Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam205
Toplam Ziyaret785366
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Yaralı Pelikan Tedavi Edilerek Doğal Ortamına Bırakıldı

 İlçemizde vatandaşların yaralı olarak bulduğu Ak pelikan (Pelecanus Onocrotalus)  Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü Mut Şefliği veteriner hekime tedavi yaptırıldıktan sonra Doğal yaşam ortamına bırakıldı.
 Vatandaşlar tarafından İlçeye bağlı Dağpazarı, Çivi ve Ballı mahalleleri civarında yaralı halde Ak pelikan (Pelecanus Onocrotalus)  bulunduğu bildirildi. Yaralı Pelikan'ı bulan vatandaşlar olayı Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü Mut Şefliğine haber verdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü Mut Şefliğine getirilen Pelikan veteriner hekime tedavi ettirilip 3 gün boyunca karantina altına alındı.
 Tedavisini tamamladıkları Pelikan'ın bir süre karantinada kaldığını ifade eden Mersin Milli Parklar Şube Müdürü Ahmet Çörtük yaptığı açıklamada, “Bu tür durumlarda bize ulaştırılan bütün hayvanları hemen tedavilerini yapıyoruz. Yaraları nedeniyle beslenemeyen hayvanlarımızın beslenmesini de biz yapıyoruz. Son olarak bize getirilen Pelikan da sadece tırnağında bir yara vardı. Veteriner hekime götürerek tedavi ettirip birkaç gün karantinaya aldık. Şuan tedavisi bitip normale döndü artık Pelikanı doğal ortama bırakacağız” dedi.
 Çörtük Pelikan hakkında da şu bilgiyi verdi, “Ak Pelikanın su kenarındaki sazlıklarda, koruma alanlarında platformlar üzere saz ve su bitkileri ile yuva kurarlar. Batı ve Orta Anadolu sulak alanlarında ürerler. Ülkemizde ise yaz göçmeni olduğunu, özellikle Mut İlçemizin kuş göç yolu üzerinde bulunmasından dolayı Biyo çeşitlilik anlamında zengin. Vatandaşlarımızdan ise bu gibi durumlarda doğada yaralı yaban hayvanı gördüklerinde veya bulduklarında kurum yetkililerine haber vermelerini” istedi. 

650 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın