Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam203
Toplam Ziyaret785051
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Hurdacının "Ekmek Teknesi" İçin Hukuk Mücadelesi

 Bir hırsızlık olayına karıştığı için mahkeme kararıyla 2008 yılında yediemine tesilim edilmesi istenen kamyonetin o tarihten sonra 2 - 3 kez noter aracılığıyla satışının yapıldığı anlaşıldı Resmi yazışma sırasında yedieminde olmadığı fark edilen araç 2010'dan beri sahibi olan kişiden alındı.
 Bir hırsızlık olayına karıştığı için 2008 yılında mahkeme tarafından yediemine teslim edilmesine karar verilen kamyonetin, buna rağmen noter kanalıyla satışının yapıldığı ortaya çıktı.
 İlçede hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Ahmet Bağ (43), topladığı hurdaları daha rahat taşıyabilmek için 2010 yılında bir kamyonet almaya karar verdi. İlçede yaşayan bir kişiden 33 UH 483 plakalı 1990 model kamyoneti noter aracılığıyla satın alan Bağ, o tarihten sonra her yıl düzenli olarak muayenesini de yaptırdığı aracını yaklaşık 4 yıl kullandı. Geçtiğimiz günlerde ise jandarmanın yaptığı bildirimle kamyonetiyle ilgili el koyma kararı olduğunu öğrenen Bağ, aracı güvenlik güçlerine teslim etti.
 Bağ, yaptığı açıklamada, olayla ilgili yaptığı araştırmada, yaklaşık 4 yıldır kendisinde olan araç hakkında 2008 yılında bir hırsızlık olayında kullanıldığı gerekçesiyle mahkemenin el koyma kararı verdiğini öğrendiğini söyledi.
 Kamyoneti söz konusu hırsızlık olayından 2 yıl sonra satın aldığını anlatan Bağ, "Her yıl muayenesini yaptırdığım, sigortasını ve vergisini gününde yatırdığım aracımı geri istiyorum. Aracı noter aracılığıyla aldım. Tüm işlemler yasal olarak yapıldı. Aracıma şimdi el konulmasına anlam veremiyorum. Bu karara avukatım aracılığıyla itiraz ettim" dedi.
 Bağ'ın avukatı Müfit Seymen de karara konu dava dosyasını incelediğini, hırsızlık olayıyla ilgili dava sürecince kamyonetin yediemine teslim edilerek orada bekletilmesine karar verildiğini ifade etti.
 Dosyada, 2008 yılında aracın iki jandarma görevlisi tarafından M.Ş. isimli yediemine teslim edildiğine dair tutanak olduğunu bildiren Seymen, buna rağmen kamyonetin o tarihten sonra 2-3 kez farklı kişiler arasında satışının yapıldığını, en son da kendi müvekkilinin aldığını kaydetti.
 Müvekkilinin hırsızlık olayına karışanlarla bir bağının olmadığını vurgulayan Seymen, "Aracın son sahibi olan Ahmet Bağ yasal yollardan ruhsatı üzerine almış. Kamyonetle ilgili bir mahkeme kararı olmasına rağmen trafik kayıtlarında herhangi bir şey görünmediği için ruhsat devri sırasında da bir şey ortaya çıkmamış" diye konuştu.
 Seymen, karara itiraz ettiklerini ve aracın teslim edilerek müvekkilinin mağduriyetinin giderilmesini istediklerini sözlerine ekledi.
 Öte yandan, arabanın yedieminde olmadığının da bir resmi yazışma sonrasında ortaya çıktığı öğrenildi. Hırsızlıkla ilgili davada çıkan kararın Yargıtay'da onanması üzerine Mut Cumhuriyet Başsavcılığı, İlçe Jandarma Komutanlığı'na yazı yazarak, yedieminde bulunan 33 UH 483 plakalı kamyonetin Mersin Tasfiye İşletme Müdürlüğü'ne teslim edilmesini istedi. Ancak aracın yedieminde olmadığı ve Ahmet Bağ tarafından kullanıldığı tespit edildi.

832 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın