Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam68
Toplam Ziyaret784410
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Temmuz Ayı Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

 Açılış ve yoklamanın ardından yapılan saygı duruşuyla başlayan Meclis Toplantısının açılış konuşmasını yapan Mut Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, eldeki imkânlar ölçüsünde çalışmaların sürdüğünü söyledi. Meclis Gündemi'nde yer alan ve İmar Komisyonu'na havale edilecek evraklar, Meclis Üyeleri'nin oylarıyla komisyona havale edildi.  Gündemin bir diğer maddesi olan Belediye Başkan Yardımcılarına verilecek ücretlerin görüşülmesine geçildi. Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, Büyükşehir Yasası nedeniyle ilçe sınırlarının genişlediğini, verilecek hizmetlerde koordinasyonu sağlamak amacıyla Belediye Başkan Yardımcılarına gereksinim duyulduğunu belirterek, “Başkan Yardımcılarına verilecek üret yasal olarak Belediye Başkanı maaşının 3'te 2'si olarak belirleniyor. Ancak biz bu rakamın yüksek olduğunu düşündük. O nedenle geçmiş yıllarda yapılan uygulama gibi belediyede görevli memurlardan en yüksek maaşı alan memur maaşına 100 lira eklenerek, Başkan Yardımcısı maaşının bu şekilde düzenlenmesini düşünüyoruz” dedi. Yapılan oylamayla bu öneri kabul edildi. İmar Çapı ücretinin de 138 liradan 200 liraya çıkarılması kararlaştırıldı.
 Gündemin bir diğer maddesi olan Göksu Mahallelerinin birisinin isminin değiştirilmesinin görüşülmesine geçildi. Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, “Bilindiği gibi Büyükşehir Yasası'yla birlikte köylerin mahalle statüsüne geçmesi nedeniyle Göksu Beldesi ve Göksu Köyü mahalle statüsünü aldı. İki mahallenin isminin de aynı olması sorunlara yol açıyor. Köy Muhtarı ve İhtiyar Heyeti ile köylülerimizin isim değişmesi konusunda görüşlerini aldık. Hepsi köy olmadan önceki isimleri olan Ceritler ismini almak istediklerini söylediler. Biz de bunu uygun gördük. Meclisin bu yönde karar vermesini oylarınıza sunuyorum” dedi. Göksu Mahallesi'nin adının Ceritler Mahallesi olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
 Köylerin mahalle statüsüne geçmesi nedeniyle, bu mahallelerde vatandaşların mağdur olmamaları amacıyla belediye tarafından tip proje çizileceğini söyleyen Başkan Nebi YILMAZ, “Büyükşehir Yasası çıkmadan önce İl Özel İdaresi aracılığıyla çizilen tip projeleri İl Genel Meclisi olarak vatandaşlara veriyorduk. Şimdi bu konuda sıkıntı yaşanmaması ve ve vatandaşlarımızın mağdur olmamaları amacıyla bir çalışma başlattık. İmar planı olmayan köyden mahalle statüsüne geçen yerlerde uygulanmak üzere Belediye olarak 25 tip bina projesi hazırlayacağız. Vatandaş geldiğinde bunlardan istediğini seçip, kendisi bir sorumlu mühendis bulup ücretini ödeyerek binasını yaptırabilsin istiyoruz. Böylece proje parası ödemeden evini daha ekonomik bir biçimde yaptırabilecek” dedi. Gündemin bu maddesi de Meclis tarafından kabul edildi. Yeni açılan imar yollarına sokak isimleri verilmesi İmar Komisyonu'na havale edildi. CHP'li Meclis Üyeleri tarafından verilen 2009 – 2014 yıllarında yapılan harcamalara ilişkin İnceleme Komisyonu kurulması önergesinin 4 Temmuz'da yapılacak Meclis Toplantısı'nda görüşülmesi kararlaştırıldı. Yine Belediye Başkanı Nebi YILMAZ tarafından gündeme getirilen ve 2003 yılında alınan bir Belediye Meclis Kararı'yla, Belediye Encümeni'ne verilen 10 yıllık kiralama yetkisinin de 4 Temmuz Cuma günü yapılacak Meclis Toplantısı'nda görüşülmesi kararlaştırıldı.
 Toplantı gündemde başka konu bulunmaması nedeniyle Belediye Başkanı Nebi YILMAZ tarafından kapatıldı.

890 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın