Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam96
Toplam Ziyaret784944
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUHTARLARDAN TEDAŞ ŞEFLİĞİ'NİN KALDIRILMASINA TEPKİ

 İlçemizde 8 mahalle muhtarı, düzenledikleri basın açıklamasıyla TEDAŞ Şefliği'nin Silifke ilçesine taşınmasına tepki gösterdi.
 Vatandaşların elektrik abonesi ve diğer işlemleri için Silifke'ye gitmek zorunda kaldıklarını belirten muhtarlar, zaman ve maddi kayba uğranıldığını dile getirdi. Arıza ve diğer durumlarda ise vatandaşa 1 ile 15 gün arasında süre verildiği belirtilen açıklamada; bunun köklü sorunlar ortaya çıkardığı belirtilerek, sorunun  bir an önce çözüme kavuşturulması istendi.
 Aralarında Doğancı Mahallesi Muhtarı Ömer Bağçalı, Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Yusuf Köğce, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ali Kestel, Deveci Mahallesi Muhtarı Osman Özer, Güllük Mahallesi Muhtarı Kadir Ay, Yazalanı Mahallesi Muhtarı Mehmet Hilmi Sevgi, Kültür Mahallesi Muhtarı Ali Çiftçi ve Kale Mahallesi Muhtarı Mustafa Kizir'in yeraldığı Mut'un 8 mahalle muhtarının basın açıklaması şöyle:
 “Merkez 11 mahalle, 91 taşra mahallesi olarak TEDAŞ'la ilgili sorunlarımız bulunmaktadır. Mut ilçemizde bulunan TEDAŞ Şefliği'nin kaldırılarak Silifke'ye taşınması; 62 bin nüfuslu, 2 milyon 760 bin dekar yüzölçümü bulunan bir ilçe olarak, ilçemizde bir şefliğin bulunması gerektigini düşünüyoruz. Bilindiği gibi ilçemiz tarıma dayalı bir ilçedir. Nüfusun % 95'inin geliri doğrudan tarıma dayalı oldugu için, sulama da elektirikle yapılmaktadır. Ayrıca Silifke İlçesi'ne Mut İlçesinde bulunan en uzak taşra mahallelerimiz arasında bulunan Çampınar, Ballı, Çamlıca Mahallelerimiz yaklaşık 100 ile 150 km arasındadır. Bu mahallelerde bulunan vatandaşlarımız, abone ve iptal işlemini yaklaşık 100-150 km mesafelerden yola düşüp işlemlerini yaptırmaya çalışmaktadırlar. Herhangi bir aksilikle karşılaştıkları zaman maddi ve zamandan kayba uğramaktadırlar. Ayrıca vatandaşların Arıza İhbar Hattı 186'yı aradıkları zaman, arıza ve aydınlatma işinin yaklaşık olarak 1-15 gün arasında yapılabileceği söylenmektedir. Bu durum köklü sorunları ortaya çıkarmaktadır. Sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasını arz ederiz.”

948 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın