Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam547
Toplam Ziyaret772486
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

91. Yıl Coşkuyla Kutlandı

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 91. Yılı Mut'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de 28 Ekim günü Atatürk Anıtı'na çelenk konması ile başladı.
28 Ekim 13.00'da Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Askerlik Şube Başkanı Personel Kıdemli Üsteğmen Hakan Şen, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Törene Ata'nın manevi huzurunda saygı duruşu ve Atatürk Anıtı'na çelenk koyulması ile başladı.
Çelenklerin anıta konması ile başlayan tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.
 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Mut Şehir Stadı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, “Türkiye'yi sömürmek isteyen düşman devletlerine gerekli cevap verilmiştir. Özgürlük ve bağımsızlığın Türk insanının ayrılmaz bir parçası olduğunu yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunun tespitiyle bir kez daha ifade edilmiştir. Hepimiz Türkiye Cumhuriyetinin birer ferdi olarak uğruna canlar veren ülkemizde birlik ve beraberliğimizi her zaman olduğu gibi şimdide şimdiden sonrada korumakla mükellefiz. Çünkü varlığımız güzel Türkiye'mizin var olmasına bağlıdır. Değerli komutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu ülke için canını feda eden aziz şehitlerimize, cephede şerefle çarpışan gazilerimize sonuz şükran ve minnetlerimi arz ediyorum” dedi
 Öğrencilerin şiirler okuması, Mut Belediyesi Halk Oyunları, Teakwando gösterisi ve Ortaokulu öğrencilerinin korosu beğeni ile izlendi. Kutlamadan sonra şiir ve çeşitli spor dallarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.
  Kutlamalar resmi tören geçidinin ardından sona erdi.

695 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın