Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam400
Toplam Ziyaret771911
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Mezarı Yenilenen Müftü Nadir Efendi Anıldı

 Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mut Şubesi, Kurtuluş Savaşının ilçemizdeki en önemli aktörlerinden Mut Müftüsü Nadir Efendi'yi mezarı başında andı. Mut Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti kurucularından Mut Müftüsü Nadir Efendi'nin mezarının hayırsever bir vatandaş tarafından yenilenmesi dolayısıyla anma töreni düzenleyen ADD Mut Şubesi Yöneticileri, mezara çiçek koyarak hayırsever vatandaşa teşekkür ettiler.
 Kale Mahallesi'ndeki eski mezarlıkta düzenlenen anma töreninde konuşan ADD Mut Şubesi Başkanı Nurşen Özkan, Mut'un yetiştirdiği büyük insanlardan biri olan Nadir Efendi'nin (Mutluay) mezarının duyarlı bir vatandaş tarafından restore edilmesi dolayısıyla kendisine şükranlarını sunmak üzere burada bulunduklarını söyledi.
 Nadir Efendi'nin İstiklal Savaşı'nda verdiği hizmetleri anlatan Özkan şunları söyledi: “Ana-dolu'da çıkan iç isyanları bastırmada ve işgale direnen Türk güçlerine silah temin etmede önemli hizmetleri olan bir müftüdür. Mut Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin kurulmasında önder olmuş bir kişidir. Kurtuluş Savaşı kazanılıp Cumhuriyet kurulduktan sonra, verilen mücadelenin değerini bilen ve devrimlerin amacını anlayan aydın bir hocadır. 22 Ekim 1920'de Büyük Millet Meclisi Reisi Mustafa Kemal Atatürk'ten tebrik mesajı almış bir müftüdür. İşte Cumhuriyeti ve kurucularını din düşmanı göstermek isteyenlerin yalanlarını, iftiralarını varlığıyla çürüten; hem savaşarak, mücadele ederek, hem de devrimlere inançla sahip çıkan; hiçbir zaman unutmamamız ve unutturulmaması gereken kahraman, aydın, vatanını milletini seven gerçek bir müftü Nadir Efendi. Merhum; alim ve aydın bir din adamı, bilinçli bir Cumhuriyetçi, ciddi bir Devrimci, koyu ve samimi bir milliyetçi, kara taassubun amansız düşmanı idi.”
 Mut ADD olarak mezarın yenilenmesini sağlayan duyarlı vatandaşa teşekkür eden Özkan, “Vatanını kurtarmak için kellesini koltuğuna alan bir milletle hiçbir kuvvet başa çıkamaz. Dayanağımız; milletimiz ve onun sarsılmaz imanıdır, diyerek Kuva-yı Milliye'nin Mut'taki kurucusu Sayın Mut Müftüsü Nadir Efendi'nin mezarına gerekli saygının gösterilmesini sağladığı için kendisine teşekkürü bir borç biliriz” şeklinde konuştu. (Mut RengaRenk Haber Merkezi)

1062 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın