlış anlaşılmaların içerisinde maruz kaldılar. Ama ben gerekli düzeltmeleri yaptım. O düzeltmelerden sonra eminim ki, o arkadaşlarımızda açıklamalarında daha dikkatli olacaklardır, diye düşünüyorum. Burada bizim görmek istediğimiz şey birlik ve beraberlik.”  

            İl Başkanı Kadızade, İlçe Başkanı Kemal Barış'ın istifası hakkındaki soruya verdiği yanıtta ise: “Arkadaşlarımız arasında bahse konu haberlerden dolayı, anladığım kadarıyla bir takım üzücü sohbetler olmuş. Bu sohbetlerin sonucunda da ilçe başkanımız hassasiyet göstermiş. Bu ilçe örgütünün kendi içerisinde halledeceği bir konu. İlçe örgütünün alacağı karara ben her zaman saygılıyım. Aslolan ilçe örgütüdür. İlçe örgütünde arkadaşların yapacak oldukları çalışma sonucunda yapı nasıl oluşacak bilmiyorum; fakat şu an Kemal Bey benim elimdeki son kararın ilçe başkanıdır. O arkadaşımızla ve diğer arkadaşlarımızda ilgili görüşmeleri önümüzdeki hafta yaptıktan sonra netleştireceğiz. Şu an Kemal Bey DP Mut İlçe Başkanı hüviyetiyle görevinin başındadır. İstifasını kabul etmediğim doğrudur.” dedi.  

            Mut'ta bundan sonra farklı bir DP izleyeceksiniz, diyen Kadızade şöyle konuştu: “Biz Mut'ta çok güzel şeylere imza atacağız. Ben partililerime, Mut'taki yöneticilerime, DP'ye ve kırata gönül vermiş hepsinin teşkilat başkanı olarak yanlarındayım. Arkalarındayım. Yönetim Kurulu içerisinde, ilçe yönetiminde birtakım huzursuzluklar var gibi görünebilir. Arkadaşlarım bu konuyu kendi içlerinde halledecekler. Ben onların da sağduyulu bir şekilde bu konuyu halledecekleri kanaatini taşıyorum. Bize bu saatten sonra düşen birlik ve dirlik.”  

            Basın açıklamasının sonunda bu dönemin sağduyu dönemi olduğunu belirten Kadızade, diğer partilerin adaylarına başarılar dileyerek konuşmasını noktaladı.



1623 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın