Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam88
Toplam Ziyaret782572
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

VALİ GÜZELOĞLU MUT'LULARLA VEDALAŞTI

 Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Valiliği görevine atanması nedeniyle ilçemize veda ziyaretinde bulundu. Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, "Sayın Valimizin yöneticisi olduğu bir amirlik akademisinden mezun olmuş hissediyorum. Sayın Valimizin ilçemize ve sorunlarına hâkimiyeti, benim rehberim olmuştur. Sanayi bölgemizle ilgili, sosyal destek projelerinde ve birçok güzel projede Sayın Valimizin desteklerini yakından gördük. İlçemize verdiğiniz destekten ötürü şükranlarımı sunuyorum. Yolunuz açık olsun." dedi.
    Esnaf Odası Başkanı Eyüp Cülüç ise; "Esnaf ve Sanatkârları unutmayan, sorunların çözümünde ve mutlulukların paylaşılmasında bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Sayın Valim, birçok esnaf projesine katkı verdiniz. Esnaf sofralarına katıldınız. Siz bir esnaf babasısınız, Ahi Evransınız. Sizleri unutmayacağız. Katkılarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.
    Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik de ;"Sayın Valimizin ilimize ve ilçemize yaptığı hizmetler saymakla bitmez. Mut halkı ve çiftçileri olarak hizmet ve yatırımlarından dolayı Valimize şükranlarımızı sunarız. Hakkınızı helal edin. Sağlıklı mutlu ömürler diler, hayırlı hizmetler yapmanızı nasip etmesini Allah'tan dilerim" şeklinde konuştu.
Mut Belediyesi Meclis üyesi Emin Aslan da bir konuşma yaparak duygularını aktardı. Aslan, "Takım kaptanı olarak Sayın Valimiz ilçemize sıklıkla ziyarette bulunmuş, ilçemizin kalkınması ve gelişmesi, Mut zeytini ve zeytinyağına dünya ölçeğinde marka değeri kazandırılmasında anlamlı destekleri olmuştur. Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasında desteklerini bizlerden esirgememiştir. Çağdaş ve yaşanabilir Mersin ve Mut için çalışan Valimize şükranlarımızı sunuyor, yeni görevinde başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.
   Belediye Başkan Vekili Volkan Şeker ise "Çok söz söylemeye gerek yok. Mersin 7'den 77'ye emeğinizin ve mücadelenizin farkında. Sizlere şükranlarımızı sunuyorum. Yeni görevinizde aile yaşantınızda mutluluklar ve başarı diliyorum." açıklamasında bulundu.
    Hayli duygulandığı törende Mut'lu vatandaşlara hitap eden Vali Güzeloğlu; "Sizlere veda etmek, hak helalliği almak ve son kez sizlerle bir arada olmak üzere buradayız. Bizim için çok değerli olan düşüncelerinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
  "İnsanın temel gayesinin hayırla anılmak, hayırlı işler yapmak ve arkasında hoş bir sada bırakmaktır" şeklindeki sözleriyle konuşmasına devam eden Valimiz, "Hepiniz ve hepimiz için şiar budur. Hayat gibi hayattaki görevler de emanettir. Gün gelir sahibine teslim edilir. Uzun sayılacak ama bana göre çabuk geçen hizmetle dolu dolu geçen 4 buçuk yılı tamamladık. Şunu bilin ki; biz Mut'u sevdik, insanına hizmet etmekten mutluluk duyduk. Biz güzel hizmetlere vesile olduk. Ben demenin insanı nefsinin kibre götürdüğü meseleye biz karşıyız. Bir olmak iri olmak diri olmak güçlü olmak önemli. Bu açıdan Mut'ta çok güzel şeyler yaptık" diye konuştu.
 Valimiz, "Merkezinde insan olan bir inancın temsilcileriyiz biz. İnsana hizmeti ibadet sayan bir düşünceyle hamd olsun Mersin ve Mut insanına hizmet etmek bize nasip oldu. Şüphesiz yapamadıklarımız, eksiklerimiz olmuştur. Hakkınızı helal etmenizi istiyoruz. Allah Mut'un, Mersin'in ve ülkemizin geleceğini daim etsin. Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın." açıklamasını yaptı.
 
  Mut'un giderek gelişen, zeytin başta olmak üzere tarımda, turizmde, önemli bir yol güzergâhı olarak lojistikte dikkat çeken bir ilçe olduğunu belirten Valimiz, Mut'u çok güzel bir geleceğin beklediğini ifade ederek, "Bilin ki ben Mersin Valiliği'nden önce de Mut'un dostuydum, bundan sonra da olmaya devam edeceğim. Kapım, hepinize her zaman açıktır. Toplantıya katılan, gelemeyen tüm Mut'lu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Allah'a emanet olun" sözleriyle konuşmasını noktaladı.
 Vali Güzeloğlu, tayini çıkan Mut Kaymakamı Şahin'e de hizmetlerinden ötürü teşekkür ederken, Şahin, ziyaretin anısına Vali Güzeloğlu'na el dokuması kilim hediye takdim etti. Törenin sonunda Mersin Vali Hasan Basri Güzeloğlu, katılımcılarla tek tek helalleşti.
 VALİ GÜZELOĞLU ZİRAAT ODASI'NI ZİYARET ETTİ
 Veda töreninin ardından Mut Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik'in davetini geri çevirmeyen Vali Güzeloğlu, Mut'un tarımda parlayan bir yıldız olduğunu aktardı. Vali Güzeloğlu, "İnşallah 2015 yılında Mut zeytin ve zeytincilikte dünya standartlarında kaliteyi yakalamış ve uluslararasılılaşmış olacak ve ben de bunu keyifle takip edeceğim." şeklinde konuştu.

657 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın