Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam194
Toplam Ziyaret779508
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Türküleriyle Karacaoğlan Yaşatıldı

 Mut Çıtlık Kültür Sanat Dergisi bir ilke daha imza attı. Karacaoğlan gecesi altında, “Sazını al gel” sloganıyla düzenlenen Karacaoğlan Gecesi'nde, ilçede amatör müzikle uğraşan 17 yerel sanatçı sahne aldı.
 Gecede sazlarıyla birlikte sahneye çıkan amatör sanatçılar, Karacaoğlan türküleriyle ünlü halk ozanı Karacaoğlan'ı yaşattı.
 Yaptığı çalışmalar ve etkinliklerle Mut'un kültür sanat yaşamında önemli bir yer edinen ve birçok ilke imza atan Mut Çıtlık Kültür Sanat Dergisi, ünü yurt çapını aşmış halk ozanı Karacaoğlan'ı ve türkülerini yaşatmak için gece düzenledi. Mut'ta ilk defa gerçekleştirilen “Karacaoğlan Gecesi”nde, mezarı Mut'ta olan Karacaoğlan'ın eserlerinden derlenen türküler, yerel sanatçılar tarafından seslendirildi. “Sazını al gel” sloganıyla Belediye Sinema Salonunda düzenlenen geceye, Mut İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 Halk ozanı Karacaoğlan hakkında bilgi veren Mut Çıtlık Kültür Sanat Dergisi Sahibi Nihat Mustul, dergi olarak yaptıkları çalışmalardan ve etkinliklerden bahsetti. Çıtlık Dergisi'nin kültür sanat alanında artık Mut'un simgelerinden biri haline gelip birçok ilklere imza attıklarını ifade eden Mustul, “düzenledikleri bu Karacaoğlan Gecesi'yle de Mut'ta bir ilk gerçekleştirdik. Mademki Karacaoğlan bu topraklarda yaşamıştır, bu toprakların havasını solumuştur, mezarı da buradadır; biz de Karacaoğlan kültürünü Mut'ta yaşatmak için bu geceyi düzenlemeye karar verdik” dedi.
Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının düzenledikleri Karacaoğlan Gecesi'ne katkı sağladıklarını söyleyen Mustul, Kaymakam Mehmet Ali Akyüz'e ve Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'a teşekkür etti. Ayrıca, gecede sahneye çıkan yerel sanatçılara ve geceye katılanlara teşekkürlerini ileterek, konuşmasını noktaladı.
 Gecede bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Karacaoğlan'ın halk kültüründe önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Böyle bir gece düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti” ifade etti.
 Başkan yılmaz ise, Çıtlık Dergisi'ne ve Nihat Mustul'a teşekkür ederek,  “Çıtlık Dergisi'nin ve Nihat Mustul'un yaptığı çalışmalardan ve etkinliklerden dolayı tebrik etti ve “her zaman böyle bir çalışmalarına destek olmaya hazır olduklarını” ifade etti.
 Yapılan konuşmaların ardından Mut'ta amatör olarak müzik yapan yerel sanatçılar, sırasıyla sahne aldı. Sazlarıyla birlikte sahneye çıkan 17 yerel sanatçı, Karacaoğlan'ın eserlerinden derlenen türküler seslendirdi. Dinleyicilerin oldukça mutlu olduğu gece, Karacaoğlan türküleri ziyafetiyle son buldu.

702 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın