Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam129
Toplam Ziyaret784977
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUHARİP GAZİLER BİSİKLETLE BARIŞ TURUNDA

 Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 40. yılı kutlamaları kapsamında, 9 Temmuzda İstanbul'dan başlatılan ve Lefkoşa'da son bulacak "Bisiklet ile Barış Turu"na katılan 31 bisikletçi, geçtiğimiz hafta içerisinde ilçemizde mola verdiler.
 Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Sekreteri Beyazıt Yumuk basın mensuplarına yaptığı açıklamada, amaçlarının Kıbrıs Barış Harekâtı'nın uluslararası alanda tanınmasını sağlamak olduğunu söyledi.
 Etkinliğin 20 Temmuz'da Kıbrıs Barış Harekâtı kutlamalarıyla son bulacağını ifade eden Yumuk, yaptığı açıklamada;  "Bisikletle Barış Turu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından organize edildi. 09 Temmuz 2014 tarihinde İstanbul'dan başlayıp 21 Temmuz 2014 tarihinde Lefkoşa'da sona erecek “Bisikletle Barış Turu” etkinliğimiz. Amacımız İstanbul'da başlayıp KKTC'ye kadar intikal etmekti. Sona yaklaştık. Buradaki amacımızın birincisi KKTC'nin uluslararası ortamlarda tanıtılması, ikincisi amacımız ise 20 Temmuz 1974'te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın kırkıncı yıl dönümü etkinliklerine iştirak etmek ve bu törenlerin en iyi şekilde kutlanmasını sağlamak. Üçüncü amaç ön elemede sporun barış için yapıldığını Mustafa Kemal Atatürk'ün “yurtta sulh Cihanda Sulh” sözünün ne kadar geçerli ve önemli olduğunu vurgulamak ve sporun önemli olduğunu göstermek amaçlı bir etkinlik" dedi.
 Şuan 25 bisikletlimiz 5 destek personeli 1 kişide araç şoförümüz olmak üzere toplam 31 kişilik bir kafileyiz diyen Yumuk, “Türkiye içerisinde İstanbul'da başladı oradan Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara, Kulu, Konya, Karaman olup şuanda Mut'ta konaklıyoruz. Nasip olursa Perşembe günü Silifke'ye intikal edeceğiz. Akşam da feribotla Taş ucundan Kuzey Kıbrıs Tür Cumhuriyetine hareket edeceğiz. 18 Temmuz sabahı Girne'ye intikal etmiş olacağız. Oradaki etkinlik ve programlara katılacağız. 19 Temmuz da ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dış işlerli Gençlik ve Spor Bakanlığının organize ettiği Lefkoşa'dan başlayıp Lefke, Güzelyurt ve Girne çerçevesinde etkinliğe devam edeceğiz. 20 Temmuz sabahı da kutlanacak olan barış harekâtı yıldönümü etkinliklerine katılacağız. Kafilemizde 2 Rus, 1 Bulgar mevcut inşallah bundan sonraki etkinliklerimiz daha başarılı olur” dedi.   
 Yapılan açıklamanın ardından grup, trafik ekipleri ve 112 Acil servis eskortluğunda Taşucu istikametine doğru yola çıktılar.

796 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın