Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam580
Toplam Ziyaret781738
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Okullar Çevresindeki Denetimler Sürüyor

 Mersin'de, 'Güvenli Okul, Güvenli Gelecek' (GOGEM) projesinin hayata geçmesiyle birlikte, okullar çevresinde bulunan şüpheli şahıslar ve çevredeki internet kafeler ile iş yerleri tek tek incelenerek, öğrencilerin zarar görmesinin önüne geçiliyor.
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte kentteki tüm okullar, Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından gözetim altına alınmaya başlandı. Özellikle okul çevresinde uyuşturucu madde satışına dönük kontroller sıklaştırılırken, GOGEM projesi kapsamında da her okul çevresinde bulunan şüpheli şahıslar ve iş yerlerindeki denetimler arttırıldı.
 Bu kapsamda, her ilçe emniyet müdürlüğü kendi bünyesinde ekipler kurarak, her gün kendi bölgesindeki 8 okul ve 8 iş yerini denetliyor. Kaçakçılıkla Mücadelede Şube Müdürlüğü, Asayiş, Terörle Mücadele ve polis merkezinden polislerin katıldığı uygulamalarda, okul çevresindeki şüpheli şahıslar tek tek sorgulanıyor. Ayrıca okul çevresinde bulunan kafeler, internet kafeler ve kıraathanelerde bulunan şahısların da GBT sorgulaması yapılıyor. Uyguluma ile okul önü ve çevresinde meydana gelebilecek olayların önlenmesi, okul önlerine gelen ve öğrencileri rahatsız eden, okul ile alakasız şüpheli hareketler sergileyen kişilerin uzaklaştırılması, öğrencilerin güvenli şekilde okula giriş ve çıkışlarının sağlanması, umuma açık olan park, kıraathane ve internet kafelerin denetlenmesi hedefleniyor.
 Proje çerçevesinde, Toroslar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yapılan denetimlerde, 28 iş yeri kontrol edilirken, 172 şahsın kaydı sorgulandı.
 Denetimlerde, dolandırıcılık suçundan arandığı belirlenen 1 kişi ile kimliksiz 3 kişi gözaltına alınarak gerekli işlemler yapılmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Ayrıca denetimlerde, bir internet kafeye ticari amaçlı toplu kullanım belgesi bulunmadığından, bir gıda ürünleri satan işyerine de gümrük kaçağı sigara satışından dolayı tutanak tanzim edildi.
Okullar bölgesindeki denetimlerin devam edeceği belirtildi.

722 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın