Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam450
Toplam Ziyaret778619
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT BELEDİYESİ Halk Bilimleri Merkezi Açıldı

 Mut Belediyesi Halk Bilimler Merkezi açılışı yapıldı. Mut Belediyesi tarafından yapılan Mut Halk Bilimler Merkezi açılışına, Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Emniyet Müdürü Murat Güney, Halk Oyunları Folklor Araştırmacısı Süray Vural, iş adamları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 Mut kültürünü öne çıkarmak amacıyla hizmet verecek olan Mut Halk Bilimler Merkezi açılışında konuşan Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, “Halk Bilimler Merkezi, halkın kültür ürünlerini, geleneklerini, folklorunu, müziğini ve oyunlarını tanıtım amacıyla hizmet verecek” dedi.
 Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz da, “İlçemizde kültürümüzün tanıtımı için ihtiyaç olan Mut Halk Bilimler Merkezi için hiç bir masraftan kaçınmadan hizmete sunduk. Merkezimize her türlü desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
 1950'li yıllarda ilk gösterisini yapan Mut Halk Oyunları ekibinin, gerek folklorik gerekse müziği ve giyimleriyle maddi ve manevi kültür ürünlerini bünyesinde topladığını kaydeden Halk Oyunları Folklor Araştırmacısı ve Hocası Süray Vural, "Açılışını yaptığımız Mut Halk Bilimler Merkezi'nde çalışmalarına daha rahat devam edeceklerini, Geçtiğimiz yıllarda hiç bir önem verilmeyen folklor çalışmalarımız, bu yıl tekrar başladı. Bizlere katkıda bulunan Mut Belediye Başkanı Nebi yılmaz beye teşekkür ederiz” dedi.
 Konuşmaların ardından Kaymakamı Akyüz ve Başkan Yılmaz, Mut Halk Bilimler Merkezi'nin açılış kurdelesini kesti. (Rengarenkhaber)

688 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın