Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam251
Toplam Ziyaret785412
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Sahte Altınla Dolandıran Sanıklara 2'şer Yıl Hapis

Mersin'de 61 yaşındaki Mehmet Öztürk'ü ucuz altın vaadiyle 40 bin lira dolandırdığı iddiasıyla yargılanan 30 yaşındaki Bilgi Sun ile 26 yaşındaki Okan Aslı 2'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 Mersin'de 61 yaşındaki Mehmet Öztürk'ü ucuz altın vaadiyle 40 bin lira dolandırdığı iddiasıyla yargılanan 30 yaşındaki Bilgi Sun ile 26 yaşındaki Okan Aslı 2'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezayı az bulan Öztürk, kararı temyiz etti.
 Kahve işleten 3 çocuk babası Mehmet Öztürk, cep telefonuyla kendisini arayarak, hacca gitmek isteyen bir kişinin 1.5 kilo altını 50 bin TL'ye satacağını söyleyince buluşma yeri olarak belirlenen Nevşehir'in Gül-şehir İlçesi'ne gitti. Şüpheliler Okan Aslı ile Bilgi Sun, Öztürk'e mercimek büyüklüğünde 4 parça altın verip, incelemesini istedi. Altınları alıp, Mersin'e dönen Öztürk, götürdüğü kuyum-cudan 4 parçanın gerçek altın olduğunu öğrenince bankadan 40 bin lira kredi çekip, 18 Temmuz 2013'te tekrar Gülşehir'e gitti. 2 şüpheli, içinde 1.5 kilo altın olduğunu söyledikleri torbayı Öztürk'e verip 40 bin lirayı alarak ortadan kayboldu.
 Altınların sahte ol-duğunu, götürdüğü kuyumcuda öğrenen Öz-türk'ün şikayeti üzerine yakalanan 2 şüpheli hakkında Gülşehir Asliye Ceza Mahkemesi'nde dolan-dırıcılık suçundan dava açıldı. 5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Okan Aslı ve Bilgi Sun, yargılama sonunca 2'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.
 Dolandırıcılık, hır-sızlık, sahtecilik gibi suç-lardan 14 ayrı sabıkası bulunan Bilgi Sun ile Okan Aslı'ya verilen cezayı az bulan Öztürk kararı temyiz etti. Çektiği krediyi öde-mekten sıkıntı çektiğini belirten Öztürk, "Bu kişilerin daha fazla ceza alıp, hapiste yatmasını istiyorum. Ben yandım başkalarını da yak-masınlar" dedi. (sondakika.com)



573 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın