Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam191
Toplam Ziyaret785352
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Telefon Dolandırıcıları Mersin'de Yakalandı

 Denizli'deki bir vatandaşı telefonla arayarak bankaya 10 bin lira yatırmaya ikna eden dolandırıcılar, aynı bankanın Mersin'deki şubesinden parayı çekmeye gidince Mersin polisi tarafından suçüstü yakalandılar.
 Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Denizli'de ikamet eden C.Ç. isimli vatandaş, 24 Kasım 2014 günü kullanmakta olduğu cep telefonundan daha önceden tanımadığı, kendisini başkomiser olarak tanıtan bir erkek tarafından arandı. Telefondaki şahıs, C.Ç.'ye kendisine ait internet hattının başkaları tarafından kullanıldığını belirterek, bu şahısların yakalanmaları için bir bankadaki Mersin şubesine ait hesaba 10 bin lira yatırması gerektiğini, paranın devlet güvencesi altında olduğunu ve operasyon bitiminde paranın tekrar kendisine iade edileceğini söyledi. Bunun üzerine 10 bin lirayı söz konusu bankadaki hesaba havale eden C.Ç., havale işleminin hemen ardından banka içerisinde tesadüfen karşılaştığı ve durumu anlattığı polis memurlarının uyarısıyla dolandırıldığını anladı. C.Ç.'nin aynı gün Denizli Emniyet Müdürlüğü'ne başvurması üzerine çalışma başlatıldı. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik/Dolandırıcılık (YAN-DOL) Büro Amirliği ekiplerince de zanlıların yakalanması için çalışmalara başlandı.
  Söz konusu tarihte Ö.A.Y. ve S.T. isimli şüpheliler, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bloke konulan parayı çekmek üzere Mersin merkezdeki banka şubesine geldi. Banka görevlilerinin ihbarıyla bankaya giden YAN-DOL Büro Amirliği görevlileri, 2 şüpheliyi yakaladı. Yapılan incelemede olayla ilgileri olduğu anlaşılan M.T. ve Suriye uyruklu O.K. isimli şüpheliler de aynı gün içerisinde yakalandı. R.K. isimli şüpheliyi yakalama çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Yakalanan zanlılardan Ö.A.Y., S.T. ve O.K. çıkarıldıkları adli makamlarca denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılırken, M.T. ise tutuklanarak cezaevine konuldu.
 Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları telefon dolandırıcılarına karşı uyararak, “Telefonla arayıp kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan, telefonda psikolojik baskı uygulamak suretiyle para, kontör talep ederek haksız menfaat sağlamak isteyen kişilerin söylemlerine vatandaşlarımızın itibar etmemeleri gerekmektedir. Aksine hiçbir kamu görevlisinin telefonda bu tür taleplerde bulunamayacağının bilinmesi ve durumun güvenlik kuvvetlerine ihbar edilmesi gerekmektedir” dedi. (sondakika.com)

608 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın