Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam308
Toplam Ziyaret785469
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

AK PARTİ'den Basın Açıklaması

 Adalet ve Kalkınma Partisi Mut İlçe Başkanı Av. Hüseyin Yeşil, heyelan sonucu kapalı olan Yerköprü yolunun yapım çalışmalarıyla ilgili, gerek kamuoyunda gerekse sosyal medyada yapılan söylemler konusunda basın açıklamasında bulundu.
 Yerköprü yolunun yapımı için girişimlerin ilçe teşkilatları tarafından başlatıldığını ifade eden İlçe Başkanı Yeşil, konuyla ilgili Belediyenin yetki ve yaptırım hakkına sahip olmadığını savundu. Yeşil, kişi ve kurumların yapmadığı bir çalışmayı kendi yapmış gibi göstermesinin etik olmadığını ve bunu kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir davranış olarak nitelendirdi.
Ak Parti Mut İlçe Başkanı Av. Hüseyin Yeşil'in basın açıklaması şöyle:
 “Son günlerde gerek kamuoyunda gerekse sosyal medyada dolaşan bazı söylemler teşkilatımız adına bir açıklama yapma zaruretini doğurmuştur.
 İlçemiz için önemli bir değer ve tabii güzellik olduğuna inandığımız Yerköprü, bildiğiniz gibi Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü bünyesinde güzide bir mekandır. Dolayısıyla burada yapılacak her türlü faaliyet bu kurum tarafından yapılmaktadır.
 Marifetin iltifata tabidir sözünden yola çıkarak her konu ve çalışmada olduğu gibi, bugüne kadar ilçemiz ve vatandaşlarımız menfaatine yapılacak her türlü icraata destek verdiğimiz, yapana da hizmetinden dolayı teşekkür ettiğimiz aşikardır. Ancak kişi ve kurumların yapmadığı bir çalışmayı kendi yaptıkları bir çalışma gibi gösterilmesi etik açıdan uygun olmadığı gibi kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir davranıştır ki tasvip etmemiz mümkün değildir. 
 Bilindiği üzere 2012 yılında Yerköprü'ye ulaşım yoluna büyük bir kayanın düşmesi sonucu buraya ulaşım imkansız hale gelmiştir. Yerköprü Şelalesi tabiat anıtı ile ilgili yapılan çalışmalar önceki ilçe teşkilatlarımız tarafından girişimleri yapılmış ve bakanlığın genel bütçesinden 2014 yılı için ayrılan ödenekle de restorasyon çalışmalarına başlanmıştır. Peyzaj ve proje uygulama bedeli 349 bin TL dir. Bu projeyle yapılan yol ve köprü ile şelaleye ulaşım sağlanmıştır.
 2015 yılı içinde tabiat anıtına, kır kahvesi, seyir terasları, otopark, yaya yoları ve tuvaletlerin yapılmasıyla bu güzide mekan ziyaretçilerin kullanımına sunulacak.
 Ülkemizde bürokrasi ve işleyişin nasıl olduğunu bilen her vatandaş bu mekanla ilgili her türlü faaliyet konusunda yetkili ve yaptırım hakkına sahip olan kurumun Belediye olmadığını çok iyi bilir.
 Konunun hassasiyetine binaen Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürümüz ile birlikte tabiat anıtını ve yapılan çalışmaları yerinde inceledik ve bilgileri aldık. Bu çalışmada emeği geçen Şube Müdürümüz Ahmet Çörtük Bey'e, daire çalışanlarımıza ve yüklenici firmaya teşekkür ediyor, bu yapılan çalışmanın diğer çalışmalarda da olduğu gibi halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Bu düşüncelerle ilçemiz adına yapılacak icraatların artarak devam etmesini diliyor, bundan sonra yapılacak her türlü çalışmanın ilçemiz ve vatandaşlarımız menfaati doğrultusunda takipçisi olacağımızı belirtiyor, konuyu kamuoyunun takdirine sunuyorum.”

582 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın